Как може умен и работлив човек от бедно семейство да успее в България?

• 5 272
  • 244
  •   1
Отговори
# 240
Чакайте малко,това че някой си пробива път,понеже има дебели "връзки" или/и е роден със златна лъжичка в устата,не значи че животът му е песен и няма проблеми...

# 241
Има, разбира се. Просто са от друго естество. Жив човек без проблеми не познавам.

# 242
Скрит текст:
Това ми направи лошо впечатление във въпроса - реално се чакат готови пари, жилища, връзки. Търси се лесен успех и обвинения към майката за "минимални доходи" (майката = банкомат).
Такъв човек няма да успее никога, дори и да стигне заплата 10 000 лв/месец, все ще е недоволен, защото няма да му е достатъчно и друг ще е виновен (майка му, жена му, съседа ...)

Неслучайно поисках да направи разчет, как би живял със заплата от 2500 лв (напълно постижима в София към момента). И отговорът беше:

Скрит текст:
Първо вие ми дайте разчет на заплата 2500 лв за самостоятелно живеещ млад човек от провинцията в София Smiley

Ако можех да го дам и имах представа как е възможно, нямаше изобщо да създам темата.
Но тук се търси моментално решение, от нищото - хоп на големите пари. Не става.
Тоест, човекът иска направо заплата от 10 000, без да има представа как да поживее преди това с 2500, 3000, 5000 Smiley
Повечето хора в темата го казаха - образование, усилия и постоянство.
Темата е тролска според мен, или някой си пише домашното тук.
Въпросът за разпределяне на бюджет от 2500 беше ключов. А отговорът кърти мивки - от 100 км. си личи, че авторът лъже. Е, как дете от семейство с минимални доходи (1000 лв. за 2 човека и наем на 50 кв.м. панелка) не може да направи бюджет за 1 човек за 2,5 пъти повече пари.
Темата е фейк. Само клишета - и бедността е описана нескопосано (и други потребители забелязаха), и мечтите са фЬешън снобария (звучи ми като реклама на ново строителство в скъпи квартали).
Не знам дали е пързалка, домашно или просто е  завоалиран призив, че заплатите на младите трябва да са най-високи.
Слушала съм изказване на една от видните "политоложки", че трябва да се приеме закон(!!!) и заплатите на младите във фирмите в частния сектор да са поне 20% по-високи от на опитните специалисти. И с този закон ще се решат демографските проблеми.

# 243
А според този закон като остареят намаляват ли им ги Simple Smile

# 244
И старите, като не им покажат нищо и им гледат сеира отстрани, тая ли ще им върши работата?

Общи условия

Активация на акаунт