🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 6 793
  • 198
  •   7
Отговори
# 150
Странно ми звучи и на мен защо ще ви приемат като няма да предизвикат раждането. Имате ли разкритие вече? Най-вероятно ще искат да следят тоновете на бебето по-често и дали имате контракции и чак ако има нужда ще предизвикат раждането.

# 151
Странно ми звучи и на мен защо ще ви приемат като няма да предизвикат раждането. Имате ли разкритие вече? Най-вероятно ще искат да следят тоновете на бебето по-често и дали имате контракции и чак ако има нужда ще предизвикат раждането.

Не са ме проверявали за разкритие.

# 152
Здравейте! Терминът ми е на 6.10 и ми казаха ако до тогава не съм родила да ходя в болицата да ме приемат на 7.10 и като питах дали ще ми предизвикват раждане, и ми отговориха, че няма, само ще ме следят. Случвало ли се е на някоя от вас? Малко ми е странно защо ще лежа в болница като дори няма да съм на системи или нещо подобно.
В болницата в която ще раждам ни казаха, че практиката им е такава. Имало жена която преносва вече 11ти ден, но била добре и бебето е добре. Попринцип не е хубаво преносването заради рисковете. Плацентата старее и ако остарее твърде много става рисково. Затова те приемат за да могат да слетят дали сте добре. Ако се случи нещо по спешност да хванат на момента и да предизвикват раждане.

# 153
Здравейте! Терминът ми е на 6.10 и ми казаха ако до тогава не съм родила да ходя в болицата да ме приемат на 7.10 и като питах дали ще ми предизвикват раждане, и ми отговориха, че няма, само ще ме следят. Случвало ли се е на някоя от вас? Малко ми е странно защо ще лежа в болница като дори няма да съм на системи или нещо подобно.
В болницата в която ще раждам ни казаха, че практиката им е такава. Имало жена която преносва вече 11ти ден, но била добре и бебето е добре. Попринцип не е хубаво преносването заради рисковете. Плацентата старее и ако остарее твърде много става рисково. Затова те приемат за да могат да слетят дали сте добре. Ако се случи нещо по спешност да хванат на момента и да предизвикват раждане.
На мен също лекаря ми каза, че до 14 дни мога да пренося и е нормално. Някоя от вас в Надежда ще ражда ли?

# 154
Djeniori, аз родих в Надежда. ☺

Нас вече ни изписаха и се напасваме вкъщи. Пълна лудница е, но се надявам скоро да се опознаем и влезем в ритъм.

Продължавам да ви стискам палци всичко да мине с лекота и чакам с нетърпение бебевалежа! 💞

# 155
Djeniori, аз родих в Надежда. ☺

Нас вече ни изписаха и се напасваме вкъщи. Пълна лудница е, но се надявам скоро да се опознаем и влезем в ритъм.

Продължавам да ви стискам палци всичко да мине с лекота и чакам с нетърпение бебевалежа! 💞
.    Честито бебче. Много да ви радва 😃🥰😃. Дано сте имала леко раждане! Доволна ли сте от екип, отношението и условията в болницата?

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 23:37 от Djeniori

# 156
На мен ми обясниха какво да правя в случай, че на 13.10. все още нямам признаци на раждане. Тъй като искам да родя нормално до последно, АГ каза да отида на 13.10. за преглед и от там насетне през ден иска да ми се следят тоновете. И така в продължение на седмица и след това, ако все още нямам признаци на раждане, седмица след това трябва пак да се видим с АГ, за да обсъдим вариантите. Моят лекар е спокоен, както съм и аз и се синхронизирахме добре от самото начало с него и му се доверявам. Но моето желание по принцип е да си родя до седмица вече, бебето слезе надолу. Тапата ми обаче още не е падала. И от 2 дни се придобих с нов симптом-изтръпване на тялото. Четох, че е нормално поради задържаната вода се притискали нервите и след раждане се оправяло.
А на вече родилото мами пожелавам да бъдат много здрави и щастливи с бебо! Нека само хубави дни да са пред вас!☺

# 157
Включвам се и аз - днес бях на преглед (38+6). Тоновете, водите и плацентата са топ, бебето продължава да си качва (2800 го измериха), още няма промяна в шийката. Та следващият ми преглед е на датата на термина (след седмица) и ако не съм родила - започвам всеки ден да ходя на тонове докато се случи събитието 😁 Питах лекарката, каза че максимум 10 дни може да ме изчака да преносвам, но обикновено не се стигало чак дотам и естествено всичко зависи от показателите на бебето 😁

С редакция: Допълвам, питах АГ какво се случва с болничния и как се покриват дните м/у термин и раждане, в които евентуално съм  преносила - каза, че за тях се издава болничен на контролния преглед след раждането.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 10:45 от JS_B

# 158
Да ви разкажа какво се случи снощи. Отново не можех да заспя и точно стана към 1 часа и си викам "Айде ще се пробвам да поспя". Легнах аз на лявата страна (Не знам защо на мене ми е много неудобно да спя на ляво) и след 2 минути някакви болки. Ле леее не мога да стана от леглото. Седнах, станах, разтъпках се, не и не някаква много остра болка в дясно, в кръста и ниско долу в корема. Ей не мога да ходя. Рекох да ида до кухнята за грейката, не мога да стъпя и си викам: край сега па остана и апендикс.
ММ се събужда от охкането ми и чака да кажа, че ще ходим до болницата. Надявах се да мине, ама щом болката тръгна и нагоре и нахлузих чехлите (на вън вали) и тръгнахме.

Всяка дупка болеше, ужас. Стигнахме до болницата дочаках асансьора и влизаме в коридора звъним и болката спря (както винаги). Идва доктора и каза че ще ми провери разкритието. И аз очаквам някоя машинка или нещо. Неееее няма такова нещо дирекно с ръце. Хем болеше, хем смешно ми беше. Разкритие няма. Айде на тонове. Тоновете бомба, контракции няма, само подготвителни. Лекаря каза, "Ами то се е завъртяло на дясно". Завъртяло се било. А добре, че не беше пръцнало Joy . И така, разходихме се посред нощ.

# 159
Да ви разкажа какво се случи снощи. Отново не можех да заспя и точно стана към 1 часа и си викам "Айде ще се пробвам да поспя". Легнах аз на лявата страна (Не знам защо на мене ми е много неудобно да спя на ляво) и след 2 минути някакви болки. Ле леее не мога да стана от леглото. Седнах, станах, разтъпках се, не и не някаква много остра болка в дясно, в кръста и ниско долу в корема. Ей не мога да ходя. Рекох да ида до кухнята за грейката, не мога да стъпя и си викам: край сега па остана и апендикс.
ММ се събужда от охкането ми и чака да кажа, че ще ходим до болницата. Надявах се да мине, ама щом болката тръгна и нагоре и нахлузих чехлите (на вън вали) и тръгнахме.

Всяка дупка болеше, ужас. Стигнахме до болницата дочаках асансьора и влизаме в коридора звъним и болката спря (както винаги). Идва доктора и каза че ще ми провери разкритието. И аз очаквам някоя машинка или нещо. Неееее няма такова нещо дирекно с ръце. Хем болеше, хем смешно ми беше. Разкритие няма. Айде на тонове. Тоновете бомба, контракции няма, само подготвителни. Лекаря каза, "Ами то се е завъртяло на дясно". Завъртяло се било. А добре, че не беше пръцнало Joy . И така, разходихме се посред нощ.

