Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 745
  • 413
  •   2
Отговори
# 300
Момичета тези от вас, които работят цял ден седнали, имате ли вече подути крака? Моите от 2 дни се подуват, на сутринта са една идея по-добре, но не са съвсем спаднали.
Точно вчера вечерта щях да пиша по същият въпрос. Мъжът ми ми каза че са ми надути глезените. Аз не бях забелязала - не ме болят и не ги поглеждам. И при мен сутрин е по-добре. Мислих че още е рано,аз съм в 19 седмица,но може би не е. Прегледът ми е чак на 12 и ще питам тогава,но предполагам че е нормално.

# 301
Аз работя седнала, но от вкъщи, затова не знам дали е приложимо за теб. Редувам стол с лежанката на дивана, за да мога да си вдигна краката.

# 302
Миналата седмица докато бях болничен не бяха, но тази съм на работа и забелязвам вечер около кокълчето, че е подуто. Глезените никога не са ми били слаби, но сега просто...
Днес пътувахме до София, че бях на кардиолог и отново са подути. Относно кардиолога, продължавам с Допегит и ми предписа Норваск при стойности  над 140/90. А днес цял ден е 120/70 75.
При последните изследвания на кръв, урина и секрет, съм с гъбички и нисък хемоглобин. Изписа ми Гино-Певарил 6 дни и желязо 3×1, но кардиолога каза да го пия него на обяд х2. Гледам, че в него има и ф.к. 0.800 и малко ме притеснява, че до сега взимах дневна доза 0.400 а сега се връзва 2х0.800.

# 303
Аз също съм по цял ден седнала, но засега нямам проблем с подуването на краката, единствения проблем са ми болките в кръста от продължителното седене.

# 304
Здравейте, момичета! За трети път в рамките на месец ми се случва да имам заедно с течението по превръзката и едни такива неща, които приличат на червени кончета. На преглед не се вижда проблем. Дори вчера на контролния беше всичко добре. Днес пак имам такова. На някоя от вас случвало ли се е ?

# 305
Здравейте, момичета! За трети път в рамките на месец ми се случва да имам заедно с течението по превръзката и едни такива неща, които приличат на червени кончета. На преглед не се вижда проблем. Дори вчера на контролния беше всичко добре. Днес пак имам такова. На някоя от вас случвало ли се е ?
Съни, не ти ли дават някакво обяснение какво може да е и от какво може да се получи? Като ги питаш за него, какъв е отговорът им?

# 306
Преглеждат плацента,матка ,за разкритие също проверяват,околоплодните води и казват, че няма проблем. Изписаха  ми алеракт,когато ми стана така за първи път. Всеки път , когато го видя това и се стресирам много.

# 307
Преглеждат плацента,матка ,за разкритие също проверяват,околоплодните води и казват, че няма проблем. Изписаха  ми алеракт,когато ми стана така за първи път. Всеки път , когато го видя това и се стресирам много.
Ами щом казват, че с всичко е наред, може би не трябва да се притесняваш толкова. Въпреки че със сигурност си е стресиращо като го видиш. Освен да се посъветваш и с друг АГ не знам какво друго мога да те посъветвам.

# 308
Червени кончета съм виждала само при тапата, но тя е слузеста, не течна. Освен наистина да търсиш второ или трето мнение при някое светило като Вецев например?

# 309
Чела съм,че в този период шийката  е по-чувствителна и може нещо да зацапа леко след полов котакт например : ?

# 310
Или след преглед с трансвагинален ехограф.

# 311
Полов контакт не съм имала. Аз съм в 21 ГС дано да не е тапа. 😞 За един месец 3 пъти да ми се случи, все щеше да проличи на прегледите и да е паднала вече 😖

# 312
Полов контакт не съм имала. Аз съм в 21 ГС дано да не е тапа. 😞 За един месец 3 пъти да ми се случи, все щеше да проличи на прегледите и да е паднала вече 😖
Аз също не мисля, че е тапата. На мен тапата при първата ми бременност ми пада в продължение на около седмица, но не мисля, че чак месец може да продължи това падане.

# 313
Момичета, всички ли усещате вече бебенцата? Започвам да се притеснявам. В 18г.с. /завършена/ съм, но не усещам нищо. Втора бременност е и знам, че този път по-рано трябва да усещам движение. Другата седмица ми е следващата консултация и ще питам АГ.

Вчера ми правиха амниоцентеза и не знам защо при мен всичко става трудно, но беше ужасно. В четвъртък опитаха, бодоха ме два пъти и нищо не стана. Започнаха контракции, бебето много мърдаше и докторката се отказа и ме остави за следващия ден. Вчера също много трудно стана. Уж всеки ме успокояваше, че всичко минава за 1 мин. и е съвсем безболезнена процедура, а то какво стана Weary На всичкото отгоре ще чакам месец за резултати, защото пробата беше замърсена. Но поне мина...

# 314
Момичета, всички ли усещате вече бебенцата? Започвам да се притеснявам. В 18г.с. /завършена/ съм, но не усещам нищо. Втора бременност е и знам, че този път по-рано трябва да усещам движение. Другата седмица ми е следващата консултация и ще питам АГ.

Вчера ми правиха амниоцентеза и не знам защо при мен всичко става трудно, но беше ужасно. В четвъртък опитаха, бодоха ме два пъти и нищо не стана. Започнаха контракции, бебето много мърдаше и докторката се отказа и ме остави за следващия ден. Вчера също много трудно стана. Уж всеки ме успокояваше, че всичко минава за 1 мин. и е съвсем безболезнена процедура, а то какво стана Weary На всичкото отгоре ще чакам месец за резултати, защото пробата беше замърсена. Но поне мина...
Много съжалявам, че си преминала през това. Стискам палци всичко да е наред. Аз започнах да го усещам към 17 г.с, но не всеки ден. В момента съм 19 г.с., усещам го значително повече, но само в една определена поза, леко полегнала, с подпрян на възглавницата гръб, когато седя, стоя изправена или лежа настрани не го усещам. Няколко пъти през деня полягам така, за да се ,,уверя”, че всичко е наред, сритва ме няколко пъти и се успокоявам.

Общи условия

Активация на акаунт