Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 668
  • 409
  •   2
Отговори
# 405
Koгато се приемат извън бременност се спират добавките, но при бременност не е добре да се спират, важно е коригираното ниво с добавките, а не какво би било без тях.
Аз като цяло не го приемам Д3 от много време и не съм и много редовна, някой ден се сетя, някой ден не. Та със сигурност няма кой знае какво натрупване.

# 406
Аз като забременях бях 58кг, при регистрация ме измериха 57кг, а следващия месец бях +4кг, което малко притесни лекаря, но на прегледа този месец бях същите кг, а и изследванията ми са в норма.
Аз също приемам Л-тироксин 25, на всеки 30 дни си пускам изследвания и изпращам на ендокринолога, защото по време на бременност може да се налага и по-висока доза. И за приема са ми казали сутрин на гладно и 30 мин след това никаква храна и напитки освен вода.
Вчера бях на ФМ 21+5гс ние също чакаме момиченце и го измериха 360гр и доктора ми каза, че няма да родя голямо бебе, ако изтърпя до термин максимум 3кг, а за по-рано 2,200-2,700кг
И вече чакам 24гс за фетална ехокардиография

# 407
А всички ли ще правите ехокардиография, вчера на ФМ Чучумишев нищо не ми е споменал за нея, с дъщеря ми също не помня да съм правила, не се ли прави само, ако има някакви съмнения за проблем на ФМ?

# 408
Аз бях миналата седмица на фвтална ехокардиография изцяло по мое желание. ФМ ми беше при доц. Чавеева и тя също не каза, да вижда някакъв проблем. Когато отидох при доц. Маринов, той ме попита има ли нещо което да притеснява докторите и аз казах не, че това е изцяло по мое желание. Той каза, че било правилно, защото 1:100 бебета се раждат с някаква форма на сърдечен дефект. Аз го намирам за полезен преглед. На мен ми каза да отидем на контролен преглед след раждането.

# 409
И аз не съм била на ФЕхоКГ, Марков онзиден каза, че всичко изглежда нормално. Повече се застоя на сърцето и аз го питах има ли нещо притеснително, но той отрече. Средата на Декември съм отново при него, пак ще попитам.

Общи условия

Активация на акаунт