Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 398
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, не съм писала от много време, но покрай работа и по-голямото дете, все не остава време.
Надявам се всички сте добре ❤
Аз идвам със странен въпрос, но нещо се шашкам. Бебето освен обичайните си ритници прави и някакво друго движение, което ме тревожи. Не знам как да го обясня, усеща се, като притреперва е от студ, ритмично секунда, две по няколко пъти на ден. Някой изпитва ли нещо подобно? Бях чела за някакви страшни неща и вътреутробни гърчове и да ви кажа, много се панирам.
Някой би ли ме поканил във фб групата отново, понеже предния път ми беше изпратена покана по мейла, но по някаква причина не успя да ми сработи линка? Blush
Здравей, пиши ми имейла си само на лично и ще изпратя Simple Smile
Както и ма всички, които искат, доста по-лесно ще е там, но е доста слаба активността
Да не хълца?

# 556
Скрит текст:
Момичета, не съм писала от много време, но покрай работа и по-голямото дете, все не остава време.
Надявам се всички сте добре ❤
Аз идвам със странен въпрос, но нещо се шашкам. Бебето освен обичайните си ритници прави и някакво друго движение, което ме тревожи. Не знам как да го обясня, усеща се, като притреперва е от студ, ритмично секунда, две по няколко пъти на ден. Някой изпитва ли нещо подобно? Бях чела за някакви страшни неща и вътреутробни гърчове и да ви кажа, много се панирам.
Някой би ли ме поканил във фб групата отново, понеже предния път ми беше изпратена покана по мейла, но по някаква причина не успя да ми сработи линка? Blush
Здравей, пиши ми имейла си само на лично и ще изпратя Simple Smile
Както и ма всички, които искат, доста по-лесно ще е там, но е доста слаба активността
Аз съм усещала такива единични притрепвания.

# 557
Момичета, пили ли сте Дуфалак за запек, от сутринта ме боли корема, не мога да се изходя, пих и но-шпа, но не действа за болката, явно просто трябва да си отида до тоалетна, ноо…ядох Активиа, не помогна и тя.

# 558
Момичета, пили ли сте Дуфалак за запек, от сутринта ме боли корема, не мога да се изходя, пих и но-шпа, но не действа за болката, явно просто трябва да си отида до тоалетна, ноо…ядох Активиа, не помогна и тя.
Йонси, забелязах, че при мен кивито действа разхлабително. Аз бях пила Лактулоза сироп..ами няма да повторя…така ме боля корема..
преди години бях пила пък кристали от Алое, има и капсули с алое ама не, кристали..ама ми бяха подействали чак след 24часа..питах на предния преглед акушерката дали мога да пия сега, каза че няма проблем, така че и това можеш да пробваш..и аз все се каня да си взема и дотам..

# 559
Laxatinil fruct ме спасява мен, но го ползвам само при нужда, не ежедневно. Забелязала съм, че слабителни храни, Активии, кафе, вода, движение и т.н. просто не ми действат по време на бременност.

# 560
Laxatinil fruct ме спасява мен, но го ползвам само при нужда, не ежедневно. Забелязала съм, че слабителни храни, Активии, кафе, вода, движение и т.н. просто не ми действат по време на бременност.
При мен също не помогнаха никакви храни като бях със запек в началото на бременността, до днес нямах проблеми с изхождането от тогава, но от сутринта ми се ходи реално до тоалетна, а не мога и ме боли и корема.

# 561
Приятелка ми препоръча това за разхлабване https://keskin.bg/produkt/%d0%bf%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%83%d … -90-%d0%b3%d1%80/  каза,че само това и помагало. Аз не съм го тествала. Разтваря се във вода.

# 562
и аз си бях взела сладкото, но моя приятелка, която е мед. лице, а и аг-то казало, че предизвиква контракции и така и не посмях да го отворя даже

# 563
На мен АГ ми го препоръча с първата бременност, сега направо си го попитах дали мога да го ползвам при нужда и каза да. Даже няколко дни след раждането така успях да отида за първи път по голяма нужда, защото ме беше шубе дори съвсем леко да напъвам. 🤣 Може би контракциите на перисталтиката могат да доведат до маточни такива както при рициновото масло, но не съм имала никакъв проблем. 🤷

# 564
В крайна сметка, тъй като Дуфалака вкъщи беше с изтекъл срок на годност, намерих клизмичка Мелилакс от дъщеря ми, та използвах нея, изходих се, корема ми мина. Надявам се, че няма да се повтори, но все пак ще си взема Дуфалак да имам под ръка в такива случаи. Прочетох и в листовката и в интернет, че може да се пие при бременност.

# 565
Аз преди около седмица, две има проблеми със запек. Доста се притесних, защото съм със серклаж и не трябва да се напъвам. Имах дуфалак и ми помогна, но аз не го харесвам сащото има много захар в него. Взех си от конфитюра и с него е доста по-добре, също го взимам при нужда. Но от няколко дни насам АГ ми смени магнерот с диаспорал и вече нямам проблеми със запек 😂

# 566
Момичета, въпреки че исках да работя поне до края на годината, май няма да стане, кръста има друго мнение, на консултация съм на 26-ти и ще искам от АГ-то да ме пуска в болничен.

# 567
Здравейте, имате ли дигитални, безконтактни термометри ? Ако да какви са и изобщо има ли смисъл от тях ?

# 568
Не бих се доверила на безконтактен, имаме за в ухото и стандартен за подмишницата, винаги с тях сме мерили. Не съм ок с бъркането в дуупето за мерене на температурата, но това си е лично мое предпочитание - просто ако съм бебе не бих искала да ми го причиняват и не го правя с децата си.

# 569
Здравейте, имате ли дигитални, безконтактни термометри ? Ако да какви са и изобщо има ли смисъл от тях ?
Аз имах на АГУ, но всеки път мереше различно.. но около правилните градуси де 😀

Общи условия

Активация на акаунт