Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 053
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
И аз не съм пазарувала нищо все още, а само оглеждам, проучвам и набелязвам. Правя си ясен списък с точните неща, на които съм се спряла, и ще оставя за по-натам пазара. Нямам нужда от толкова кутии и кашони предварително. Smile

# 721
С моята първа бременност чаках до края на 7-ми месец и тогава поръчах по-големите покупки за бебето и като дрехи бях купила само комплект за изписване. С ММ се бяхме разбрали когато родя тогава да се сглобява всичко и да се купят допълнително дрехи и други принадлежности и искам да ви кажа, че не съжалявам за избора си защото родих началото на 8-ми месец и освен, че детето беше мъничко се роди и с проблем, заради който се наложи транспортиране до София и операция. Просто тези месеци, през които не знаехме какво ще се случи и дали изобщо ще си го приберем вкъщи беше по-добре да нямаме сглобени бебешки неща в дома.
Със сегашната бременност все още нямам нищо купено даже все още не съм и разглеждала, вече догодина ще започнат покупките.

А някоя от вас ползвала ли е продуктите на bactology?

# 722
Относно подготвителните контракции, за които се спомена по-назад, доктора ми е казвал, че ако са над 10-15 на брой на ден тогава се предприема нещо с пиене на магнезий и т.н. Иначе всичко си е в реда на нещата и са съвсем нормални за този период. За bactology аз лично не съм пила, давам на дъщеря ми шоколадовите перлички, харесва ги, за другите продукти не мога да дам мнение.

# 723
Аз също се чувствам като в небрано лозе,    все с едно "и ако стане нещо" в акъла. Но по черния петък решихме с половинката и купихме количка, столче, база, ваничка, некст то ме. Сега ще обмисля помпи, стерилизатори, подобни. От бибероните ще взема нещо на база проба грешка. Козметика за новородено все още не знам какво точно трябва. Но дрешките са ми пълна мъгла, изобщо не знам какво му е нужно на едно мартче, не мога да се ориентирам и в размерите и нуждите. Ни топло, ни студено. Изчетох всичко из форума, но уви....baby brain. Simple Smile Не мога да чакам до края, защото имам чувството, че няма да имам сили и време да изпера и подредя всичко. А чувствам, че всичко ми е всеки ден по-трудно.

# 724
Аз също се чувствам като в небрано лозе,    все с едно "и ако стане нещо" в акъла. Но по черния петък решихме с половинката и купихме количка, столче, база, ваничка, некст то ме. Сега ще обмисля помпи, стерилизатори, подобни. От бибероните ще взема нещо на база проба грешка. Козметика за новородено все още не знам какво точно трябва. Но дрешките са ми пълна мъгла, изобщо не знам какво му е нужно на едно мартче, не мога да се ориентирам и в размерите и нуждите. Ни топло, ни студено. Изчетох всичко из форума, но уви....baby brain. Simple Smile Не мога да чакам до края, защото имам чувството, че няма да имам сили и време да изпера и подредя всичко. А чувствам, че всичко ми е всеки ден по-трудно.
За бибероните с дъщеря ми първоначално й взех на NUK, в последствие видях, че не й допадат и й взех на Philips, та с тях си бяхме до отказването им. За размера на дрехите всичко й бях взела в 56 размер и добре че, толко бързо й умаляха, че ако бях взела нещо в размер 50 трябваше да го носи 1 седмица сигурно само. За времето и аз се чудя какво ще е , дъщеря ми е есенно бебе попринцип, ще се разминат в сезоните, но все пак имаме дълги, къси бодита, ромпърчета, имам дори 2 космонавтчета, едното по-тънко, другото по-дебело, не мисля, че в началото нещо друго ще трябва, първия месец и без това не се излиза навън толкова много, ако е студено пък абсурд, така че. За козметика - шампоанче, крем за след баня и крем за подсичане, друго не ми е трябвало

