🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 3 418
  • 101
  •   2
Отговори
# 90
Аз още преди няколко месеца купих нагревател на Philips avent и сега обмислям да закупя и от тези преносимите с usb и батерия, за да топля докато сме на разходка/ път, но ще е след като се роди бебето Simple Smile
Учудващо за мен - продължавам да съм супер активна - готвя, чистя, ходя с мъжа да пазаруваме, мислех си че ще съм доста по-застояла в този напреднал етап, но съм енергична, а съм на 2 седмици от края на термина.
Относно предстоящото раждане - гледам да не го мисля изобщо, за да не се притеснявам. Опитвам се да съм с нагласата “каквото - такова… отивам в болницата, свършвам работата и все ще мине и живот и здраве ще ни изпишат”, но знам, че като отида все пак ще си има доза паника 😅 Не се чувствам подготвена - ще разчитам на лекарката и акушерките за напътствия относно дишане, пози, напъни и т.н.
И последно - не знам вие стегнали ли сте си куфарчетата, но аз една седмица си трупам бавно някакви неща на едно легло и явно подсъзнателно не бързам да ги събера или прибера в куфар 😅

# 91
Здравейте аз съм нова във този форум ,ппц съм за 3 Ноември  ,но според мен бебчо ще излезе по рано.
Притеснявам се за нещо и затова пиша тук ,за да попитам дали някоя от вас мами има болки ниско под корема във(срамната кост)
Най-вече когато се въртите във леглото и се опитвате да ставате .
Бебчо на последния преглед беше 3 кг вече сме във 35 г.с ,но АГ каза че вървим със седмица напред значи (36г.с) има доста време до края хем ,че нищо не се знае ,но тя каза че ако стигнем до 4 кг ще иска да раждат секцио ,тъй като съм  със малък таз нищо че забременях 55 кг а сега съм 83 кг.

# 92
И аз все още не съм сегнала багажа за болницата. Бях си наумила да го свърша последната седмица от септември, заедно с всички останали дребни покупки, но боледуването и хоспитализирането ми развалиха плановете. Надявам се вече следваща седмица да отметна тези задачи и да започвам с голямото пране и подреждане на дрешки. Свекърва ми предложи пък да ми помогне с основното почистване, така че ще се възползвам, тъй като вече доста бързо се уморявам.

Ptichka04, аз имам абсолютно същите болки. Появяват се най-често точно както го описвате - при въртене в леглото и опити за изправяне. Направо имам чувството, че бебето вече си подава носа през отвора на шийката и напира. 😂

Утре най-сетне съм на преглед (в 36г.с.), стискайте палци девойката-пумпал вече окончателно да се е настанила главично. 😵‍💫 Само при мисълта, че сина ми се роди в 38г.с. (тоест две седмици от сега) ме обзема тиха паника. 😅

# 93
Аз още преди няколко месеца купих нагревател на Philips avent и сега обмислям да закупя и от тези преносимите с usb и батерия, за да топля докато сме на разходка/ път, но ще е след като се роди бебето Simple Smile
Учудващо за мен - продължавам да съм супер активна - готвя, чистя, ходя с мъжа да пазаруваме, мислех си че ще съм доста по-застояла в този напреднал етап, но съм енергична, а съм на 2 седмици от края на термина.
Относно предстоящото раждане - гледам да не го мисля изобщо, за да не се притеснявам. Опитвам се да съм с нагласата “каквото - такова… отивам в болницата, свършвам работата и все ще мине и живот и здраве ще ни изпишат”, но знам, че като отида все пак ще си има доза паника 😅 Не се чувствам подготвена - ще разчитам на лекарката и акушерките за напътствия относно дишане, пози, напъни и т.н.
И последно - не знам вие стегнали ли сте си куфарчетата, но аз една седмица си трупам бавно някакви неща на едно легло и явно подсъзнателно не бързам да ги събера или прибера в куфар 😅
Подготвила съм си багажа, дрехи за изписване и т.н.И аз гледам да не го мисля като теб. Бог с нас ние след него. Чета всякаква информация за раждането, но знам, че настъпи ли момента ще се панирам. Дано мине леко при всички ни, че не остана време 😃

# 94
Здравейте аз съм нова във този форум ,ппц съм за 3 Ноември  ,но според мен бебчо ще излезе по рано.
Притеснявам се за нещо и затова пиша тук ,за да попитам дали някоя от вас мами има болки ниско под корема във(срамната кост)
Бебчо на последния преглед беше 3 кг вече сме във 35 г.с ,но АГ каза че вървим със седмица напред значи (36г.с) има доста време до края хем ,че нищо не се знае ,но тя каза че ако стигнем до 4 кг ще иска да раждат секцио ,тъй като съм  със малък таз нищо че забременях 55 кг а сега съм 83 кг.

Напълно нормално е, доста сме с такива болки.
A за раждането, ако главата е голяма и твоят таз малък- ще е секцио. Ако просто бебчето е 4кг, а главата достатъчно малка, за да мине, няма причина да не се опиташ естествено. Довери се на лекарите.
Килограмите нямат значение, аз съм качила 40, но съм си природно с широк таз.

