Къде е златото? Ново риалити

• 10 974
  • 233
  •   1
Отговори
# 60
Това предаване ми става все по-интересно. Да, вярно, че е нещо средно между "Къртицата" от Али Експрес и "Трейтърс" от Тему, но е добре монтирано, чат пат показват хубави гледки, спокойно е, няма простоти, няма "брат, бате" на всяко изречение, няма чалга, няма махленски език (като в Мистър Кеш например),  спокойно минават епизодите, не ме напрягат по никакъв начин. С кеф си ги пускам.
Поздравления за екипа.

Леко ме издразни ломската перла как взе веднага да се пазари, когато избираха дали Караолис да научи уликата. "Аз съм съгласна, но имам условие"...  И коя беше ти, че да имаш условия? Тия пазарлъци изобщо не са ми по вкуса. Сестра й е същата.

Изпуснах момента, как и кога Караолис разбра, че Теа е дала грешна улика в началото? Кога са му съобщили? И на всички ли са съобщили? Дано не са неизлъчени кадри, това ще да е много интересно как им съобщават, че Теа ги е заблудила.

# 61
  • София
Да, присъединявам се към положителните мнения.
То шоуто си ми все на плюса още от премиерата си и досега не е имало епизод, който да ме е подразнил или да не ми е харесал.
И вярвам ще става все по-интересно.

Мариян щяха да го хванат още предния път, но искаха да разкарат потенциалния дразнител Георги.
Толкова убедително гласуване рядко се вижда. 11 човека гласуваха за него от 12 (само Петя гласува за Стоян).
Като цяло Мариян се представи почти добре, но при тези брутални улики няма шанс да оцелее човек.
Почти, защото можеше да се справи по-добре в мисиите. 2 поредни мисии издъни, едната заради неразбиране на правилата, а другата, защото не посмя да е малко по-решителен. Не че щеше да го спаси де.
Явно социално е стоял добре, много хора се разплакаха.

Ако имам някаква критика към формата то е по-скоро в самата концепция. Не е критика към самите продуценти у нас ако те следват едно към едно оригиналните правила.
Става въпрос за уликите, които се дават. Те са брутални и реално да си богаташ тук си е почти смъртна присъда. Особено в един по-ранен етап на играта си е чиста проба заколение за ковчежника.

Кого ще изберат сега?
Залагам на жена.

Интересно, Петя се отлюспи от женската коалиция. С Яница са два обединили се сводони електрона.
Има една групичка около Дани.
И една по-силно изразена коалиция около Люси. Там е и Караолис.
Ростислав се опитва да е навсякъде, което е най-лошата стратегия, но сякаш поне засега клони повече към Люси и Караолис.

# 62
Изпуснах момента, как и кога Караолис разбра, че Теа е дала грешна улика в началото? Кога са му съобщили? И на всички ли са съобщили? Дано не са неизлъчени кадри, това ще да е много интересно как им съобщават, че Теа ги е заблудила.
Не е разбрал, досети се. Накрая като си тръгна Богаташа някой от мъжете го хвана яд, че е забравил да пита. Аз очаквах Ивайло да им разясни.
Но поне участниците са се посмяли заедно с нас като са видели какво се е случило всъщност.

Дяволо, и аз си мислех за уликите. Това с татуировките директно изхвърля половината участници и като свържеш 2 и 2 става ясно. Според мен в Щатите (ще го гледам все някога) влизат абсолютно непознати хора и още преди да се раздадат ковчежетата, лъжат много за себе си и така не могат да ги хванат.

# 63
За тези, които ще влязат за втори сезон да им е обеца на ухото "как не се прави" 😁
Следейки в социалните мрежи доста от тях си излизат заедно след предаването. Много яко!
Искам следващият богаташ да е Виктор да се кръсти още повече и да го видим дали може да се скрие 😄

# 64
Колко ли епизода има още? Може би 10-11? Щом остават 12 души и всяка седмица отпада по един, знам ли...

Иначе сега видях, първия пост в темата е сменен с инфо за участниците, браво.

# 65
Епизод 9:

# 66
  • София
Неее, защо Караолис?
Ааааа, прецаквация.
Дано успее, стискам му палци, ама мисията му е сякаш невъзможна.
За сметка на това дневната му мисия в играта беше удобна. И той се справи отлично с нея.

Много хубава игра с тези пъзели и да се въртят.
Изненадващо добре се справиха Радо, Виктор и Руслана.
Радо е скрита лимонка. Готвил се е на пъзели, заради Игри на волята, закъдето не е одобрен. Малко е хахав - пет без шест. Ама си е опасен.
Караолис с хубава стратегия, но не успя да нагласи така нещата, че да остане последен. Иначе те щяха да са първи. Дани се забави на финалния пъзел. Иначе Караолис е отлично подготвен на пъзели и логически задачи.

На Люси и вдигнаха мерника, но изваждайки гласовете на Руслана, Радо и Лили си мисля, че ще и спаси кожата, поне засега.

# 67
Последните години спрях да гледам риалитита, защото нивото става от ниско - по-ниско, най-ниско, но една приятелка ми каза за “Къде е златото” и реших да му дам шанс, така и така са кратки епизодите и са само два на седмица.
Първоначално бях много скептична - Теа, Виктор, знайни и по-скоро незнайни инфлуенсъри, че Ивайло Захариев за водещ, но бях много приятно изненадана. Участниците са съвсем нормални хора, за сравнение - попадам на някакви видеа в социалките от “Ергенът” и е тотален потрес… Тук няма нищо общо. Фокусът е върху играта, всичко е много сбито, не виждам нищо излишно като пълнеж на предаването. А и веднага ме грабна местността, в която е снимано, бях там миналата година, когато ходихме семейно до Геопарк Искър-Панега и пещерата Проходна. Базата тъкмо я бяха открили и гледките наистина са невероятно красиви оттам.
Та - започнах да си го следя редовно, чакам го с интерес и ми е много ненапрягащо да го гледам.
Любопитно стана сега, когато Никола е новия богаташ, той е доста силен играч и според мен ще успее да заблуди другите повече време от Мариян.
Относно уликите и аз съм съгласна, че са твърде явни, даже Мариян можеше да излети и преди това.

# 68
Епизод 10:

# 69
  • София
Интересен епизод.
Реално Караолис спаси Люси, като отне трите гласа на Радо, Лили и Ру.
Добре ги е разчел.

Жалко обаче, че за пореден път се смята, че коалициите са нещо мръсно и долно. Не знам още колко риалита трябва да минат, а може би цяло едно поколение да си замине и да дойде ново, много по-състезателно настроено, а не бигбрадърско.
Ами виждат, че се е заформила коалиция, заформят и те, отстраняват главата на змията и после си гонят богаташа. Те реално така направиха.
НО,
Хайде обаче да видим дали наистина ще стане така и дали след като изгонят Люси (което е почти сигурно) ще си ловят богаташа или ще подкарат и Стоян и Стелияна и Петя и Караолис. По ред на номерата.

Стели е голяма бяла птица. Всеки един човек, който е член на дадена коалиция, но се цепи от тях с празен глас е враг. И трябва да се гони. Сървайвърски закон. С този празен глас за Лили можеше да допринесе за изхвърлянето на Люси (всъщност нямаше, щеше да е 6:5 срещу Люси, ако не беше успешната мисия на Караолис).

Не разбирам и тези сълзи от Люси.
Искам да видя една силна психологически жена, която ще отстоява своето и няма да се огъва при първия по-сериозен натиск срещу нея.
А те не са я нагрубили по някакъв начин, просто 2, 3 човека я нарочиха.

Яница е слон в стъкларски магазин. Нетактична е. И клюкарка.
И да, не може да и се има доверие.

Уликата срещу Караолис беше слаба. Удариха му едно рамо, но така и трябва. Не може още от старта да те погнат. Той така или иначе стартира с голям хендикап, като гледам какви улики се дават...

Ростислав обаче има нюх момчето. Той пръв заподозря Мариян, а сега изрази съмнения и за Караолис, защото мълчал много (явно преди не е). Ако е така, груба грешка от негова страна.

Руслана не ми харесваше и няма да ми липсва.

# 70
В трезора с Руслана:

# 71
Юху, наелектризиран нов епизод 😄

# 72
Нямаше гласуване тази вечер, никой не отпадна.

Яница копае нови дъна, както обикновено.

# 73
  • София
Уф, защо не се коментира шоуто? :/

Караолис явно го харесват и му дават много яки предимства за съветите, но няма да продължи много дълго.
Аз го виждам да се измъкне от това кофти положение ако успее някак си да прехвърли златото на някого друг. Твърде рано сме в сезона, за да си си мисли, че може да остане неразкрит и да спечели като богаташ.

Стелияна започва да ме дразни. Гледа отвисоко на останалите и се държи все едно е някакъв легендарен профайлър.
Започва да ми отива в профила на класическото делулу.

Хареса ми как Стоян солеше на синхрони радетелите за чистата и некоалиционна игра. Дани и Виктор са от партията на Владо Николов.

Кой ще убие Караолис?
Пусна няколко имена, като аз се изненадах, че обмисля да елиминира Стоян и Стелияна, защото уж са от неговата коалиция с Люси, странно. Не ми се вярва да са те.
Сега е моментът да премахне някой с влияние на масата и сред останалите. Такъв, който ще се следва от неориентираните свободни електрони като Яница, Петя и подобни.
Дани според мен трябва да бъде елиминиран. Опасен играч е.
Ростислав също е опасен, но не ми се иска, защото ми е симпатичен. Будно, умно момче. Май и самият Караолис го харесва.
Виктор също е опасе, но в по-малка степен. Той социално е добър и има способността да завързва приятелства по естествен начин, може и него да премахне, но пак ще е загуба за шоуто.
Но Стелияна и Стоян ми е доста слаб ход.

# 74
Да, жалко, че не се коментира, но просто не се гледа много. Нито имаше някаква предварителна реклама, нищо. Аз пробвах да пусна стрелички в няколко теми, когато тръгваше... поне в темите, където има общи участници с тези в "Къде е златото", ама го пускат баш в разгара на ТВ сезона. Това е груба грешка, особено за дебютен сезон. Трябваше да изчакат декември, за да го пуснат и да си върви декември, януари и февруари, когато по телевизията не ни се предлагат още 5 риалитита едновременно.

Иначе е с хубава картина, заснето на красиво място. И въпреки чат пат калпавия монтаж (дават прескачащи кадри при монтажа на гласа, вместо да слагат "пресечки", както в "Ергенът" и всички телевизионни предавания), предаването си върви лежерно, няма скандали и махленски изпълнения, обиди и простотии. Нещо, по което "Ергенът" отдавна задмина "Биг брадър".

Никола ми е неприятен. Прекалено самонадеяно е това нисичко човече. С огромно самочувствие и това дразни. Е хубаво, не показва емоции, затова е избран да е богаташ. Един Ростислав например, е по-емоционален и щеше да се издаде бързо. И аз не мисля, че Никола ще издържи до последния епизод и да прибере печалбата. Явно ще го разкрият по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт