Как може умен и работлив човек от бедно семейство да успее в България?

• 1 839
  • 130
  •   3
Отговори
# 90
Защото е в природата на всеки човек да се стреми към нещо повече.
Представи си, че може би съкровеното ми желание е било да изкарам някакво висше образование в Германия и да работя сладка и хубава работа на бюро, ама няма кой да ми го плати това.

О, тука май имаме дупка в сценария. Нали ти беше платили висшето немецът и се оплакваше, че в бюрото по труда само не квалифицирана работа ти предлагали, а пък ти си била с образование?

# 91
Представи си, че може би съкровеното ми желание е било да изкарам някакво висше образование в Германия и да работя сладка и хубава работа на бюро, ама няма кой да ми го плати това.

О, тука май имаме дупка в сценария. Нали ти беше платили висшето немецът и се оплакваше, че в бюрото по труда само не квалифицирана работа ти предлагали, а пък ти си била с образование?

Никога не съм твърдяла, че имам изкарано висше образование в Германия.
Това са твои интерпретации.

# 92

Никога не съм твърдяла, че имам изкарано висше образование в Германия.
Това са твои интерпретации.

Твърдеше, че са ти платили образованието (каквото и да се води) и си прекалено квалифицирана за работата, която ти предлагат. Наистина ли искаш да проверя?

# 93
  • Melmak
Ариел, не знам защо злобееш толкова.
От години пишеш каква работа работиш, колко е зле и тежко. Да ходиш в Германия и да бачкаторстваш без образование и без друга перспектива не те прави по-успяла от други българи, завърнали се в България, но с добри професии и доходи.
Много хора познавам, завърнали се от други държави също, някои просто не са искали да останат повече, решили са да правят семейство тук. Имам позната бразилка, ожени се за българин и почти 10 г вече живее в България. Беше попаднала тук случайно, но се залюби и остана. Ми нито е неуспяла, нито неудачна.

# 94
И все пак никъде не съм писала, че имам изкарано висше образование.
И да в момента с това изкарано образование съм твърде квалифицирана, за позициите, които се предлагат.
Никой не ме наемаше защото на никой не му се плащаше над минималната заплата.
И да в момента работя неквалифицирана работа поради тази причина.
Къде точно съм излъгала не ми е ясно?

# 95
Хайде, Ариел, четем те от години. Ти ако не помниш какво си писала, някои помним.
Никой нищо не ти дал, не ти платил, не ти помогнал? Може да важи за твоите родители, но не може удобно да забравиш какво са направили за теб мъжът ти и неговите родители. Нима свекърва ти не ти плати прословутото образование (за продавачка, между другото)? Което пак тя те натисна да завършиш. Да не би да я обвиняваш, че не ти е платила и висше такова?
Нима няма(ше) пак същата свекърва намерение да ви купи апартамент? Грам благодарност не прочетох от теб обаче, напротив, само плюене и плюене по роднините на мъжа ти, та чак и обидена го раздаваше защо щяла да го купи на името на сина си преди брака.
Защо ли?

# 96
  • Пловдив
Не слагайте апартамент и  американска мечта в едно изречение. Никой не желае апартамент. Това е възможно най-ниската топка.
Ама не е така. Има апартаменти в Ню Йорк, които са американска мечта и редовия американец даже не може да си ги помисли. Примерно онези сгради около Централ парк с гледка към парка.

# 97
Изобщо не са глупости. И аз имам съученички и приятели, които се върнаха тук, а работят дистанционно за немски работодател.
Зависи къде немски работодател им плаща осигуровки, къде плащат данъци ...

# 98
Дали човек е от бедно или богато семейство е без значение. Важно е дали това семейство има "връзки" или не. Без "връзки" в България не може да се постигне успех.

# 99
Бедния няма връзки, връзки се създават и поддържат със среда и пари. Ако си от бедно семейство, може да позабогатееш като хванеш някой занаят. Ученето е с пари.

# 100
Абе, като гледам цените на имотите в нашия град, май американците могат само да си мечтаят за тях. Laughing

# 101
ролята на автора се зае от Arielle. Превзе вниманието  и всички забравиха, че са на пързалката Simple Smile

# 102
Хайде, Ариел, четем те от години. Ти ако не помниш какво си писала, някои помним.
Никой нищо не ти дал, не ти платил, не ти помогнал? Може да важи за твоите родители, но не може удобно да забравиш какво са направили за теб мъжът ти и неговите родители. Нима свекърва ти не ти плати прословутото образование (за продавачка, между другото)? Което пак тя те натисна да завършиш. Да не би да я обвиняваш, че не ти е платила и висше такова?
Нима няма(ше) пак същата свекърва намерение да ви купи апартамент? Грам благодарност не прочетох от теб обаче, напротив, само плюене и плюене по роднините на мъжа ти, та чак и обидена го раздаваше защо щяла да го купи на името на сина си преди брака.
Защо ли?

Сийке, не е работа на свекърва ми да ми плаща висшето образование. Родителите ми обаче най-нагло ме попитаха дали не мога да натисна да ми платят висше образование. Колко пари имали и без друго какво щели да ги правят?!
Като попитах защо те не пожелаят да го направят за мен ми се отговори:
"На нас никой не ни е дал нищо. Оправяй се!"
Това е чудесно - много ми се искаше да ги пратя при свекърите ми и да им кажат: "Абе платете и едно висше образование! За какво ги пазите тия пари?!".

# 103
  • Пловдив
Абе, като гледам цените на имотите в нашия град, май американците могат само да си мечтаят за тях. Laughing
Мани, аз гледам в Пловдив - ами то за тези пари мога да живея в Милано например.

# 104
Не се измъквай. Коментирам твоята неблагодарност, не нахалството на родителите ти.

Общи условия

Активация на акаунт