Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 392
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
И нашият е на Агу. Никога не е измерил правилно нито на челото, нито в ухото. Не знам защо не съм го изхвърлила. Свекърва ми беше дала някакъв друг безконтактен измислен, който десетина пъти измери правилно, след това се отказа от тая работа.
Аз нямам никакви скруполи да измеря температурата на бебето анално, когато има нужда, тъй като това ми дава най-бърза и точна информация.

# 571
Момичета, пили ли сте Дуфалак за запек, от сутринта ме боли корема, не мога да се изходя, пих и но-шпа, но не действа за болката, явно просто трябва да си отида до тоалетна, ноо…ядох Активиа, не помогна и тя.

Да, при мен помага, но не е инстантен резултата. Общо взето на следващия ден ми помага, ако го изпия предишния следобед/вечер.
Пийвам си когато се наложи + увеличавам малко магнезия.

# 572
Поли, опитах се да пиша в месинджър  но съобщенията ми стоят червени. Grinning ставаше въпрос за групата, но вече си видяла.
Аз от както приемам желязо, положението със запека е по-зле. Правя опити, но не смея да се надувам много, иначе стомах не ме е болял, но е отвратително. За сега се оправям някак си, но ако нещата излязат извън контрол на 24 съм на ЖК и ще попитам АГ за всеки случай.

# 573
Моята АГ ми каза,че не издава без основателна причина по-ранен болничен и ме посъветва да ида на женска консултация в дкц близо до вкъщи с направление от личен лекар и да попитам там. Та някой с опит с пускането на болничен по-рано дали има? Какво да очаквам?

# 574
Моята АГ ми каза,че не издава без основателна причина по-ранен болничен и ме посъветва да ида на женска консултация в дкц близо до вкъщи с направление от личен лекар и да попитам там. Та някой с опит с пускането на болничен по-рано дали има? Какво да очаквам?
Ами моята АГ дори сама ми предложи още като се записвах за ЖК, каза, че когато поискам ще пуснем болнични, тогава още ми беше рано, казах, че нямам причина за сега да излизам, но вече не мога да седя на стола, кръста ме убива, та вече ще се възползвам от предложението й. А и какво ще рече без причина, реално, ако вече не успяваш да работиш и изпитваш силен дискомфорт и болки, за мен това си е основателна причина . Иначе 70% от дамите в групата тук вече са в болничен. Ти по здравна каса ли си при това АГ или ходиш на частно при нея?

# 575
Според мен също е основателно и е добре жената да излиза по-рано и малко ме изненада тогава. На частно бях про нея.

# 576
Момичета, я кажете вие как сте с болките в кръста, като цяло много от рано ме започнаха мен, сигурно от 3-4 месец, но сега започнаха да стават по-силни. Днес дори си тръгнах от работа по-рано, тъй като не можех да стоя на стола повече. Ще изляза дори болничен до края на седмицата, за да мога да си полежавам повече тези дни. Чудя се дали с това седене пред компютъра от 8 до 17 не ги засилих тези болки толкова. Та кажете при вас как е.

# 577
  • София
Божкее, за пръв път чувам АГ да се пъне за болнични…много ясно, че във всеки един момент може да се вземе и без налична причина, а примерно заради засилването на бацилите в грипния сезон, ако работите с много хора…що за серт човек е тази 😄

Иначе за термометър да кажа, имам този от много време, винаги е бил точен и го ползвам с малкия при всяко неразположение.

https://www.ozone.bg/product/kft-22-bezkontakten-infracherven-te … -za-chelo-termax/

И пак да си спомена за сиропа Дулкософт за разхлабване, който е чудесен за постоянен прием, ако очаквате запек заради лекарства примерно (понеже при мен има запек само първия триместър, после със спада на прогестерона всичко си идва на място, но заради желязо както споменавате може пак да се прояви). Действа при редовен прием (или от днес за утре), без реално да причинява дискомфорт или привикване (предписан от АГ и при двете ми бременности).

А за болки в кръст, таз и тн не ми се коментира..от ден първи съм като бабичка, трудно подвижна и с постоянни болки - дали от седене, от ходене, обръщане от една на друга кълка..всяко движение ми е свързано с дискомфорт и болки…вече спря да ми прави впечатление просто и си търпя.

# 578
Момичета, я кажете вие как сте с болките в кръста, като цяло много от рано ме започнаха мен, сигурно от 3-4 месец, но сега започнаха да стават по-силни. Днес дори си тръгнах от работа по-рано, тъй като не можех да стоя на стола повече. Ще изляза дори болничен до края на седмицата, за да мога да си полежавам повече тези дни. Чудя се дали с това седене пред компютъра от 8 до 17 не ги засилих тези болки толкова. Та кажете при вас как е.

Аз също работя пред компютър и особено в 4ти месец доста ме болеше опашната кост.

Убедена съм, че е от това, че стоя седнала по цял ден. Събота и неделя като си лежа вкъщи не ме боли. Идва новата работна седмица и вече вторник-сряда започваха болките.

А още по-болезнено става, ако и времето извън работа отново прекарвам седнала.

