Студенти в Нидерландия - 27

• 24 606
  • 359
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Имаме забравен в България ключ за колелото. Някой скоро летящ от София за Айндховен би ли помогнал?
Ако не намерите опция,аз летя на 27.11. И мога да го занеса.

# 301
Здравейте, бихте ли споделили отново линка към фирмата за жилища под наем, поддържана от български студенти, не мога да я намеря по-нагоре беше спомената. Благодаря предварително.

# 302
# 303
  • София
Има още едни, агенция, основана от българи, които търсят жилище срещу твърда такса - SimpleStay. Те работят в определени градове, проверете дали ще могат да ви свършат работа.

# 304
Има още едни, агенция, основана от българи, които търсят жилище срещу твърда такса - SimpleStay. Те работят в определени градове, проверете дали ще могат да ви свършат работа.
Може ли линк? Ако е проблем тук,може на лични

# 305
  • София
https://www.simplestay.nl/
Нещо гледам не са много активни последните години. Но не пречи да им пишете и да питате. Аз лично им писах на имейл и в месинджър, когато търсех опции за агенции преди 3 години. Отговориха ми, макар и не веднага. Към онзи момент бяха партньор на Интеграл.

# 306
Благодаря ви много, момичета. Ако може още едно питане. Явно се навочваме към Маастрихт. Ще се свържа с двете посочени агенции. Сякаш Домакин са по-активни в Гронинген и Ейндховен. Но въпросът ми към вас е такъв- в сайта на университета в Маастрихт ми излизат частни и "Housing corporation" квартири за 800-900 евро, 13-15 квадрата, кухня ползвана от 16 човека, а баня и тоалетна обща за 3ма. Чудя се дали през посочените агенции може да се намери нещо по-изгодно ( или поне на тази цена със самостоятелна баня и тоалетна). Дали да се абонирам за оферти към тази организация в универитета. Благодаря ви за съветите!

# 307
Идва един момент, в който студент и родители са готови на почти всякакви условия само да има квартира и съответно да може да замине.
Ще се стиснат зъби и няма как ще дели ако трябва една баня с още 5 човека, но пък това си има и хубава страна Simple Smile
Така че не бъдете много предирчиви. Вземете нещо да има къде да живее и да запише адреса в кметството и да може да си учи детето.
От сина ми знам, че в неговия град се е запознал със студент втора година, който от първи курс живее на лодка. Бях без думи Simple Smile

# 308
  • Варна
Моята девойка намери последната си квартира от сайта на нейния университет в Лайден. Въпреки, че е в друг град.
Мисля, че е предпоставка да не я излъжат.

# 309
Благодаря ви много, момичета. Ако може още едно питане. Явно се навочваме към Маастрихт.
Скрит текст:
Ще се свържа с двете посочени агенции. Сякаш Домакин са по-активни в Гронинген и Ейндховен. Но въпросът ми към вас е такъв- в сайта на университета в Маастрихт ми излизат частни и "Housing corporation" квартири за 800-900 евро, 13-15 квадрата, кухня ползвана от 16 човека, а баня и тоалетна обща за 3ма. Чудя се дали през посочените агенции може да се намери нещо по-изгодно ( или поне на тази цена със самостоятелна баня и тоалетна). Дали да се абонирам за оферти към тази организация в универитета. Благодаря ви за съветите!
За Маастрихт твърдо препоръчвам този сайт: https://maastrichthousing.com/Search_results.html,
Това е агенция за наеми към самите университети (те са няколко в Маастрихт). Плаща се еднократна такса от 35 евро (за 5 г или докато е студент), но си заслужава. Мисля, че имаше ранна регистрация
Тук се обявяват общежитията към уни-тата ( Housing corporation) - за почти всички стаи може да се вземе и субсидия при нисък доход, така цената става супер атрактивна. Но стаите са малко. Смениха условията за кандидатстване, така че проверете ги. Имайте предвид, че много от стаите са съвсем празни (дори без настилка на пода и лампи) и се нуждаят от еднократна инвестиция, за да станат обитаеми. Дъщеря ми имаше възможност да вземе такава стая (но без право на субсидия), отказа се, защото след 6 месеца й предстоеше Еразъм.

Втората възможност е проверени частни квартири (Private market) - цените много варират. Но поне е сигурно, че няма измамници.

Този сайт е за студентски комплекс от студия (с право на субсидия), нямаме личен опит, но изглеждат добре.https://plaza.newnewnew.space/en/

Дописвам:
За общите помещения и колко души ги споделят - важно е и по колко кабинки има. В Маастрихт ако са 2-5 човека, обикновено има една баня и едно ВЦ. Но ако клъстърите са по-големи, тогава има няколко бани и няколко ВЦ. Например за малко общежитие в обявата пишеше, че  9 или 10 стаи (3 етажна къща) имат общи санитарни възли. Но на място се оказа, че там са 3 бани, 3 ВЦ и 2 кухни.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 16:46 от biborana

# 310
Момичета ,моя син се мести в нова квартира.Има подарен един матрак от едно друго българче,което се прибра в България.Та сега се чуди какво да го прави,в смисъл не може да го остави в старата квартира,нито на кофите за боклук.....някой да се е сблъсквал ,как да се отървем ...може би на сметище ли и аз незнам...за Айндховен става въпрос.

# 311
Да пусне обява, че го подарява в Марктплатц и трябва да се вземе до .... дата от.... този адрес.

# 312
За Маастрихт, успяхме да намерим стаи  в Plaza, Xior и едно общежитие на около 40 мин от града, вече спокойно мога да кажа, че към момента сме доволни от стаята наета от  https://maastrichthousing.com/Search_results.html.
Няма ограничение в престоя, може да си изкара и трите години там, споделя си банята и кухнята с друго момче, нидерландец от Аруба. Получава помощ за общежитието, почти половината от сумата за наема. Понякога на сайта излизат стаи в които банята и кухнята са само за един човек. Много е удобно, че на обявите има инфо за разстоянието до факултета, общежитието на синът ми е на 1200 метра от факултета. Аз настоявах за Plaza, Xior или далеченото общежитие, защото ми изглеждаха по-добре, но мисля, че в случая детето прецени по-добре от мен.
Ако започнете да търсите навреме, ще се справите. Внимавайте само, защото на сайта има и обяви от Белгия а при тях минуса е че не може да се ползва помоща за квартира, така мисля, макар че имаше доста приятни стаи с приемлив наем. В курса на детето има няколко човека, които живеят в Белгия.

# 313
  • Русе, у дома
Момичета ,моя син се мести в нова квартира.Има подарен един матрак от едно друго българче,което се прибра в България.Та сега се чуди какво да го прави,в смисъл не може да го остави в старата квартира,нито на кофите за боклук.....някой да се е сблъсквал ,как да се отървем ...може би на сметище ли и аз незнам...за Айндховен става въпрос.
Не съм запозната точно за Холандия, но при голямата щерка в Германия искахме да изхвърлим една прахосмукачка - робот. Аз питах chat gpt. Упъти ни мн ясно с линк до мястото, раб.време на пункта и т.н, опитайте…
Иначе малката от вчера е приета във Фонтис. Вече освен да чета, ще вземем и участие в темата  Wink

# 314
  • La casa de Mickey Mouse
Идва един момент, в който студент и родители са готови на почти всякакви условия само да има квартира и съответно да може да замине.
Ще се стиснат зъби и няма как ще дели ако трябва една баня с още 5 човека, но пък това си има и хубава страна Simple Smile
Така че не бъдете много предирчиви. Вземете нещо да има къде да живее и да запише адреса в кметството и да може да си учи детето.
От сина ми знам, че в неговия град се е запознал със студент втора година, който от първи курс живее на лодка. Бях без думи Simple Smile
Жилищата тип лодки на каналите не са точно лодка, а нормално жилище, построено върху платформа в канала. Доста разпространени и по принцип доста скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт