Име Витомир

• 1 200
  • 47
  •   1
Отговори
# 45
Дъщеря ми има съученик Витомир. Никой не анализира името, произход и р.н. За децата си е Вито и го възприемат съвсем нормално.
Между Виторио и Витомир със сигурност бих избрала второто. Виторио ми е като опит да е Виктор, ама нещо по-интересно. Нещо като Алегзандър.
На същото мнение съм. Хареса ми името Ивомир, което чух наскоро за бебе, но аз много харесвам и Ивайло, както и завършващи на -слав и -мир.

# 46
Познавам двама мъже на име Витомир - на около 70 и на около 60 години. Единият от тях има внук Витослав. На всички им казват "Вито" или "Витко". Понеже имам познати с това име, някак съм свикнала с него, и не ми е странно, а дори приятно. Случвало се е да предлагам Вито като съвет за име, ако някой ме пита.

Ако името ви харесва, ползвайте го, с нищо не е по-странно от всякакви други имена, които се въртят тук като предложения из темите, кое от кое по-измислено.
Това поне е реално име.

# 47
  • Пловдив
Ааааа, Витослав вече не. То като шегичка звучи Витомир и Витослав, като Пижо и Пенда или като Барбарела, Барбалена, Барбарири и т.н.
Бившият на една приятелка имаше племенник Видослав, на дядо му Видол. Ми не.
Ивомир - не, Ивайло, колкото и да е навлязло - също не е по моя вкус, от ония имена е, дето ми звучат измислено (знам за оня Ивайло от историята, знам). Вкусове разни. На тоя фон Витомир направо ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт