Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 586
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, сега точно излизам от доц. Маринов. Наистина е страхотен, обяснява подробно, много ми допадна.

# 541
И ние бяхме тази седмица при Маринов ❤
Фрийки, ако не е скъпо, бих си го взела това яке, винаги можеш да го върнеш. 😁 Мисля ви с бебчето и от цялото си сърце се надявам да е здраво.
Аз ще си изкарам май с двата клина от миналата бременност и новия, който си взех, изобщо не искам да трупам неща, които ще нося само няколко месеца.

# 542
Seaglass много благодаря! ❤️ Опитваме се да мислим положително, а и в случая нищо не зависи от нас.

И аз съм с два-три клина от миналата бременност и едни дънки, които си купих сега. Мислех, че и с връхното ще си изкарам, но разкопчана с шал вече ми е много студено, а идва зима и корема ще става все по-голям 😀 Ще се разходя още веднъж по магазините и ако няма нищо май ще поръчам, пък каквото ще да става. И без това този път имаме почти всичко (макар и в розово) и за бебето ще купувам само някои дребни неща. Поне аз да се поглезя 😊

# 543
Аз още ходя с грейки 😁 две мога само да закопчея, ама ако не файда, файдичка 🤪🤣 от якетата нищо не съм мерила ама силно се съмнявам нещо да ми стане закопчано, защото повечето са ми по мен..имам едно бежово палто като овца, както му казва мъжа ми 😃 то е овърсайз и мисля че ще ме избута 😃 имам един клин за бременни само, другото са някакви по широки комплекти, с които не изглеждам бременна изобщо 😂 нищо, че вече тумбака ми си личи, точно по това време ми пролича рязко и при първата бременност 😁
И ние точно бяхме на коледна фотосесия и аз така с нищо не се харесвах и съвсем случайно излизах от ХМ и ми се мярна някаква последна бройка на рокленце на щендер окачена, че мерих и така 😁
Йонсии, ти корем съвсем нямаш 😂 аз съм 20см плюс на корема 😂 въпреки че не ми е мн голям ама да 😂

# 544
Аз още ходя с грейки 😁 две мога само да закопчея, ама ако не файда, файдичка 🤪🤣 от якетата нищо не съм мерила ама силно се съмнявам нещо да ми стане закопчано, защото повечето са ми по мен..имам едно бежово палто като овца, както му казва мъжа ми 😃 то е овърсайз и мисля че ще ме избута 😃 имам един клин за бременни само, другото са някакви по широки комплекти, с които не изглеждам бременна изобщо 😂 нищо, че вече тумбака ми си личи, точно по това време ми пролича рязко и при първата бременност 😁
И ние точно бяхме на коледна фотосесия и аз така с нищо не се харесвах и съвсем случайно излизах от ХМ и ми се мярна някаква последна бройка на рокленце на щендер окачена, че мерих и така 😁
Йонсии, ти корем съвсем нямаш 😂 аз съм 20см плюс на корема 😂 въпреки че не ми е мн голям ама да 😂
Ох, аз раста на дупе и бедра вместо на корем😣🤣🤣 +5 кг съм от началото на бременността и май май 2/3 от тях са там😅 Така бях и с дъщеря ми, корема ми се появи някъде 7-8 месец😅 Както каза една приятелка ,, аз изглеждам така като изям 2 филии хляб”🤣🤣🤣

# 545
Ох, аз раста на дупе и бедра вместо на корем😣🤣🤣 +5 кг съм от началото на бременността и май май 2/3 от тях са там😅 Така бях и с дъщеря ми, корема ми се появи някъде 7-8 месец😅
ааа, нека, нека 😊 че днес гледах едно клипче на тюлен как си се върти сладко, сладко ама всъщност и аз вече се чувствам като тюлен и хич нв съм сладка 😂 +6,7 кила съм ама за мен са си много 😂 на фона на 50-52кг 😂 викам на моя мъж януари като се прибере ще ме намери търкаляща 🤣🤣🤣🤣

# 546
Здравейте! Аз съм в 24 ГС. В неделя ме приеха по спешност в болницата със силно скъсена маточна шийка и много размекната. Взеха ми  секрет, урина и кръв. Във вторник ми направиха серклаж, нямаше време да се чака. Не знаех какво да правя , а и резултатите не бяха излезли от секрета. След серклажа ми излезе и резултата , в който се оказа , че има ешерихи коли. Сега ме лекуват с антибиотици , на системи съм със спазмалгон, нош па и т.н. Постоянно съм напрегната, да не скъсам някой шев, особено като ми се наложи да кихам или кашлям. Лекарите ми казаха, че след серклаж трябва повече почивка , но пак може да се става  и да се правят някои основни неща.
Все пак съм доста притеснена след тази инфекция . Не знам как ще се отрази на цялостното състояние. Постоянно си мисля за околоплодния мехур и каква превенция трябва , за да не стават и други инфекции.

# 547
Ех, Съни, много съжалявам, че преминаваш през това! Има цяла тема за серклажа в раздела Рискова бременност, там ще знаят най-добре. Няма да го “скъсаш” от кихане, кашляне и обикновени движения. Дано скоро те изпишат и няма повече проблеми!

# 548
Съни, когато раждах първото си дете имаше момиче в същата ситуация като твоята. След серклажа и антибиотика си пускаше МБ и стерилна урина на всеки 2 седмици и почти не излизаше от тях. Роди си в 37 седмица, доносено бебе, но спазваше стриктно препоръките на докторите. Crp имаш ли информация колко ти е? Може на 2-3 седмици да пускаш и него. Кога последно ти мериха шийката и колко мм беше? Спокойно, всичко ще е наред.

# 549
Не са ми изследвсли ЦРП. Докторката, която ми направи серклаж, каза че е била останала много малко маточна шийка, на границата в последния момент. 2 дни след процедурата ме гледа на коремен видеозон и спомена , че се е пуснала шийка 2.8 нещо такова.
Другото, което е постоянно имам усещане, че нещо ми тече. Гледаха ме на ехограф за околопл.води, нищо лошо не се вижда. Правиха ми и кристализационен тест, който излезе отрицатален, ноо....пак не съм спокойна, усещам нещо и това е.

# 550
Нормално е в момента да си в паника и да се вглеждаш във всяко нещо. Ако имаше спукан мехур, теста щеше да го хване, както и водите на ехографа щяха да са намалели. Щом все пак са успели да направят серклаж, значи шийка има и тя не е чак толкова къса. Като се прибереш вкъщи според мен спазвай режима на всеки 2 седмици пкк,црп,секрет и стерилна урина (аз го правя от самото начало, въпреки че нямам скъсена шийка и нямам активна инфекция).

# 551
Минавам само за успокоение, че свекърва ми е била 7 месеца в болница със серклаж преди 38 години. Съвсем доносен и здрав накрая се е пръкнал моят съпруг часове след свалянето на конците и след като тя омахала една огромна боза със сладолед. Много почивка и хубави мисли желая! Ей я къде е 27-ма седмица, като първи срок за прескачане.

# 552
Аз съм със серклаж още от 14 г.с. Течението е нормално, за съжаление. Като превенция за инфекции би трябвало да ви изпишат лактобацили вагинално и пробиотици през устата. Както са казали и момичетата - чести микробиологии. И освен лежане друго не можем да направим... Успех!

# 553
И аз съм със серклаж от 15г.с. Излизам само за прегледи и леки активности само у дома, през останалото време в леглото. Въпреки серклажа, моята отново се скъси и от 3 дни имам и песар, също като теб съм в 24г.с. Не се притеснявай и си намери хубави книги и филми за разсейване.

# 554
Момичета, не съм писала от много време, но покрай работа и по-голямото дете, все не остава време.
Надявам се всички сте добре ❤
Аз идвам със странен въпрос, но нещо се шашкам. Бебето освен обичайните си ритници прави и някакво друго движение, което ме тревожи. Не знам как да го обясня, усеща се, като притреперва е от студ, ритмично секунда, две по няколко пъти на ден. Някой изпитва ли нещо подобно? Бях чела за някакви страшни неща и вътреутробни гърчове и да ви кажа, много се панирам.
Някой би ли ме поканил във фб групата отново, понеже предния път ми беше изпратена покана по мейла, но по някаква причина не успя да ми сработи линка? Blush
Здравей, пиши ми имейла си само на лично и ще изпратя Simple Smile
Както и ма всички, които искат, доста по-лесно ще е там, но е доста слаба активността

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 22:46 от Poly12

Общи условия

Активация на акаунт