# 725
Не се заривай с дрешки, особено малък размер, много бързо ще омалеят. Ние сме без сушилня и около 10 бодита за отдолу и толкова за отгоре мисля, че ще ни стигнат, 50 размер според мен са излишни, моят син не влезе в нито едно, бяха ни подарък. Шапчица за навън, одеалце за навън, космонавтче или някакво по-плътно екипче. Стерилизатор и помпа бях набелязала само, имахме един биберон и едно шише подарък, останаха неползвани, тези неща могат и впоследствие да се купят. Ние от деня след изписването сме навън, даже в супермаркета го заведохме. 🙈 Някакъв продукт за къпане, после за мазане след баня и крем за подсичане, това е откъм козметика май. На бебетата не им трябва много.

# 726
Космонавчетата имаха tog, нали? А за спане какво препоръчвате?

# 727
Космонавчетата имаха tog, нали? А за спане какво препоръчвате?
Не знам космонавтчетата да са с tog, може и да има де, но не съм попадала на такива, нашите са от ейч ем, там нищо не пише за tog и подобни неща. За спане до годинка ми бяха много удобни чувалчетата за сън, водят ги и най-безопасни, като вече при тях има tog и вземаш според сезона и температурата вкъщи. Сега ще процедирам по същия начин за спане, отново с чувалче.

# 728
И нашето космонавдче е от НМ и няма tog, чувалчетата са наистина най-безопасни, но много зависи от детето, моето не търпеше да е повито или в чувалче, може да вземете едно за проба и ако спи в него, да вземете понече.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 15:02 от Seaglass

# 729
Момичета, обърнаха ли ви се бебоците вече с главата надолу, опитвам се да се сетя дъщеря ми горе долу кога се завъртя, не съм сигурна, но беше някъде по това време май. При мен засега бебка си е седалищно.

# 730
При мен е на диагонал, вчера се гледахме... Simple Smile Крачета и ръчички се махат безспир.

# 731
Не съм писала отдавна.

Днес бях на преглед, всичко е нормално, бебка се е обърнала с главата надолу. Имах притеснение за "тапата", но и там всичко е наред. Обаче докторката ми забрани тестото.. нещо като ми забранят и то още повече ми се хапва. Grinning Стартирах малко повечко килограми и до тук имам качени 8 като заяви, че и тези са ми много. Реве ми се в буквалния смисъл и то точно покрай празниците Confused Тестото, сладкото... като цяло ще го карам на млечни, месни и плодове и зеленчуци.
Другата седмица съм при Марков да видим и там как е заради кръвното.

Иначе с покупките сме готови, на този етап вече не ми се обикаля, какво ли остава да чакам още някоя седмица. Просто ми става лошо. Остава само аптечката да заредя и багаж за себе си.

# 732
Не съм писала отдавна.

Днес бях на преглед, всичко е нормално, бебка се е обърнала с главата надолу. Имах притеснение за "тапата", но и там всичко е наред. Обаче докторката ми забрани тестото.. нещо като ми забранят и то още повече ми се хапва. Grinning Стартирах малко повечко килограми и до тук имам качени 8 като заяви, че и тези са ми много. Реве ми се в буквалния смисъл и то точно покрай празниците Confused Тестото, сладкото... като цяло ще го карам на млечни, месни и плодове и зеленчуци.
Другата седмица съм при Марков да видим и там как е заради кръвното.

Иначе с покупките сме готови, на този етап вече не ми се обикаля, какво ли остава да чакам още някоя седмица. Просто ми става лошо. Остава само аптечката да заредя и багаж за себе си.
Че за мен 8 кг не са много, аз съм около 7 до тук, това си е реално по 1 кг на месец горе долу.

# 733
Моят господин от първата ФМ е главично, днес бях на преглед и потвърдиха, напипвам му даже крачетата отстрани при таза като рита, защото плацентата не стига дотам. Баткото пък от първата ФМ беше седалищно и така си и остана.
Йонси, ето в това видео много хубаво е обяснено за стойката и т.н., ако ти е интересно, може да видиш:

# 734
В коя седмица точно сте, момичета?

Общи условия

Активация на акаунт