🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 4 310
  • 120
  •   2
Отговори
# 105
Честито за новите бебчета-попълнения в темата! Колко хубаввов, че започваме с такива новини вече Simple Smile))

Някоя от вас дали усеща болки от време на време в областта на черния дроб? При мен е много неприятно, особено вечер, като се връткам от едната на другата страна в леглото. АГ каза, че е нормално (както всякакво неудобство по време на бременността хаха), но все пак да си питам.

# 106
Здравейте, момичета! Честити бебчета на вече родилите! 🩷💙

Откривам сезона на октомврийчетата с нашия юнак, който се роди тази сутрин, 5 дни преди термин. 🥰 Вчера бях на преглед с 3 см. разкритие 🫣 и към полунощ започнаха стабилни контракции, стигнах до болницата със 7 см. и докато ми вземат кръв и урина за изследвания, вече бях с 9 см. и нямахме време за упойки. Беше голямо предизвикателство за моите възможности, но поне мина бързо (2 часа и половина от приема до раждането). Като цяло очаквахме такова бързо темпо на развитие с оглед на факта, че съм скоро раждала, но се радвам, че мина и замина, защото в етапа с напъните сериозно се бях панирала дали бебето ще излезе. 🫣😅

Успех на предстоящите раждания! 🫶

# 107
Честито бебенце Emay!
Нека расте здрав, а на теб поздравления за бързото представяне хахаха

Относно болежките, аз имам всякакви навсякъде и вече не знам какво ме боли.

При мен датата на секциото наближава и паниката вече съвсем ме е завладяла.

За раждалите секцио, може ли анестезиолога  да сложи нещо, което да ме поуспокои.
Притеснявам се да не направя някоя паник атака, тъй като съвсем скоро спрях Антидепресанти и съм податлива?

# 108
Честито бебче, Emay. Пожелавам да бъдете здрави и много щастливи. Бързо възстановяване ти желая.

Аз вече съм в 38+3 г.с. и терминът ми според следящият АГ е 13.10.2025. и май наистина ще си изчака датата. Нито тапата ми падна, нито корема ми слезе надолу, нито имам контракции. Или поне не разбирам, когато имам, понеже преди имах ужасно болезнен цикъл и съм свикнала на големи болки и не мога да разбера, или изобщо нямам. От време на време ме наболява леееко като 2-3 дена преди цикъл, слабо и кратко. Не знам това ли са лъжливите контракции. От два дена насам бебето е много активно и ме е страх да не застане седалищно, тъй като си беше главично от 7-ми месец. Повтарям се вече, но ми стискайте палци.😅 Вече ми тежи и не мога да се позная от подуване и честно казано искам да родя.😅

# 109
Emay, честито! 🎉 Бързо възстановяване и да бъде много здрав малкия господин! Радвам се, че всичко е минало нормално и вече се гушкате със сладкото бебче. 🥰

Би ли споделила с каква разлика са дечицата? И аз съм наскоро раждала (миналата година) и също ме притеснява дали ще стигна навреме до болницата, за да ми сложат епидурална. 😅 По принцип съм с доста нисък праг на болка и не ми се ще без упойка да раждам. 😀

# 110
Честита радост, Emay! Може да не е дочакал термин, но си е дочакал поне месеца 😁 Нека да расте здрав и много да ви радва! Поздравления и че си издържала и си се справила дори без упойка!!!

Icy, аз съм в твоята ситуация - термин 15.10, бебето още не го усещам като смъкнато; нощем имам болки като преди цикъл (също бях с болезнен цикъл), малкият си мърда здраво 😁 та все си мисля, че не само може да си дочака термин, а и да го просрочи 😁 Относно обръщането - по-скоро не би се обърнал - онзи ден точно това споделих на АГ - че много мърда и ме притеснява да не застане напреко или седалищно, каза ми, че в толкова напреднал етап на бременността няма да се случи.

Sun_and_Moon, не съм раждала, но някъде по темите бях чела за други притеснени майки, на които мисля че са им казвали какво могат да пийнат предварително, за да са по-спокойни. Може да говориш с АГ-то ти.

# 111
Здравейте, момичета! Честити бебчета на вече родилите! 🩷💙

Откривам сезона на октомврийчетата с нашия юнак, който се роди тази сутрин, 5 дни преди термин. 🥰 Вчера бях на преглед с 3 см. разкритие 🫣 и към полунощ започнаха стабилни контракции, стигнах до болницата със 7 см. и докато ми вземат кръв и урина за изследвания, вече бях с 9 см. и нямахме време за упойки. Беше голямо предизвикателство за моите възможности, но поне мина бързо (2 часа и половина от приема до раждането). Като цяло очаквахме такова бързо темпо на развитие с оглед на факта, че съм скоро раждала, но се радвам, че мина и замина, защото в етапа с напъните сериозно се бях панирала дали бебето ще излезе. 🫣😅

Успех на предстоящите раждания! 🫶
Честито бебенце! Много здраве, щастие и късмет!

