1900лв. за отпушване на тоалетна?

• 2 699
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да, разбрах. Аз понеже сравнявам с цената на уреда.
Ако всичко е описано документално и особено ако наистина са направили описаното, тогава наистина не е незаконно. Само неморално и единствен ход е да предупреждава други потенциални клиенти.

# 46
  • До хладилника, който обичам
Но когато човек му се спрат нещо като ток, вода, или се запуши мивка, тоалетна се стреми нещата да се оправят по-бързо и понякога за тази бързина си плаща яко.
Човек трябва да се държи винаги като истински българин (визирам вица за големите страхове на българина, да не настине и да не се мине). За целта занапред е хубаво да се участва в групата на квартала примерно, или подобна група, и там често се питат такива въпроси - водопроводчик, механик... и едно име като е повторено от няколко различни човека, да му се пише за оферта, и после да се сравнят поне две оферти. Или ако е наистина на зор, все пак да се настоява за поне приблизителна предварителна цена, че да няма изненади после.

# 47
  • София
Момичето си научи урока. Сега ще е по-внимателна. Тези обаче заслужават да си платят тарикатлъка.

# 48
И аз съм имала сходно преживяване, но с хамали. Казаха ми някаква цена  за да изхвърлят едно легло и диван, мисля, че беше 400-500 лв. А после, докато ме няма, взели всички мебели и ми поискаха Хиледарки. Извиках мъжа си и се отървах "'само" с 1600 лева, толкова ми позволи картата да изтегля. Но те искаха над 3000...да не говорим, че ми бяха натрошили и мебели, които не исках да се хвърлят Simple Smile)). От тогава не се занимавам никога сама, гледам мъжът ми и той да присъства...
Аз тогава голям страх брах, защото бяха цяла тумба, картата ми не ми позволяваше да изтегля наведнъж сумата, която те ми искаха, а накрая дойде мъжът ми с много малките ми тогава деца...

# 49
С хамали и аз имам, но отпреди 11-12 години. По телефона обясних какво и що, казаха 200 лв, като евентуално може би ако намерят нещо по-сложно, може да са и 300, но не повече. На място след свършена работа поискаха 600. А бяхме аз и един инвалид срещу трима яки момци. Документ, естествено, не дадоха.

# 50
Мен ми стана интересно с какво е била запушена толкова тоалетната?При нас веднъж се наложи едно от децата беше хвърлило вътре пластелин и пуснало водата.Почистване,отпушване,плюс самата яма с маркуч с вода без махане на тоалетната ни взеха 250 лв миналата година.Къща сме ако има значение,преди 9 години я чистихме профилактично преди изграждането на новата канализация.
Платената от вас сума ми се вижда нереална,отделно как сте я запушили толкова че да не помогнат пружина или препарати.

# 51
Техните услуги не били евтини, особено като не съм фирма освободена по ддс.
Трябвало е все пак да попиташ за каква сума става въпрос и че ако е над еди колко си, отказваш услугите. Спестила си си едно позвъняване на втора фирма и ти е излязло солено. А пък, че не са ти дали касова бележка е върха на наглостта. На твое място бих подала сигнал или оплакване.  Не бива да ги оставяш така да се подиграват с хората.

Ние винаги обсъждаме подробно ремонти и други дейности. Поне тукашните фирми са много гъвкави и предлагат различни варианти. За ремонт на банята имахме оферти от 15 до 30 хил. евро - цялостно, частично, с еди каква си душ кабина, стъкло, пластмаса, и т.н.

# 52
  • София
Много грешна тактика. Аз ползвам обратната. Правя се на мила жена, но всъщност със сделки и преговори си изкарвам хляба.
Не е сложно. Искат се оферти, оценяват се и се избира най-добрата. После допълнително се договарят още по-добри условия.

# 53
Ако си с една тоалетна, винаги могат да те изнудят, защото си пресиран от необходимостта да решиш въпроса максимално бързо. Жилищата с две бани са лукс не само затова да се ползват едновременно при нужда.

# 54
  • Бургас
Незнам, дали действително имат фирма или са обикновени измамници, но нищо няма да изгубиш да се пробваш с едно обаждане, или на място, при тях....

Здравейте, платих ви 1900 лв. за отпушване на тоалетна, което след разговор с познат мой адвокат, счетох за несъразмерно, като дори може да се квалифицира като измама по смисъла на НК.
Нещо повече, това, че е  без предварително договаряне, представлява нарушение на Закона за защита на потребителите, за което мога да сезирам Комисията.

Уверявам ви, че ако се стигне до прокуратура, ще се назначи експертиза за ценообразуването и съответствието с пазарните тарифи, а аз вече разполагам с касова бележка и свидетел за начина на плащане.

Очаквам доброволно да върнете надвзетата сума, в противен случай ще сезирам КЗП, прокуратурата и други инстанции...

# 55
Всичко много добре, ама нали се сещате, че съвсем сериозно могат да ù отговорят - госпожа, нещо сте се объркали, нито сме идвали, нито изобщо сте звъняли при нас?

# 56
  • Бургас
Самото споменаване на думите сигнал и прокуратура често е достатъчно, за да накара отсрещната страна да преосмисли поведението си.

Ако вече е издадена касова бележка, може спокойно да заяви, че разполага с фискален бон на фирмата, регистриран в системата на НАП и съдържащ техния ЕИК, както и със свидетел, присъствал при плащането.

По добре, от колкото нищо да не направи.

# 57
Ами и аз дето съм яка и устата леля, ако у дома са влезли два особени субекта, занимаващи се с отпушване на тоалетни и почнат да ми крещят и плашат как няма да платя дължимото ще се почувствам ужасно. А не е като да не съм раждала, което в нашата родна болнична система си е като бойно кръщение във Виетнам - можеш да се караш, подкупваш и разправяш със всеки! Ама това не са мъже,  които се "договаряш" джентълменски. Там ведднага ставаш "Госпожо" и "Слушай кво..." и виждаш, че няма нужда да ги плашиш с полиция, защото си говорят с тях на ти...

# 58
Този случай е като с онези тъмните субекти, дето като им се хванеш на въдицата да ти сменят 10 керемиди, докато се усетиш ти оголили целия покрив. И после тежко и горко ако не им връчиш една торба пари. Даваха по телевизията такива изнудвачи, но те са като хлебарките - щъкат навсякъде и се роят.

# 59
Чисто и просто нагло ограбване или измама - което ти харесва като израз. Някаква супер скъпа техника ли ползваха или са работили 2-3 дни по цял ден? Или имат докторат по отпушване на канали и са вложили 10г в учене и подготовка?

Общи условия

Активация на акаунт