Базедова болест - Тема 16

• 1 261
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, искам да споделя 13 дни след операция за премахване на щитовидната жлеза заради 15 годишна борба с Базедова болест в Софиямед при др Видинов се чувствам отлично, всички симптоми на Базедовата болест изчезнаха. Операцията мина много леко, нямах почти никакви оплаквания 24 часа след това. В момента съм на 75 мкг Еутирокс. Понасям го добре, чувствам се спокойна, енергична, жизнена. Нямам вече сърцебиене, тревожност, безсъние, тежест в гушата. Който се колебае след дълга борба с Базед го съветвам да не се бави. Да, щитовидната жлеза е важен орган, но в момента, в който дълго време е болна премахването е едно добро решение. Не съм имала проблем с калция и с гласа след ОП. Просто наистина в отделението на Софиямед всичко е много професионално и препоръчвам с две ръце (аз рядко се впечатлявам от лекари). Желая здраве на всички!

# 46
  • София
Много се радвам за теб! Дано да е така и като минеш на заместваща терапия.

И все пак мисля, че у нас с остарелия протокол от 80-те да лекуват 18 месеца и след това да оперират, бъркат жестоко и последствия има за много от оперираните без нужда. Ако човек си е добре на минимална доза Тирозол/Метизол изобщо няма нужда да се оперира и никъде другаде не го правят.

# 47
etaniel, радвам се, че всичко е минало както трябва и че се чувстваш добре. Това е най-важното 😊

# 48
Аз вече съм на заместваща терапия. Много по-добре се чувствам отколкото с Тирозола. С Тирозола дори и с малката доза ми беше много зле. И мен ме лекуваха не 18 месеца, а 15 години….нямаше как да чакам поредния пристъп да дойде, за да видя с колко Тирозол ще се наложи да се справям и колко време тсх-то ще ми е на нулата…за мен това беше за момента най-доброто решение. Дано и контролните изследвания да имам нужда от съвсем малко напасване на хормона.

Общи условия

Активация на акаунт