Мартчета 2026 (Тема 2)

• 12 486
  • 443
  •   3
Отговори
# 420
  • Русе
Има ли някой, който възнамерява по-рано от 45 те дни да излезе в болничен:? Коя седмица, месец от бременността? Или повечете мислите да останете до 45 те дни?
Аз мисля да изкарам поне целия декември на работа. Работя от офис, на бюро и за сега не ми представлява трудност. А вече колкото мога след н.г., толкова по-добре. Иначе при всеки преглед при АГ ме пита дали искам болничен.

П.С. Не съм се включвала отдавна в темата, но си ви чета редовно. Да се похваля и аз с един брой момък! Nature Sparkles
На 31.10 бях на втора ФМ и всичко беше наред, движи се според седмицата си, малко напред с 3 дни. Измериха го около 460гр. С предна плацента съм, висока и очаквах да усетя човечето на по-късен етап, но всъщност започнах да усещам леко пърхане още в 17 г.с. След това дойде и първия отчетлив ритник в края на 19г.с.
Днес вече съм 22+2 г.с. по ПРМ и го усещам почти постоянно, най-активен е, когато аз си почивам. Hands Ok HandGrinning

П.С.2 Аз също пия добавка за желязо (Феро-Фолгамма Нео). На мен също ми предизвиква констипация, но се преживява, някак. Позволявам си по едно кафе на ден, някой път само от уханието му и съм готова... Друго, което ми помага понякога е компот от сини сливи.

# 421
Аз бях в петък на преглед, тогава бях 19г.с.+6 и момата ми беше 390гр. 😃 всичко беше наред, даже на 4Д ме гледа, после гледа и сърчицето и за нея няма нищо притеснително, но все пак ми каза, тъй като други майки често я питали, ако реша, че мога да ида на ехокардиография. Честно казано в чуденка съм, защото при първата бременност не съм ходила, сега също всичко е наред, та ще видим. Във вторник съм на ФМ при Стоилов в Добрич, да видим и той какво ще каже. Иначе съм си в болничен от самото начало заради кървене. В началото имах желание да си работя и ако нямах проблем навярно щях, но сега след като минаха няколко месеца, да си кажа, по-добре, че не съм на работа. Първо, че правя разлика как ми понасят бременностите, не, че съм стара, но бременна на 33 и бременна на 24 има голяма разлика. Тялото ми по съвсем друг начин понася всичко. Нямам кой знае какъв корем, но честно да ви кажа, ставането от леглото ми е голям зор. Сякаш ми се схваща таза и докато се изправя и направя 2-3 крачки, все едно съм бременна в 8-9месец….Отделно на работа цял ден на крак, още повече, че има и голям човекопоток..ами не, мерси 😁 та седя си аз вкъщи, хапвам си орехчета, чета ви и така 😂😂😂😂

# 422
Момичета, желязото ми е 18.1 umol/l, при референтни стойности 9-30.4. Утре ще ги изпратя на АГ-то, но аз мисля, че е добре, нали?

# 423
Според мен, е супер! Каже речи, златната среда.

# 424
Утре съм на ФМ в Марковс, моля ви стискайте палчета всичко да е наред. Иначе аз обмислям да си работя до края (колкото е възможно вече накрая) - работата ми не е натоварваща и сме малък екип, тепърва обучавам кой да ме замести за периода. Да стискам палци за момента дискофморт нямам, спането ми е трудно и понякога не се наспивам, но си оставам да работя от вкъщи и на обяд наваксвам.

# 425
Утре съм на ФМ в Марковс, моля ви стискайте палчета всичко да е наред. Иначе аз обмислям да си работя до края (колкото е възможно вече накрая) - работата ми не е натоварваща и сме малък екип, тепърва обучавам кой да ме замести за периода. Да стискам палци за момента дискофморт нямам, спането ми е трудно и понякога не се наспивам, но си оставам да работя от вкъщи и на обяд наваксвам.

Стиснати палчета от мен!

# 426

Това са моите изследвания на витамините, като мисля все пак да се консултирам с АГ дали да си остана на същата доза вит Д3 (1000единици) или няма да е лошо и малко повече. Като цяло съм в референтните стойности, но предполагам, че при бременност трябва да е малко повече. Казали ли са ви горе долу какво количество от витамина е хубаво да поддържаме при бременност. Както и за Б12, някъде бях чела, че е хубаво да е около 500, така ли е наистина?

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 22:45 от yonsiii1917

# 427
Близко си до долна референтна, според мен е ок да се вдигне дозата.

Имам въпрос. От 2 дни на 2-3 пъти усетих някакво втвърдяване в корема. По твърд и оформен е. По-късно като пак му обърна внимание не е такъв. Без болка. Дали е нормално? Отделно някаква тежест от време на време ниско. 19+6 съм, едро бебе, аз съм дребна. Усещам го иначе вече, нищо че съм с предна плацента, върти се, от сутринта мисля че усетих и нещо като ритниче.

Първа бременност ми е и това е новост. Не че чак се притеснявам, любопитствам, а съм на преглед чак на 21.11.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 16:09 от Semirra

# 428
Момичета на каква козметика за бебе сте се спряли? Да препоръчате и крем за подсичане.

# 429
Момичета на каква козметика за бебе сте се спряли? Да препоръчате и крем за подсичане.
Дъщеря ми е с атопична кожа, от раждането използвам Ла Рош, живот и здраве и бебето ще е със същата козметика. За кремове смених много, бепантен, судокрем, еднаква работа вършеха.

# 430
И за това бебче ще заложа на Wooden Spoon, баткото не е с проблемна кожа. Не сме го къпали и мазали всеки ден, нааканото дупе го мием на мивката и не е имало сериозно подсичане. Мокрите кърпи и всичко останало са ни без синтетични парфюми. Бягаме от вазелин, парафин и други такива съставки. Най-добре не се запасявай с големи опаковки, а опитай в началото с тестерчета, за да видиш как ще се отразят.

# 431
Аз съм се насочила към Тьопфер, а Wooden Spoon утре май имат -25%.

# 432
Момичета, мерят ли ви шийките редовно?
Вчера беше втората ми фетална в 22 г.с. С бебка всичко е супер. Измери я 560 грама, а маточната ми шийка - 33 мм. Според него е супер, не виждал причини за притеснение, но на мен мира не ми дава тази дължина. По спомени с първото ми дете беше 38 мм в същия период на бременността и сега се притеснявам ужасно.
Вашите колко са?

# 433
33мм не е никак лоша дължина. Общо взето лекарите започват да се притрсняват, ако падне под 25мм. Аз съм със серклаж сега, заради предишна загъба и шийката ми се мери всеки път. Също така много зависи дали е измерена през корема или вагинално. През корема винаги излиза по-къса. Също така дали пикочния мехур е пълен или празен и не на последно място, опитността на доктора. Пак от личен опит казвам, че страшно много я мерят грешно и неточно.
За следващ преглед настоявай пак да я измерят, но вагинално, за твое спокойствие. И повече почивка. Ако усетиш някаква тежест, веднага почивка.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 10:56 от WitherWings

# 434
Аз още и още за дъщеря ми на 8г. ползвам Юриаж 😁 та и с бебето ще ползвам това 😌 а крем за подсичане ползвах на Bepanthen, хич не ме кефи тоя Судокрем какъв е бял 🤣 напомня ми на крем Здраве от едно време, не знам дали го има още 😁 аз иначе снощи сън не спах, аларма си навих, количка си поръчах 🤣🤣🤣 матрак също 🤪 и общо взето сега си разцъквам из сайтовете какво да поръчам още

Общи условия

Активация на акаунт