Лелеее, голямо приключение сте имали! Hushed

Проверката за разкритието и мен ме изненада. Не знам защо си представях, че ще извадят някаква линийка или шублер Joy

# 160
LudaShmatka, много се смях на финала с - “то се е завъртяло” 😂😂😂
 Иначе едва ли ти е било до забава с тези болки и ходенето по спешност до болницата.. Още не са се появили и вече започнаха да ни правят на луди 😂😅

# 161

Ей, това си е преживяване. 😂 Значи да не се филмирам и аз когато вечер усетя стягане. Снощи имах много подобна ситуация, но в крайно лекият ѝ вариант 😅 Абе, лежа си аз наляво, чакам ММ да се върне от работа и изведнъж - стягане. Ооооо, викам си е ся стана тя една 😂 След малко пак.... И в този момент решавам аз да поогледам положението, повдигам блузата и един крак опънат като вс едно сме на кикбокс в момента 😅
После пък преди лягане такова мятане беше, помислих че разкъсахме нещо вътре, щото си ме боля още 10 мин след ритника. Днес сме кротки и спокойни.

И на мен не ми е особено удобно като си легна вечер да съм на лявата страна и обикновено през по-голямата част от времето спя изцяло надясно. Добре, че нямам и пориви да ходя по 101 път до тоалетната през нощта. Спя си като пън, стига ММ да не хърка, че съм станала доста раздразнителна и директно му вкарвам един я в рамото, я му натискам носът. 😅

Мен така и не ми проверяваха разкритите, предполагам защото бебето не се е смъкнало, уж нямам още контракции ииии вероятно заради това. Обаче и четейки какво представлява,силно се надявам да ми се размине "проверката" 😁

# 162
  • София
И аз спя основно надясно, обаче ходя до тоалетната през 15 мин и това е изключително дразнещо, защото едвам се унеса и трябва да стана. А пък за крошеата в носа - аз си му ги раздавам и без да хърка Grinning
Иначе в четвъртък съм на преглед, надявам се всичко да е наред, честно казано не очаквам големи изненади и както до скоро си мислех, че бебето ще подрани с поне две седмици, вече си мисля, че ще си дочака термина (все пак гоним и правилната зодия, то не е една беля Smile)

# 163
То уж лявата страна трябва да е по - удобна.
В началото щадях ММ като хърка ама вече не. Бой както заваря. да се научи да не спи ако иска, аааамаха Joy
Ставам до тоалетна през 2 часа. Точно по часовник. Ставам гледам 2 часа, ставам гледам 4, ставам гледам 6 и може би някъде там вече се е източило всичко и следващото ставане е в 12 часа. Joy
Ако си с планово секцио може и да ти се размине, ама иначе съжалявам.

Ей, това си е преживяване. 😂 Значи да не се филмирам и аз когато вечер усетя стягане. Снощи имах много подобна ситуация, но в крайно лекият ѝ вариант 😅 Абе, лежа си аз наляво, чакам ММ да се върне от работа и изведнъж - стягане. Ооооо, викам си е ся стана тя една 😂 След малко пак.... И в този момент решавам аз да поогледам положението, повдигам блузата и един крак опънат като вс едно сме на кикбокс в момента 😅
После пък преди лягане такова мятане беше, помислих че разкъсахме нещо вътре, щото си ме боля още 10 мин след ритника. Днес сме кротки и спокойни.

И на мен не ми е особено удобно като си легна вечер да съм на лявата страна и обикновено през по-голямата част от времето спя изцяло надясно. Добре, че нямам и пориви да ходя по 101 път до тоалетната през нощта. Спя си като пън, стига ММ да не хърка, че съм станала доста раздразнителна и директно му вкарвам един я в рамото, я му натискам носът. 😅

Мен така и не ми проверяваха разкритите, предполагам защото бебето не се е смъкнало, уж нямам още контракции ииии вероятно заради това. Обаче и четейки какво представлява,силно се надявам да ми се размине "проверката" 😁

# 164
Абе чета из нета всякакви съвети и гледам, че има два противоположни лагера относно позата за сън на бебето. Едните твърдят, че ако спи по гръб, ще се задави с повърнато и ще умре. Другите твърдят, че ако спи настрани, ще се задуши и ще умре. То бива, бива да те плашат, ама това на нищо не прилича! Angry Каквото и да правиш, все ще е грешно.

Вие на какво мнение сте? Как смятате да слагате бебо да спи?

Общи условия

Активация на акаунт