# 112
Благодаря ви, мили момичета! В какъвто и вариант да се случи раждането - минават и заминават притесненията за няколко часа, после всичко е различно и по-хубаво! ❤

Icy, и според мен няма особен шанс бебето да се завърти в неподходяща позиция в последния момент, не го мисли! 🤞

При мен за втори път се повтори сценарият - без падане на тапата и без изтичане на води преди раждане, визуално не виждах и коремът ми да е по-нисък. Единствено честите контракции при всякакво по-натоварващо движение (тип стягане на корема като балон), както и една особена кухина под слънчевия сплит ми даваха индикации, че ще е скоро. От същинските контракции (които започнаха на 15 минути като първоначален ритъм и тръгнахме към болницата като станаха на 7 минути) до раждането минаха 7 часа реално.

Zoya - 2 години им е разликата. Аз подходих леко рисково, но понеже каката тъкмо беше легнала да спи, като започнаха контракциите, а преди да родя трябваше да я оставим в приятели, търпях до последно, да си поспи. За това изтървах епидуралната. 😅 Освен това предния път на 3 см разкритие ме приеха да раждам, а сега при установени 3 см се прибрах вкъщи да чакам. Да ти кажа - контракциите за разкритие при второто раждане бяха мнооого по-леки от първия път, тогава не можех да мисля изобщо преди епидуралната. Неприятната част без упойка този път при мен бяха напъните, но вероятно аз не се справях ефективно с тях.

# 113
Здравейте искам да попитам мамите които са с нвторо детенце как правихте адаптираното мляко преварявахте ли водата ли си купувахте бутилирана например на Бебелан?

# 114
От вчера имам леки болки в кръста и нещо като менструални болки, но не са на някакви интервали, по-скоро продължителни и от време на време изчезват. Термина ми е на 6.10., казаха ми ако до тогава не родя да влизам на 7.10. в отделението да ме наблюдават. Въпросът ми е това дали са контракции или някакви симптоми за раждане, защото са си поносими и не бих казала много болезнени?

# 115
Здравейте искам да попитам мамите които са с нвторо детенце как правихте адаптираното мляко преварявахте ли водата ли си купувахте бутилирана например на Бебелан?
Аз лично преварявах .

# 116
Момичета, ПОМОЩ!
От вчера усещам, че май се разболявам. Има някакво странно чувство между носът и гърлото, задръстено. Рано сутринта към 5ч бях доста по-зле, чак покашлях. Сега съм по-добре, почнах вече с биозин мамата и обмислям пак май спрея със солена вода. Стискайте палци да го пресека, защото и нашата дата наближава и се притеснявам 😢
Тази болка, за която казвате и при мен я има, макар че напоследък понамаля или аз си свикнах, че е там.

Моят багаж е почти стегнат, искаха ми само чехлички и някак си завърших с малък куфар и раница 👀😅 Не знам какво стана. Днес обмислям да прегледам нещата, защото дори не съм сложила още комплекта на бебето за изписването.

Първо, дишай! После спокойно не е голяма драма.
Аз в началото на седмицата гърлото ме раздра. Акушерката ми препоръча лукчета. В софарма има билкови бонбони за гърло (на билкова основа) по - добри от лукчетата. Взех си и си ги смуках и гърлото бързо мина.  И преди да забременея пак ги предпочитах пред лекарствата.

После започна и носа. В началото на бременноста пак се бях разболяла и за нос ми бяха препоръчали Еуфорбиум. Използвах го два пъти, този път. Не ми се наложи повече, защото отделих цял ден да се потя под одеала и куп дрехи и сигурно съм изпила 3 литра топла вода с лимон. Днес съм бомба. Малко ми тече носа днес, но гърлото не ме боли и не се чувствам отпаднала.

Аз така направих. Ако нямаш температура. Затваряш се да ферменрираш на топло за един ден. Наливаш се с топли течности, смучеш билкови лукчета и всичко минава и без лекарства.

# 117
Вода на Бебелан за АМ и само затоплях, редувах и с Девин изворна след 6 месец, и за пиене.

Болките в кръста при мен, сходни на тези преди цикъл, си бяха контракции.

# 118
Имам един интересен въпрос.
Някой хвана ли го инстинкта за гнездене? Аз си мислех, че не ме е. Ама като гледам, че наредих всеки шкаф из вкъщи и че планирам да претапицирам столовете... на ръка. Определено ме е хванала гнездящата лудост. Joy

# 119
Това го минах-сега вече съм на вълна супер мързел. Терминът ми е след 11 дни и трябва да изчистя преди да родя, което планирам този уикенд със съпруга ми, сама няма да се захвана. Мързи ме и се измарям, и не ми стига вече въздуха.🤷🏼♀😃
Имам един интересен въпрос.
Някой хвана ли го инстинкта за гнездене? Аз си мислех, че не ме е. Ама като гледам, че наредих всеки шкаф из вкъщи и че планирам да претапицирам столовете... на ръка. Определено ме е хванала гнездящата лудост. Joy

Общи условия

Активация на акаунт