Име Витомир

• 1 392
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
На мен не ми звучи като модерна сглобка, а като съвсем нормално славянско име. Много ми харесват такива силни мъжки имена.

# 31
  • София
Не като модерна, а като сглобка.

# 32
На мен имената с В като първа буква не ми допадат. В някои страни отива към Ф, както и при някои говорни проблеми.
И също това за сглобяването. Не харесвам комбинираните имена, завършващи на МИР.
Неясното значение също.

Наистина не разбирам какво значи неясно значение. Всяко име има някакво значение, но едва ли като чуя Димитър и го асоциирам с богинята Деметра или дори със свети Димитър. Същото се отнася за Николай- Нике, означаващо победа и народ- лаос. Изобщо не свързвам и името Маргарита с "бисер" или "перла", каквото се оказва, че значи, а винаги съм считала, че произлиза от цветето маргаритка и празнува на Цветница. А значението на всички имена на цветя? Какво точно ми казва Явор, освен че е  дърво или Роза, че е цвете и т.н. Имената според мен са една отделна категория, която, особено при познати и масово разпространени такива,няма нищо общо с произхода и значението на думите, никой вече не асоциира името с произхода му, просто го приема за даденост.
Не оспорвам мнението ви, че не харесвате Витомир, аз за това и питах, за да получа различни гледни точки. Просто няколко пъти наблегнахте на липсата на значение и неяснотата му, а аз не мисля, че всяко едно име трябва да се свързва с конкретна дума или пожелание, като например Здравко, Камен, Пламен, Весела и т.н.

# 33
  • София
Е, аз мисля.
Не споря.
Това е лично мнение, не задължавам никого с него. Дискутираме и споделям. Видно е от темата, че и за други хора е важно.
За който не е, няма проблем.

# 34
Не ми е звучно, като например Велизар, Никола, Константин.... И за мен, лично, е достатъчна причина да не ми харесва. Иначе, не е чак необичайно и обидно, просто някак в сянка.

# 35
Витан ми харесва много повече.

# 36
  • Най-красивата страна
На мен ми харесва.И галеното Вито също .

# 37
На мен ми харесва.

# 38
  • България
Кръстете го само Вито или Виторио. Витомир звучи странно в съвремието. Витан, Витол и Витомер са ужасни.

# 39
  • Пловдив
Виторио... със сигурност по-добре Витомир или Витан. Всъщност последното ми харесва.

# 40
  • София
Виторио, но само с италианска фамилия.
Иначе не.

# 41
Странно, не съм фен на имена, завършващи на -мир или -слав (с едно две изключения), но Витомир почти ми харесва. Е, не за мое дете обаче.

# 42
Дъщеря ми има съученик Витомир. Никой не анализира името, произход и р.н. За децата си е Вито и го възприемат съвсем нормално.
Между Виторио и Витомир със сигурност бих избрала второто. Виторио ми е като опит да е Виктор, ама нещо по-интересно. Нещо като Алегзандър.

# 43
  • Варна
И на мен ми харесва Витомир. И галено Вито е ок.
А на Виктор казват и Виче за обръщение.

# 44
Витомир ми звучи като винтоверт и съответно отверка. Някаква неясна сглобка. За галеното Вито да не говорим. Познавам три кучета с това име. Но аз като цяло не използвам галени и умалителни.

Общи условия

Активация на акаунт