"Родила е N деца, а не и личи"?

• 6 384
  • 230
  •   4
Отговори
# 225
Аз определено съм по страхлива и по тревожна особено след третата бременност.

# 226
Миналата година излезе някакво много интересно изследване какви промени настъпват в мозъка на бременната жена. Една бременна невробиоложка си е направила над 25 скена на мозъка преди и по време на бременността си, с научна цел. Промените са в почти всички региони на мозъка. В някои зони сивото вещество е намаляло, в бялото пък са се засилили връзките. Промени в някои зони остават за постоянно, други зони до две години са се върнали в начално състояние. Сега ще изследват и други доброволки, търсят отговори и за въпроси за постпартум депресията и прееклампсията. А невробиоложката планирала да сканира и мозъци на очакващите деца бащи, да видим как се отразява и бащинството. Grin Така че бременността и майчинството ни променят изначало.

Аз станах по-страхлива и по-тревожна може би. Страховете за детето са големи. Мога да се събудя и от най-тихичкото "мамо, пишка ми се", докато мъжът ми хърка до мен. Мозъкът ми сега е направен да гледа дете.

# 227
  • София
Аз все още реагирам на плач и писък, наблюдавам децата около мен, оня ден се разтревожих за едни деца в морето, явно така ще си остана.

# 228
  • София
Аз съм по-тревожна и по-загрижена.
И имам физическа реакция при бебешки плач. Напрягат ми се гърдите, а не кърмя от повече от 2 г.

# 229
Аз изцяло се промених след третото дете. Бях много по енергична и имах сили за всичко. Сега мъчно се оправям сутрин и ми трябва два пъти повече време. Тренирах здраво преди да забременея,а сега в къщи не мога да се настроя да се пораздвижа 2 пъти в седмицата. Домашната работа ми се струва тежка и я върша без желание. Относно тревогите,не бих казала,че съм по тревожна,но преминах закратко и през това преди няколко месеца. Най-тревожна и изплашена бях с първото си дете. Почти свалих 20-те килограма от бременноста,от мускулите ми преди,почти нищо не е останало на дупето и бедрата,корема прибрах и се вижда старата ми преса,но точно над операцията имам като "качулка",която съм забравила за колко време изчезваше. При мен най-много се отразява на гърдите след кърмене и предполагам,че сега след трето бебе само импланти биха оправили нещата. Като цяло имам уморен вид и малко след раждането започнаха да ми виждат повече бръчките на околоочния контур.

# 230
  • София
Аз от една страна станах по-спокойна и търпелива (неща, които не са ми много в натюрела), от друга по-емоционална (но част от това е свързана и с промените в ежедневието ми). Обаче като видя някъде нещо с болно или пострадало дете, направо ми се къса сърцето. Много съпреживявам такива неща откакто съм майка.

Общи условия

Активация на акаунт