Студенти в Нидерландия - 27

• 17 013
  • 257
  •   1
Отговори
# 255
В НОИ подадох молба за служебно изтегляне на формуляр Е104 от Нидерландия.  Когато той пристигна ,  ме извикаха и  попълвахме някакви документи, занесох ги в НАП, и след това  здравния му статус от здравно неосигурен стана - осигурен в страна от ЕС.  Направих го без присъствието на сина ми, с пълномощно и копие от документ .

# 256
В НОИ подадох молба за служебно изтегляне на формуляр Е104 от Нидерландия.  Когато той пристигна ,  ме извикаха и  попълвахме някакви документи, занесох ги в НАП, и след това  здравния му статус от здравно неосигурен стана - осигурен в страна от ЕС.  Направих го без присъствието на сина ми, с пълномощно и копие от документ .
Ей това точно е целта, не да вади Нидерландски ЕЗОК, а да може да се лекува и тук...
Може ли молбата към НОИ да се подаде електронно с ПИК или да си грабна пълномощното и на място?

# 257
Извинявам се да попитам в НОИ  или в здравната каса? Аз за дъщеря ми подадох заявление в здравната каса ,къде се осигурява с номер на картата и т.н. (не помтя какво) и те служебно си изискаха документ . Когато го получиха , отидох взех го и го занесох в НАП.И вече не се води ,че дължи здравни осигуровки тук. Служигелката ми обясни, че вече е извън системата. За сина ми нищо не съм правила, но ще е по голям проблем след осигуряване в две държави.

Общи условия

Активация на акаунт