Базедова болест - Тема 16

• 530
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Аз нямах много време да се включа по последните мнения, ама не ми благодарете, моля, че ми става много неудобно. Всеки от темата е полезен с всичко споделено и си помагаме един на друг Kissing Face

Minerva O, как ще повлиявате Базеда през бременността? Включиха ли пропицил? В коя седмица си?

dezoeker, хайде дано вървиш към ремисия. Ще са нужни няколко месеца обаче на най-ниска доза пропицил. Дано ТРАК е паднал.

Sisiliya, д-р Галева и д-р Шинков погледнах и аз, че съм ги чувала като имена, но в супердок нямат никакви часове. Явно и те са с пълни графици. На теб в началото ти трябва достъпен доктор, за да може да се реагира с дозите всеки месец. Добре е, че започваш на 4 хапчета. Ако не са ти споменали, може в началото на 2 седмици да пускаш АСАТ, АЛАТ, левкоцити и едно СУЕ (ЦРП е по-скъпо, но ако ЛЛ даде направление няма да е лошо). Идеята е, че с ЦРП или СУЕ следим възпаление в организма, а при хиперактивна щитовидна скачат, но не много. Следим да не скачат много чернодробните и да не падат левкоцитите на долна граница. За всичко си има оправия, но е хубаво да се знае. Ако проявиш неистов сърбеж, обрив, да имаш предвид, че може да е от хапчетата и се сменят. Ако е търпимо обаче, нерядко преминава след няколкодневен прием.
Някой ендокринолог в квартална поликлиника? Аз в последно време ги избирам докторите в супердок по лично усещане, симпатия и с малка проверка в бг мама Smiley Че от светила се излекувах, сега някак съм се примирила просто и ми е достатъчно да са добри, приветливи и разбира се да не ми лекуват хиперфункцията примерно само с тироксин, а да знаят какво правят, че имаше една докторка, която спомехавахме в първите теми и беше казала на форумка с Базед, че от днес нататък трябва да пие тироксин до живот Neutral Face

Merelenda Сърдечно благодаря за ценните съвети. Моля да не ти става неудобно, в такъв момент, при поставяне на диагнозата човек изпада малко или много в безтегловност и информация от някой, който е минал през това, е много ценна и действа успокояващо.
Припоръчаха ми д-р Герзилова и съм си записала час месец след началото на приема на Метизол. Надявам се да е моята докторка!
Предишната докторка не спомена, че трябва да си направя изследвания, при условие че при моите и сега АСАТ и АЛАТ са завишени, но благодарение на вас го знам и ще си ги пусна след втората седмица. Иначе започна много да ми се гади и да ми е много отмаляло първата седмица от приема. Сега сякаш посвикна организма и не ми е така лошо. Странното е, че по гърба и деколтето ми излязоха пъпки - ситни и стои като грапаво. Не знам това дали е от Метизола.

# 16
Затова споменавам. Твърде вероятно е да са. Проследи. Има ли сърбеж? Ако се увеличават ще споменеш на докторката. И ако сърби също. Може да смени хапчетата. Има с какви. А може да премине и само.
Дано случиш на доктор!

# 17
Е, с активна инфекция няма смисъл да ги проверяваш. Нека минат няколко дни след оздравяване и допиване на АБ.
Добре че кратко си пила изопринозина.
Виж после само Тсх. Ако е пак ниско тогава ще гледаш Трак. Сега няма смисъл да си даваш парите. То каквото ще става, знаеш.
Да така или иначе,ще пусна пак тсх...за изопринозин знам,че не е хубаво да се пие...а ТРАК на мен така или иначе си ми стои положителен ,не е ставал отрицателен..

# 18
Сега се сетих. Но не беше висок, нали? Не 6-7 и нагоре? Мисълта ми е, ако е рецидив ще скочи трак първо и тсх ще към нулите.
Т4 и Т3 се държат.
И аз пих изопринозин тая година. Понякога се налага. Но за кратко време е ок. По-важно е от вируса да се оправим, че и той нелекуван може да разбута жлезата.

# 19
Скрит текст:
Аз нямах много време да се включа по последните мнения, ама не ми благодарете, моля, че ми става много неудобно. Всеки от темата е полезен с всичко споделено и си помагаме един на друг Kissing Face
Minerva O, как ще повлиявате Базеда през бременността? Включиха ли пропицил? В коя седмица си?

Скрит текст:
dezoeker, хайде дано вървиш към ремисия. Ще са нужни няколко месеца обаче на най-ниска доза пропицил. Дано ТРАК е паднал.

Sisiliya, д-р Галева и д-р Шинков погледнах и аз, че съм ги чувала като имена, но в супердок нямат никакви часове. Явно и те са с пълни графици. На теб в началото ти трябва достъпен доктор, за да може да се реагира с дозите всеки месец. Добре е, че започваш на 4 хапчета. Ако не са ти споменали, може в началото на 2 седмици да пускаш АСАТ, АЛАТ, левкоцити и едно СУЕ (ЦРП е по-скъпо, но ако ЛЛ даде направление няма да е лошо). Идеята е, че с ЦРП или СУЕ следим възпаление в организма, а при хиперактивна щитовидна скачат, но не много. Следим да не скачат много чернодробните и да не падат левкоцитите на долна граница. За всичко си има оправия, но е хубаво да се знае. Ако проявиш неистов сърбеж, обрив, да имаш предвид, че може да е от хапчетата и се сменят. Ако е търпимо обаче, нерядко преминава след няколкодневен прием.
Някой ендокринолог в квартална поликлиника? Аз в последно време ги избирам докторите в супердок по лично усещане, симпатия и с малка проверка в бг мама Smiley Че от светила се излекувах, сега някак съм се примирила просто и ми е достатъчно да са добри, приветливи и разбира се да не ми лекуват хиперфункцията примерно само с тироксин, а да знаят какво правят, че имаше една докторка, която спомехавахме в първите теми и беше казала на форумка с Базед, че от днес нататък трябва да пие тироксин до живот Neutral Face
На пропицил съм още от положителния тест. Засега ендокриноложката е доволна и ми намаля редовно дозата. АГ-то казва, че всичко изглежда ок при бебето. Сега съм 15та, очаквам скоро да мина на метизол. Просто тоя положителен трак хич не го очаквах. Хич не помага, че и всеки месец хващам някой вирус.

Общи условия

Активация на акаунт