🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 3 327
  • 98
  •   3
Отговори
# 60
ladysov, ако не се бъркам и вие ще раждате в Селена? Разбихте ми надеждите, че ще е спокоен сезон и престой. 😅

Относно адаптираното мляко, със сина ми се наложи още в болницата малко дохранване, а аз не се бях подготвила предварително за вкъщи. Попитах персонала в болницата какво мляко са му давали и звъннах на мъжа ми да вземе от същото за вкъщи. За щастие не се наложи да го ползваме, но е хубаво да има една кутия под ръка.

Моята мома ме вкара в голям филм с нейното постоянно въртене. Днес съм почти сигурна, че отново се завъртя седалищно, защото вече не усещам ритниците високо към ребрата, а вместо това там усещам повече тежест и натиск от нещо голямо и твърдо (главата?!). Не знам как все още успява да го прави като вече съм 35г.с. + 3, но все още тая надежди поне до 37г.с. да си застане както трябва. Готова съм и до София да отида, за да ми направят верзио в Надежда само и само да ми се размине секциото.

# 61
ladysov, ако не се бъркам и вие ще раждате в Селена? Разбихте ми надеждите, че ще е спокоен сезон и престой. 😅

Относно адаптираното мляко, със сина ми се наложи още в болницата малко дохранване, а аз не се бях подготвила предварително за вкъщи. Попитах персонала в болницата какво мляко са му давали и звъннах на мъжа ми да вземе от същото за вкъщи. За щастие не се наложи да го ползваме, но е хубаво да има една кутия под ръка.

Моята мома ме вкара в голям филм с нейното постоянно въртене. Днес съм почти сигурна, че отново се завъртя седалищно, защото вече не усещам ритниците високо към ребрата, а вместо това там усещам повече тежест и натиск от нещо голямо и твърдо (главата?!). Не знам как все още успява да го прави като вече съм 35г.с. + 3, но все още тая надежди поне до 37г.с. да си застане както трябва. Готова съм и до София да отида, за да ми направят верзио в Надежда само и само да ми се размине секциото.
За съжаление, така излиза, да. Ще сме доста родилки октомври в Селена. (Всъщност, всичко е заето до 24ти, цитирам служителката на регистратурата)😁
Стискам палци малката да се намести както трябва и да не стигате до секцио ❤️

"Ние", под ние разбирайте основно бъдещият татко, днес чистим основно. Аз полежавам и давам уж наставления, но май само си лазим един на друг по нервите. Вероятно няма да свършим много работа 😅 Искрено ме влудява това, че не мога да мърдам, но май повече ме влудява бъдещият татко. 😁

# 62

И мен ме е по страх от секцио, до преди 2 седмици беше седалищно и се опитвах да се настроя за секцио. Интересно Той как повечето други жени като ме чуват че предпочитам нормално раждане пред секс и така малко ме гледат странно нали като всички се раждали секцио казвам но аз някак за себе си го чувствам по-добре. Вие момичета решихте ли къде ще раждате и как?

# 63
Това до ребрата не е задължително да е глава, моето бебче си позиционира дупенцето точно там и наистина е големичко хехе и особено ако съм леко приседнала много го усещам под ребрата. Краката нещо ги опъва и всеки път бабунки изскачат от ляво на корема ми. Тъй че и вашата може да главично, стискам палци Simple Smile

# 64
Това до ребрата не е задължително да е глава, моето бебче си позиционира дупенцето точно там и наистина е големичко хехе и особено ако съм леко приседнала много го усещам под ребрата. Краката нещо ги опъва и всеки път бабунки изскачат от ляво на корема ми. Тъй че и вашата може да главично, стискам палци Simple Smile

И аз съм с дупето нагоре и си е доста голямо.. Отначало си мислих същото - ааа, завъртял се е, но уви, не! Главата я измериха 9,3см в 36+2, но ние и двамата сме много високи, така че си знаем, че ни чака голямо бебе, но ще си пробвам естествено.
Имам доста голяма коремна операция, много шевове, та и от секцио изобщо не ме е страх.

# 65
Ох, силно се надявам и при нас това да е дупето! 😄 След три дни съм на преглед и ще стане ясно със сигурност. Просто спрях да усещам и ритниците, та затова реших, че е главата там.

Djeniori, при мен не е имало такива коментари от други хора, но и не ме интересува чуждото мнение. Просто много ме е страх от операции, но ако в крайна сметка ако се наложи, важното е просто двете да сме добре, каквото ще да е раждането.

# 66
Здравейте, мъчи ме един казус. Очакваме вече нашето чудо след доста изпитания и инвитро. Живи и здрави до няколко седмици.
За жалост сме в голям град, а повечето ни роднини не. Даже едната баба живее в чужбина. Чудя се как да направя за изписването. Знаете как е при нас с тумбата народ, маса вкъщи и т.н. Но аз мислех тесен кръг в болницата- бабите, братя, сестри и това е. Вкъщи без трапези, по едно кафе, нещо сладко 1-2 часа и ако искат те да ходят да хапнат навън да се почерпят с мъжа ми. Аз с бебето и евентуално майка ми вкъщи. Вие как смятате да правите?

# 67
Ние още не сме го решили финално, но с мъжа ми говорихме по-скоро той сам да дойде на изписването и да си ни прибере вкъщи, а после поетапно да каним родители, близки на по кафе. Някак си 3-4 дни след раждане, с новородено и стресирани, че само ние ще се грижим за него (без акушерките от болницата)  + без да знам аз как ще се чувствам от раждането + в сезона на вирусите никак не ми се иска да се струпват 100 000 човека вкъщи, да ги обслужвам и да сме като циркови маймунки…
По-скоро си мисля за събиране с повече хора чак на 40 ден - обмислям да поканя роднини жени и приятелки и да направя погача.

# 68
Бабите искат да дойдат на изписването и не мога да откажа. Първо внуче за всички, а майка му идва от чужбина… да я натиря веднага не върви. Братя сестри в съседен град… Аз мислех да дойдат като се приберем за по едно кафе за час, като аз и бебето в другата стая и те после да излизат навън. Не смятам, че е редно да седят вкъщи всички. Аз искам душ, почивка, спокойствие. Обаче ми се струва, че свекървата ще се сърди как така ще ги натирим с брат му да ходят навън… Та исках да чуя аз ли съм в грешка или и тя…

# 69
Мисля, че си доста съобразителна и че в един момент ще ти се качат на главата. Според мен трябва да гледате на теб, бебето и мъжът ти как ще ви е най-удобно, а не кой роднина какво мисли.
Не мисля, че някой ще е в правото си да се сърди, че в деня, в който ме изписват от болница с новородено не искам да каня 20 човека вкъщи. Бебето ще е с нас поне 18 години и ще имат много възможности да го виждат, не е нужно да е първият ден и то всички накуп 😁
Аз съм предупредила моите родители, че в някои от първите дни след изписването ще ги поканя на кафе, като ще се уточним кога спрямо състоянието ми и бебето, аналогично ще постъпим и със свекървата. Никой не се сърди, влизат в положение, разбират, че е вирусен сезон и ще се съобразят. За всички тях също е първо внуче, чакали са толкова време, ще изтърпят 3-4 дни повече 😁

# 70
Ние за първото изписване бяхме поканили само родителите ни, брат ми с неговата половинка и брата на мъжа ми. След това вкъщи си се прибрахме само тримата, а останалите ги пратихме да отиват да си се черпят сами. Пак беше вирусен сезон и не исках вкъщи да идват много хора. След около седмица дойдоха пак родителите на мъжа ми, а няколко дни след това и моите идваха. Други роднини чак около месец и половина след раждането и всички предупреждавах никакви целувки, никакво навиране в лицето на бебето. Тогава единствено на баба ми дадох да го подържи, защото й беше първо правнуче и повече от веднъж годишно няма възможност да го вижда.

# 71
Здравейте, мъчи ме един казус. Очакваме вече нашето чудо след доста изпитания и инвитро. Живи и здрави до няколко седмици.
За жалост сме в голям град, а повечето ни роднини не. Даже едната баба живее в чужбина. Чудя се как да направя за изписването. Знаете как е при нас с тумбата народ, маса вкъщи и т.н. Но аз мислех тесен кръг в болницата- бабите, братя, сестри и това е. Вкъщи без трапези, по едно кафе, нещо сладко 1-2 часа и ако искат те да ходят да хапнат навън да се почерпят с мъжа ми. Аз с бебето и евентуално майка ми вкъщи. Вие как смятате да правите?

При нас е подобна ситуацията. Родителите ми ще пътуват от друг град и ще поостанат няколко дни тук, но не в нашия апартамент. Ние също казахме и на едните, и на другите родители да дойдат до болницата щом държат (въпреки, че за мен няма смисъл за едната снимка да идват и да чакат, но е първо внуче и за двете семейства, та решихме да не им чупим мерака). После планът е да се приберем вкъщи за по кафе, да се почерпят за макс час и да си ходят. Също и при нас майка ми може би ще остане.

Не мисля, че е необходимо да се правят софри с новородено у дома. Ще имат достатъчно време да му се радват по-натам. Не виждам и място за сърдене и цупене.

Но те разбирам. От една страна хич не ти е до гости след като няколко дни не си си била вкъщи, искаш да се изкъпеш, да си починеш, да си гледаш бебенцето. От друга страна идват най-близките роднини от друг град/държава и не върви да ги отпратиш. Деликатно е.

# 72
Аз много хейт изядох, но бяхме категорични с мъжът ми, никакви хора на изписването.
Разбирам, че е първо внуче за двете фамилии, но едните трябва да дойдат от единия край на България, другите от другия, за едното изписване. Няма да го крием вечно 😅, и с много спорове успяхме да поставим границата.
Друг е въпросът, че свекървата заяви, че щяла да дойде да помага в гледането. Много съм благодарна, защото тя наистина е добра жена, но понякога тази доброта ми идва в повече и също отказах и това идване. На майка ми ѝ казах също, че не искам да идва, ще се опитаме да се справим сами. Хубавото е, че никой не ни отказва помощ и рамо, което ни дава голямо спокойствие да опитаме сами.
Много хора от моята страна бяха в абсолютен шок, че майка ми нямало да дойде. Обаче аз съм благодарна, че тя е изключително уважителна и разбираща нашето решение, и дори търпи тия натяквания как можело да не дойдела.

# 73
Знам, че май много искам да угодя на всички, представям си какво е вълнение за тях, но пък и не желая изцяло да се съобразявам с тях. Ако не идваше майка му от чужбина директно щях след изписването да си ги пратя на хотел за 1-2 дни и после кой откъде е. Обаче не върви тя идва от друга държава и да й кажа “Отивай си”… Но за народ вкъщи не съм съгласна и както виждам съм в правото си, щом и вие смятате така и ще скръцна със зъби да се черпят навън. Аз ще си гледам себе си и бебето. Тя си направи устата, че при мъжа ми на изписването били всички, но изобщо не ме интересува. Да си роди и кани целия блок ако иска. Майка ми е твърдо против и смята, че вкъщи нямат място други  хора освен нас двамата.
Направих и малък график, майка му ще остане първа за 6-7 дни, после си отива и ще дойде моята. Но го правя за тях повече отколкото за себе си. Бих предпочела да сме си двамата.

# 74
Щом свеки ще поостане 6-7 дни да помага, то съвсем няма за какво да ти е гузно, че ще ги поканите за час у вас след изписването. Все пак важното е на вас да ви е спокойно и комфортно, те като родители би било редно да се съобразят и да уважат избора ви. Не го мисли много, всичко ще е наред 😊

Общи условия

Активация на акаунт