Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 18 185
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък никак не харесвам името Елка. То е съкратена форма на Елена. Елена ми е по-приемливо. Елия ми харесва.

# 241
И на мен Елия ми харесва, благозвучно е. Дъщерята на моя приятелка кръсти нейната Елина - от майка си Елена и от свекървата - Калина. Случайно се е получило добро съчетание и двете баби са доволни. Но аз никога не съм разбирала при някои възрастни какво е това неистово желание внуците да носят техните имена. За синове разбирам, ако са стара фамилия, традиция, известни са в някакво общество, но пак има имена и имена. Ако дядото носи името Петко, трябва ли в днешни времена и детенце да бъде със същото име? То затова има такива смешни имена. Не знам, може и да не съм права, но никога не съм си мислила аз да имам претенции за такова нещо.

# 242
Аниледа

# 243
  • Пловдив
Гледах преди малко някакъв репортаж по телевизията, изписаха името на жената (към 55-60 год.) Орхидея Делиева. Не съм чувала до сега такова име.
На мои познати момиченцето се казва Катлея (цвете вид орхидея), интересно и необичайно име.
А като "говорихме" за имената с "ка", имах колежка Малинка и много си държеше на "ка"-то, изобщо не обичаше да я наричат Малина.

# 244
  • София
Аз съм Люба. Ако бях Любка надали щях да запазя К в името си.

# 245
Мъжко име: Митьо.
Като пълно име, не на галено от Димитър.

Знам, че е имало женско име Митра, на стари баби в миналото или е било съкращение от Димитрина. Но в гугъл ми излиза, че било пресийско и не знам си какво, покрай бог Митра. Ами, да имат да взимат, според мен някога си е било обичайно в България.

# 246
  • Пловдив
На баба им хвърчилото, чувал е някой у нас преди двеста години за персийски бог, па и да е чувал, баш на него ще се накръщават толкова деца.
Като съвпадне случайно звученето, и почват да измислят етимологии и значения.
Митре/Митър и Митра са си били точно от Димитър.
Иначе в БТв има един Митьо Маринов, а аз няколко Митковци съм срещала.

# 247
И сега го има Митра, имах съседка Митра. Жена на под 50 г.

Има и бог Митра, но разбираемо е, че е просто съвпадение между двете имена.

# 248
Момченце, може би 10-12 годишно, Гочо Гочев.

# 249
  • Пловдив
инж. Снежан Иванчев
пианистка Елизара Вълчева

# 250
Горкото детенце. Ясно, че е на дядото, ама толкова ли не можаха да му дадат нормално име - Георги (Гошо на галено на дядо Гочо) , пък да му викат както щат?
Снежан за мъж също ми е ужасно. Поне Снежен за беше.

# 251
  • София
Митра много ми харесва как звучи, Стойна също. Не са имена, които бих ползвала за мои деца, но въпреки това ми харесват.

Люба и Здрава ми харесват, Любка и Здравка- не.

# 252
  • Пловдив
На мен Стойна ми харесва, общо взето, Митра - не, фамилиарно и леко хумористично ми звучи, може би затова. Димитр(ин)а става, Митьо - не, Димитър ми харесва.
Но пък за Митьо Маринов си мисля, че името е в негова полза поне с това, че няма да го бъркат с другите на име Димитър Маринов.

# 253
И Митко и Митка познавам. И внукът на Митко си е точно Митко.
Гочо и аз не го възприемам. Може би Горан. Георги умишлено избегнах за сина си
Снежан и Снежко съм срещала. Като, че ли са характерни за района на Мездра, но не съм сигурна. То и Снежана рядко се среща сред момиченцата. Все Симона, София и Сияна има из списъците.

# 254
Горкото детенце. Ясно, че е на дядото, ама толкова ли не можаха да му дадат нормално име - Георги (Гошо на галено на дядо Гочо) , пък да му викат както щат?
Снежан за мъж също ми е ужасно. Поне Снежен за беше.
Гочо Георгиев Гочев са трите имена. Може би така се редуват Гочо и Георги в семейството  и детето е с късата клечка.

Общи условия

Активация на акаунт