# 579
При мен за сега няма осезаеми болки в кръста, но май се усещам много свита като седя на бюрото. Колкото и да се опитвам да работя по-изпъната, ми не ми е удобно. Иначе таза много ме боли ако съм работила нещо на крак и легна за.15-20 мин. ее тогава все едно съм го счупила. Докато се раздвижа са адски болки, даже въртенето в леглото ми е болезнено.
Колкото до болничния, АГ ми каза, ако реша да изляза по една или друга причина само да и се обадя, за да го пуснат. Дори без реално да има някаква причина.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 09:45 от Čherries

# 580
От октомври някъде започнах да усещам прищракване и разместване в областта на таза, което е нормално, но явно от вдигането и носенето на малкия си докарах сакроилеит. Ходих на ортопед и с крем и Б-комплекс всичко мина за няколко дни. Беше доста гадно, ако седнех на пода, не можех да стана и да ходя с десния крак. За други болки в кръста пак ще се повторя - фитнес топка. Супер много облекчава дори само да седите на нея вместо стол. Отделно може да правите кръгове, упражнения за таза на четири крака, какво ли не. При подготовка за раждане помага, после да си подскачате с бебето…

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 09:25 от Seaglass

# 581
Момичета, уж се бях спряла на легло, но пак започвам да се чудя. Вкъщи е много тясно..буквално ще трябва да изкараме гардероба примерно от спалнята, за да направим място за леглото. Харесах си дървено 60/120, но вчера намерих 50/100. Въпросът ми е дали второто ще става до поне 2 годишна възраст? Да не е много тясно? След време ще правим и друга стая, та като порасне детето ще си е там и ще вземем по-голямо легло.
Другият въпрос ми е относно спалните комплекти. На много малко места има за легла 50/100. Ако взема за 60/120 голям проблем ли ще е? Също, моля да ми препоръчате сайт за хубаво спално бельо, което не струва 200 лв 😅

# 582
  • Русе
Аз също работя на бюро, пред компютър. Мисля, че имам сравнително правилна стойка, тъй като не веднъж са ме питали хората около мен как успявам да стоя така. Sweat Smile Иначе, когато имам възможност, гледам да излизам в обедната почивка да се разхождам. При мен болките в кръста бяха в първия триместър. Сега да чукна на дърво нямам, но вероятно щом напредне бременността няма да ми се размине.
Таза, от друга страна, започва да ме наболява, когато стоя права на едно място за повече от половин час. Също така до скоро получавах остри моментни прорязвания, отново в областта на таза, там където се свързва с лявото ми бедро. Чак не можех да си стъпя на левия крак. Confounded Но и това отдавам на нормалните промени покрай бременността.

Друго ме тормози мен - от ден 1 явно имам гъбички. Започнах с Клортримазол 10 дни мазане (тогава само заради по-обилно и неприсъщо за мен течение) - без ефект. После това течение се увеличи, тогава пуснахме изследвания и се потвърдиха. АГ ми изписа Гино-певарил овули 3 дни - нищо. След това Гиназол крем 2 пъти през 7 дни и с него действително намаляха, НО не след дълго се завърнаха пак с нови сили.... Сега пробваме комбинация от първите две за 6 дни, след това да продължа с Полижинакс още 6 дни. АГ ми каза, че може да си ги влача до края на бременността. Disappointed

# 583
Момичета, уж се бях спряла на легло, но пак започвам да се чудя. Вкъщи е много тясно..буквално ще трябва да изкараме гардероба примерно от спалнята, за да направим място за леглото. Харесах си дървено 60/120, но вчера намерих 50/100. Въпросът ми е дали второто ще става до поне 2 годишна възраст? Да не е много тясно? След време ще правим и друга стая, та като порасне детето ще си е там и ще вземем по-голямо легло.
Другият въпрос ми е относно спалните комплекти. На много малко места има за легла 50/100. Ако взема за 60/120 голям проблем ли ще е? Също, моля да ми препоръчате сайт за хубаво спално бельо, което не струва 200 лв 😅
На дъщеря ми леглото беше 70/140, дори то към годинка и нещо й стана тясно, но тя обича да се върти, да й е широко, цялото го обикаля през нощта😅 Сега в нейната стая леглото й е 120/190, пак си го обикаля цялото посред нощ, но поне не й е тясно😅 Иначе в кошарата все намирах на сутринта по някой крайник, който стърчи през решетките на леглото🤣 Познавам и деца, които са на по 4-5 години и още си спят в креватчета 60/120, та може би си е и до дете. Ако е шавливо като моето, няма да го избутате доста време с легло 50/100, но щом това ви е единствения вариант, поне до годинка мисля, че ще ви е добре легло с тези размери. Иначе за спално бельо, разгледайте сайтове като Sinsay, във фейсбук има много странички, където хората си ги шият по поръчка и не излизат толкова солено. И за размерите на бельото, дори е хубаво да е по-голямо, а не точния размер, ще ви е по-лесно да го поставяте, чаршафите няма да се измъкват и т.н. На дъщеря ми за леглото дори използвам чаршаф 180/200, но поне нямам проблеми с изхлузването на чаршафа.

# 584
И ние използвахме нашата сгъваема кошара на две нива 60/120 само до годинка, сега е на легло на пода стил Монтесори 90/200, много ни е важно да е самостоятелен и да може да си се качва и слиза, когато поиска.
В ИКЕА има хубаво спално бельо от памук на добри цени, за кошарата взехме две чаршафчета с ластик, протектор за матрак, по-леко одеалце и по-дебело юрганче, да има. До 2 г. не се препоръчва спане на възглавница, много бебета си спят в чувалчета, нашето не искаше. (Има препоръки за безопасен сън) От комплект не съм имала нужда първата година.

Общи условия

Активация на акаунт