ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ профилите борят, а майките им тихо си говорят

• 20 754
  • 472
  •   1
Отговори
# 375
Ние имаме инхалатор на Омрон, купуван, когато децата бяха малки. Тогава много го ползвахме, сега рядко го включваме.
Иначе и младежът е в списък на болните. Прибра се вчера от училище отпаднал и легна да спи. Температура, главобол.

# 376
ССС1, щях да пусна и аз вота си, но не ми излиза, цъкам на линка и ми се отваря само моя фейс, не и за гласуването. Успех и желая.

Инче, хич не бързам, когато тогава.

Бързо да оздравяват наборите, а и всички които са болнички.

Аз се надявам мойта тази година да я прескочи.
Питали класната за бележките по семейни, отговор - ми зам. дир - ката казала,поради многото желаещи, родителите да отивали до уч - щето да попълнят, нямала да дава на уч - те сами да го направят. Тва защо децата искат двата дена които са преди коледата, да не ходят на училище. Та сега сърдитка се чеди дали да ме послуша и да си вземе от личната.

# 377
Тони, днес връчих бележката за тези два дни на набора да я даде. Малкия ми е болен и да ви кажа, вече нямам търпение да оздравява и да тръгне на училище. Започна с температура, гърло после хрема и така 4 дни. На петия спря температурата и на шестия ден започна конюнктивит...след още два дни и разтройство. Иде ми да се гръмна! Днес вече е добре . Мисля, че минахме през  грип, ковид и бактериална инфекция цялото семейство за два месеца 😁 Не мога да ги понасям вече 😂

# 378
Въъъйййй, Татанунче, ти мъ разби, как пък всичко де що има се е лепнало, докът почне едното и другото след него. Като опашка - индиянска нишка. Добре че се е оправил. Дано повече да не се разболявате.

# 379
Болните бързо да оздравяват!
Моят почти  всеки месец е с кашлица  - ужасна, суха, раздираща, няма лято, няма зима.
 tatatuni, и аз като теб - иде ми да се гръмна от болести - тази година е върхът.
karzz, ако не те затруднява, може да ми песнеш снимка. Имахме ние, когато бяха малки, но реших , че като поранат децата, няма да ми трябва и преди години го подарих на една близка.
Сега съм решила да купя, защото основно тия сухи кашлици са постоянно при набора.
Тони, не може ли от сайта на училището да си изтеглите заявление за отсъствие по семейни причини, та лично ходите?

# 380
Хахаха, добър въпрос, ние сме от тези, дето трябва да си размърдат задните части. Как тъй ще качат в сайта на училището точно туй чудо. Ама то явно и целта е такава, да може да съ разходим, да съ видим с тях, че току виж се позабравим. То щот явно всеки или почти всики ден сме там, та е важно да съ видим. Миналата уч. год., даже два пъти ако не се лъжа ги смениха, единият път заради няква добавка към текста, после че да е от класен, след туй логото. Бееее шантава работа. Сега чакам сърдитка да вземе окончателно решение - дали аз ще се разкарвам или тя ще се разкарва.

Днес я домързяло да прави някаква задача по единия профил, макар че било на MS и е за първи път, но следващия път ще си я направи, и без туй си каза, че било подобно като ексела, та няма драми. Обачееее, всеки ден е с някви новини, емоции и какво ли не. Оставам без думи, буквално, седя, слушам и за първи път тази година, както никога досега, да си мълча. Как изведнъж тези учители толкоз се промениха, и вместо към по - добре, към по - зле. Не мога да си представя какво ще е до края на тази година и какво ще е следващата.

# 381
  • София
СС1, стискам палци на Натали! Гласувах.

При нас бележката я махнаха от сайта. Всеки трябвало сам да си я напише. Задължително било да се подпише от двамата родители. Та в началото на годината подписвахме (с ММ) 15 екземпляра и не се занимавахме повече… Но тази година ни въведоха и уведомяване през школо. Сега като ми напише хлапето кога ще отсъства, аз пиша на класната. Догодина може да поискат и съгласието на министъра да получим, шефа на “закрила на детето”, три подписа от районното и разбира се - нотариална заверка. Но аз тъпо и упорито продължава да изпълнявам препоръките. Детето също свикна и засега ме уведомява. Предполагам, че следващият етап ще е да му дам достъп до моето школо, че да не пропусна нещо.

# 382
Маааалеее, Вампиии, тва напрау по тоз параграф подминахте всички. Ако и при нас стане туй, честно, направо от личната ще я пращам да си иска. Поне пък си ги пишете, не се налага да съ разхождаш до там.

Аз одеве писах на лично, получих отговор, утре ще ида да попълвам. Вчера обсъдихме, днес на свежа глава я питах пак, каза - искам, и аз се съгласих. Не и се ходи до болницата. Аз пък не разбирам, защо ги оставиха тези 2 дена, с тях и без тях, сакън да не се преуморят дечурлигата от мързелуване. За тази календарна година, единиат голям зор мина ( направиха класното по Мат. ), тази седмица, най - вероятно в сряда по БЕЛ ще им е класното, и то да мине и вече ще е шапка на тояга. В четвъртък като правили класното, ми се оплака след това, как ги разместила нея и още 2 или 3 от момичетата, и защо, защото да не им подсказвала и, че говорели. Ами то и другите говорели и си подсказвали, ама не ги преместила. Даже мойта, я е сложила на първия чин сам самичка, пострада заради добрината си, а можеше хем тя да помогне, хем на нея да помогнат. Като ги провери, ще видим кой какво е сътворил.

# 383
  • София
Моят почти  всеки месец е с кашлица  - ужасна, суха, раздираща, няма лято, няма зима.
Изследвахте ли детето за алергии?Това,че няма сезонност ме навежда на мисълта за алергия.Може да пробвате за седмица ,десетина дена с противоалергично.
Аз имам подобни състояния с кашлица с или без болки в гърлото,кихане.В началото пиех хапчета като при настинка.Сега вече си знам и пия противоалергично при нужда.

# 384
Като ,Натуся и моя син се оказа ,че има алергия към домашен прах и влага.Няколко години беше на инхалатор по здравна каса вземахме лекарствата за него.Сега вече е добре слава богу и забравихме за кашлици. Хубаво е да се изключи или потвърди.

# 385
  • Бургас
Ина, извинявай, обаче много забравям.....подсещайте ме!
Бях обещала снимка на инхалатора.
В момента имаме този

Има и малка и голяма маска за лицето.
Предишният ни беше от Лидл на батерии, също много добър. Лошото е, че батериите свършваха бързо.

# 386
СС1, и аз гласувах, още миналата седмица!

Освободих младежа за 22 и 23, беше много трудно. Чувството беше, че правя престъпление. Днес трябва и да потвърдя, че съм запозната с отсъствията и в Школо. Не си заслужава детето да пътува за два дена, в които се съмнявам да учи.
Хубав ден на всички!

# 387
Привет!
Не  съм се отчитала тази учебна година.

Дъщеря ми записа модули Биология и БЕЛ.
Аз очаквах, че ще им е по-разтоварена програмата, като имат по-малко предмети, но отново имат по 7 часа дневно и свършват училище в 14:30. Явно така ще си откарат до края. Езиците са ги разделили на 100 различни модула и пак са ги докарали по 7 часа на ден.

При нас отново е налице проблема със закъсненията сутрин. Всеки ден имаме разправии да тръгнем пет минути по-рано и все не тръгваме. Това ме нервира и дразни всеки ден. Честно казано и ме разочарова. Кара ме да мисля, че дъщеря ми е безотговорна и несериозна. Вярно, че тази учебна година не им пишат закъснения и на практика в училище няма проблем. Тя ми казва, че всички закъснявали и то много, а тя само с няколко минутки. Но за мен въпроса е принципен. Не знам как да спра да се ядосвам за това. Омръзнало ми е деня ми да започва с нерви и разправии. Вече дори се опитвам да си внуша, че още само една година остана да си късаме нервите по този начин. Но това не ме успокоява много. Иска ми се тя да е сериозна, да си спазва каквото сме се разбрали и каквото сме я помолили. Не ми е приятно да мисля, че е безотговорна.

Ние я водим с колата от години. Живеем в малък град и точно по това време отиваме на работа и минаваме точно край гимназията. Пеш е на 10 минути път, но се опасявам, че ако ходи пеш, съвсем ще закъснява....

# 388
utro77, при всички ни са така часовете ,като на модул ни казаха ,че ще пишат само по две оценки.А относно несериозността при наборите ,явно е доста разпространен проблем за съжаление.
Да ви се оплача ,че вчера останах потресена от учителката по български език 😥За именния си ден получи подарък първата си двойка в живота и то не защото не си знае материала,а защото решила ,че ще ги изпитва да казват стихотворението на Вапцаров на изуст без да им е казвала да го учат и така половината клас е с двойки ,а за който не е останало време в петък им казала ,че ще ги изпита и тях.Така децата се сбогуват със стипендиите си.Сега ще ме посъветвате да се оплачем,но никой не смее , защото госпожата е от 30г там и е била учителка дори на класната ни и всички изпитват респект към нея и много добре я познават.

# 389
Младежът има по 2-3 оценки на модул. Повече са по математика и информатика. Май има най-малко по английски.
Със ставането сутрин няма проблем. Сложил си е аларма, чува я, става сам, пие кафе, прави си сандвич за училище. На батко му виках по сто пъти докато стане.

Общи условия

Активация на акаунт