# 95

Напълно нормално е, доста сме с такива болки.
A за раждането, ако главата е голяма и твоят таз малък- ще е секцио. Ако просто бебчето е 4кг, а главата достатъчно малка, за да мине, няма причина да не се опиташ естествено. Довери се на лекарите.
Килограмите нямат значение, аз съм качила 40, но съм си природно с широк таз.
При вас правиха ли някакво изследвания за тази защото мен ми казаха че тази ми е нормален тоест широк за раждане но никой не го е изследвал по никакъв начин?

# 96

Да, и аз имам такива болки ниско долу. Обикновено се появяват при по-резки движения. Няма как, бебо тежи вече, всичко е разтегнато.

Чантата за болницата я приготвих преди седмица някъде, то всъщност цял сак се оказа. Само пакета памперси заема супер много място. От болницата искат и промишлени количества кухненска хартия, дори не знам за какво ще я ползват. Като настъпи момента, ми остава да мушна още няколко неща екстра, като четката за зъби например.

Иначе притеснението ми се засилва с всеки ден. За съжаление няма какво да се направи, все трябва да излезе това дете някога, колкото и да ме е страх.

# 97

Да, и аз имам такива болки ниско долу. Обикновено се появяват при по-резки движения. Няма как, бебо тежи вече, всичко е разтегнато.

Чантата за болницата я приготвих преди седмица някъде, то всъщност цял сак се оказа. Само пакета памперси заема супер много място. От болницата искат и промишлени количества кухненска хартия, дори не знам за какво ще я ползват. Като настъпи момента, ми остава да мушна още няколко неща екстра, като четката за зъби например.

Иначе притеснението ми се засилва с всеки ден. За съжаление няма какво да се направи, все трябва да излезе това дете някога, колкото и да ме е страх.

На мен пък за болницата освен документите ми казаха да си взема 2 нощници ,чехли ,тоалетни принадлежности , кърпи а за бебчо единствено само дрехи за изписването, но аз съм си му сложила бодита, ританки  и чорапчета ,защото не искам да го обличат със дрешки които са носени от други бебета ,тъй като съм чувала от позната ,че нейното бебе са и го занесли със боди на което е имало петно от напишкано

# 98
Привет и от мен!
Аз също съм стегнала куфара и чакам включване, тъй като на прегледа в петък се оказа, че съм с 2 см. разкритие и на тоновете се отразиха доста контракции. Имам назначена дата за секцио за следващата седмица, но не се знае дали ще я дочакам.
Хич не ми се иска спешно секцио, затова ако усетя, че се засилват контракциите ще звънкам на док. за по ранен прием.
Искам максимално да си спестя стреса.
Ptichka04 аз от 4-ти месец съм с тази болка в срамната кост (пубиса), вече толкова свикнах с нея, че сигурно ще ми липсва 🤣Шегувам се, ужасна е….

За покупките на бебето - дрехите са изгладени, козметиката и памперсите са поръчани и чакам доставка тези дни.
Заложих на памперите на ДМ, защото доста ми ги похвалиха. Козметиката е на Мустела.
Помпата за кърма засега няма да я взимам. Ако видя зор, ще изпратя мъжа ми да я купи. Спряла съм се на Mamcozy hands free.
Бейбифона (камера), харесах от Тему за 70 лв. с доста прилични параметри, отговарящи на такива за по 250 лв.

# 99
Момичета, ПОМОЩ!
От вчера усещам, че май се разболявам. Има някакво странно чувство между носът и гърлото, задръстено. Рано сутринта към 5ч бях доста по-зле, чак покашлях. Сега съм по-добре, почнах вече с биозин мамата и обмислям пак май спрея със солена вода. Стискайте палци да го пресека, защото и нашата дата наближава и се притеснявам 😢
Тази болка, за която казвате и при мен я има, макар че напоследък понамаля или аз си свикнах, че е там.

Моят багаж е почти стегнат, искаха ми само чехлички и някак си завърших с малък куфар и раница 👀😅 Не знам какво стана. Днес обмислям да прегледам нещата, защото дори не съм сложила още комплекта на бебето за изписването.

# 100
Връщам се от преглед, доктора ми потвърди, че девойката пак е главично разположена и ужасно много ми олекна. Всичко е наред с води, плацента и кръвоток, а бебчо го измери 2, 500кг. 🥰

ladysov, топъл чай с мед и джинджифил, инхалации с лайка за втечняване на секретите. Стискам палци да ви се размине! 🤞

# 101
И аз да споделя - 38ма, днес бях на тонове, всичко е наред. Не са ме гледали на УЗ или за разкритие (правиха го мин седмица) и следващата седмица пак записах час за  тонове 😁 
ladysov,  thymotabs/стрепсилс за гърло, солен разтвор за нослето (при хрема zyme или олинт хидра), витамини и чайчета, инхалации над гореща вода (може да има пакетче чай лайка в нея или друга смес) и стискам палци да ти се размине бързо 🤞🏻

Общи условия

Активация на акаунт