Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 18 181
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Руса,прекръстила се на Росица за благозвучие.

# 226
Мама Ру, много харесвам името Стояна.
"Полудя ли, мар Стояно,
Та излизаш толкоз рано..." Heartbeat
А сестрата на баба ми се казваше Стойна - много красиво име според мен. Не съм чувала някой друг да се казва така.

Докато Стоянка ми прилича на стоянка на такси (а на руски е спирка).

# 227
  • Пловдив
И на мен Стояна и Стойна ми харесват повече от Стоянка.

# 228
Имах колежка Румянка. Казваше, че е втората внучка кръстена на баба Руска. И понеже е по-малката била Румянка, голямата е Румяна
Майка беше Стоянка докато трябваше да се подновят паспортите с лични карти. Тогава се оказа, че в регистрите е Стояна. Незнам къде е бил акта й за раждане. Все ходеше с декларация за идентичност на имената след това, защото документите й бяха с името Стоянка.
А баба се казваше Стоянка. Това са свекърва и снаха. Татко категорично казал, че аз няма да съм Стоянка, която баба и да се сърди. Трета с това име в къщата, много щяло да е.

# 229
Мама Ру, много харесвам името Стояна.
"Полудя ли, мар Стояно,
Та излизаш толкоз рано..." Heartbeat
А сестрата на баба ми се казваше Стойна - много красиво име според мен. Не съм чувала някой друг да се казва така.

Докато Стоянка ми прилича на стоянка на такси (а на руски е спирка).

Имах съученичка Стойна и съученик Стойно. Иначе се сещам за Стойна Нунева от "Железния светилник".

# 230
Аз имам приятелка Стоянна, много държи да й казват името с двойно н и се дразни ако й кажеш Стоянка или Стойка.
Скоро писахме, че вече не се ползва Чавдар. Днес една майка чух да вика "Даре, престани" и след малко "Чавдаре, ти чуваш ли ме?!". Детето беше 7-8 годишно.

# 231
  • София
Познавам Димитрица, възрастна жена.

# 232
  • София
Скоро писахме, че вече не се ползва Чавдар. Днес една майка чух да вика "Даре, престани" и след малко "Чавдаре, ти чуваш ли ме?!". Детето беше 7-8 годишно.

Риторичен въпрос 🤣🤣
Аз съм от Варна, там има много Марийки и Димитрички.

# 233
Елисавета Белобрадова.
Откъде ли идват някои фамилии Thinking

# 234
  • София
По проста логика от някой прапрадядо с бяла брада. Всички фамилии у нас са образувани по името, прякора, професията, мястото на раждане или друг признак, характеризиращ някой член на рода.

# 235
  • Най-красивата страна
Аспасия
Арадия-харесва ми
Белислава
Балкана
Благородна-и това ми харесва
Благослав
Велия
Елея
Дарослава
Добрислав
Маргита
Радомила
Румелия
Розана

# 236
  • Пловдив
Вчера в "Стани богат" имаше въпрос чия любима е Аспазия (очевидно вариант на Аспасия). На Перикъл се оказа.

# 237
  • Пловдив
Някои женски имена, които завършват на "ка", много зле се получават. Запознах се с жена, която се казва Огнянка.

# 238
  • Пловдив
Но пък някои с -ка звучат по-приемливо. Не че ги харесвам, остарели са, но предпочитам все пак Ганка и Пенка вместо Гана и Пена.

# 239
  • Пловдив
Да, аз също и Любка, Живка, Златка и Здравка май ги предпочитам пред Люба, Жива, Злата и Здрава. Това са изключения обаче. Също Елка ми харесва, Ела - не, дори Фицджералд, Илка става, Ила - цъ.

Общи условия

Активация на акаунт