Minerva O, как ще повлиявате Базеда през бременността? Включиха ли пропицил? В коя седмица си?
dezoeker, хайде дано вървиш към ремисия. Ще са нужни няколко месеца обаче на най-ниска доза пропицил. Дано ТРАК е паднал.
Sisiliya, д-р Галева и д-р Шинков погледнах и аз, че съм ги чувала като имена, но в супердок нямат никакви часове. Явно и те са с пълни графици. На теб в началото ти трябва достъпен доктор, за да може да се реагира с дозите всеки месец. Добре е, че започваш на 4 хапчета. Ако не са ти споменали, може в началото на 2 седмици да пускаш АСАТ, АЛАТ, левкоцити и едно СУЕ (ЦРП е по-скъпо, но ако ЛЛ даде направление няма да е лошо). Идеята е, че с ЦРП или СУЕ следим възпаление в организма, а при хиперактивна щитовидна скачат, но не много. Следим да не скачат много чернодробните и да не падат левкоцитите на долна граница. За всичко си има оправия, но е хубаво да се знае. Ако проявиш неистов сърбеж, обрив, да имаш предвид, че може да е от хапчетата и се сменят. Ако е търпимо обаче, нерядко преминава след няколкодневен прием.
Някой ендокринолог в квартална поликлиника? Аз в последно време ги избирам докторите в супердок по лично усещане, симпатия и с малка проверка в бг мама

Merelenda Сърдечно благодаря за ценните съвети. Моля да не ти става неудобно, в такъв момент, при поставяне на диагнозата човек изпада малко или много в безтегловност и информация от някой, който е минал през това, е много ценна и действа успокояващо.
Припоръчаха ми д-р Герзилова и съм си записала час месец след началото на приема на Метизол. Надявам се да е моята докторка!
Предишната докторка не спомена, че трябва да си направя изследвания, при условие че при моите и сега АСАТ и АЛАТ са завишени, но благодарение на вас го знам и ще си ги пусна след втората седмица. Иначе започна много да ми се гади и да ми е много отмаляло първата седмица от приема. Сега сякаш посвикна организма и не ми е така лошо. Странното е, че по гърба и деколтето ми излязоха пъпки - ситни и стои като грапаво. Не знам това дали е от Метизола.