Базедова болест - Тема 16

• 2 015
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, искам да споделя 13 дни след операция за премахване на щитовидната жлеза заради 15 годишна борба с Базедова болест в Софиямед при др Видинов се чувствам отлично, всички симптоми на Базедовата болест изчезнаха. Операцията мина много леко, нямах почти никакви оплаквания 24 часа след това. В момента съм на 75 мкг Еутирокс. Понасям го добре, чувствам се спокойна, енергична, жизнена. Нямам вече сърцебиене, тревожност, безсъние, тежест в гушата. Който се колебае след дълга борба с Базед го съветвам да не се бави. Да, щитовидната жлеза е важен орган, но в момента, в който дълго време е болна премахването е едно добро решение. Не съм имала проблем с калция и с гласа след ОП. Просто наистина в отделението на Софиямед всичко е много професионално и препоръчвам с две ръце (аз рядко се впечатлявам от лекари). Желая здраве на всички!

# 46
  • София
Много се радвам за теб! Дано да е така и като минеш на заместваща терапия.

И все пак мисля, че у нас с остарелия протокол от 80-те да лекуват 18 месеца и след това да оперират, бъркат жестоко и последствия има за много от оперираните без нужда. Ако човек си е добре на минимална доза Тирозол/Метизол изобщо няма нужда да се оперира и никъде другаде не го правят.

# 47
etaniel, радвам се, че всичко е минало както трябва и че се чувстваш добре. Това е най-важното 😊

# 48
Аз вече съм на заместваща терапия. Много по-добре се чувствам отколкото с Тирозола. С Тирозола дори и с малката доза ми беше много зле. И мен ме лекуваха не 18 месеца, а 15 години….нямаше как да чакам поредния пристъп да дойде, за да видя с колко Тирозол ще се наложи да се справям и колко време тсх-то ще ми е на нулата…за мен това беше за момента най-доброто решение. Дано и контролните изследвания да имам нужда от съвсем малко напасване на хормона.

# 49
  • София
Аз вече съм на заместваща терапия. Много по-добре се чувствам отколкото с Тирозола. С Тирозола дори и с малката доза ми беше много зле. И мен ме лекуваха не 18 месеца, а 15 години….нямаше как да чакам поредния пристъп да дойде, за да видя с колко Тирозол ще се наложи да се справям и колко време тсх-то ще ми е на нулата…за мен това беше за момента най-доброто решение. Дано и контролните изследвания да имам нужда от съвсем малко напасване на хормона.
Разбира се, много е радостно това и голямо облекчение след толкова време.
Аз само използвам случая като повод да си мрънкам за остарелите протоколи тук. Докато обмислях дали да се оперирам и ако в бъдеще реша съм се спряла на същата схема като теб, същата болница и лекар. Благодаря, че потвърждаваш още веднъж, че това е добър избор. Редовно чета и темата за операция на щитовидна жлеза, поизчела съм и много от предишните, наистина вече Майчин дом не става, а и аз не обичам държавни болници, предпочитам ако ще плащам да е официално, а не под масата.
Стискам палци всичко да върви добре и занапред!

# 50
Благодарв, дано! Да, Майчин дом определено се радвам, че не избрах, въпреки че вероятно и там има много специалисти. Раждала съм в Майчин дом второто си дете преди 10 години и това отделение го препоръчвам с две ръце. Но Ендокринологията…само като влезнах за консултация на 11 етаж и ме скова едно такова  крийпи чувство за замръзнало време 1970….успех на всички, бъдете здрави и одухотворени!

# 51
  • София
Привет! Никой не пише и се надявам, че всички сте добре.
Наминавам да отчета ситуацията от март насам. Мисля, че нещата плавно се стабилизират, единствено Трак-а не, но е изследван в три различни лаборатории и трите пъти, та може и да е от това. Така или иначе не планирам спиране на терапията в следващите 5 години и изобщо се чудя дали има смисъл и да го изследвам.
Ще продължа да се изследвам всеки месец, докато не се успокоя, че след година и половина драма преди това вече съм половин хипохондричка, но май съм поовладяла положението. Какво мислите?

Скрит текст:

# 52
На тия хормони тоя трак хич не им отива.
Даже към хипо клонят.
Иначе октомври са били много добре.

Аз съм във филм. Не ми се обяснява, само ще кажа, че стрес и кортизол са на макс. За капак и се разболях и кашлям хубаво гръдно, дебело.
Пратете малко положителни мисли за здраве ❤️

# 53
  • София
На тия хормони тоя трак хич не им отива.
Даже към хипо клонят.
Иначе октомври са били много добре.

Аз съм във филм. Не ми се обяснява, само ще кажа, че стрес и кортизол са на макс. За капак и се разболях и кашлям хубаво гръдно, дебело.
Пратете малко положителни мисли за здраве ❤️
Стискам всички палци! Дано стресът да намалее, че здраве и стрес не си отиват грам. Heart

# 54
  • Вантаа, Финландия • Пловдив
Здравейте,

хайде и аз да се отчета:

от-додозаT4 в края на периодаTSH в края на периода
10.6.-16.7.75 mg12,862,36
17.7.-15.9.62,5 mg151,08
16.9.-27.11.50 mg190,05

Наложи се да се върна обратно на 62,5 мг/ден. Тракът го замерихме за първи път от януари насам тук (във Финландия) — всички предни замервания, септември 2024 и януари 2025 имаха една и съща стойност: 13, сега в началото на декември беше 8,7. Подобрение има, но недостатъчно все още, че да се точа за ремисия.

Merelenda, моля те, погрижи се за себе си! Стрес дебне отвсякъде, но и спасението не му остава длъжно. Желая ви весели празници! People Santa

# 55
Честита Коледа девойки.
Най-вече здраве желая.

Нищо ново при мен.
Няма промяна в терапията. Хормоните се местят нагоре-надолу, как им скимне.

Слагам капки вече в очите. Налягането е паднало.
Лятото ще правя нов тест.

# 56
Честито Рождество! Весела Коледа!
Здраве и ремисии пожелавам 🙂

Оправих вируса. Гледам мама. Тоя път две счупени ръце. Преби се яко и всичко я боли. Миналата година по същото време я блъсна кола и беше с гипсиран крак.
Пожелавам си повече такива инциденти да няма, че с тия падания последните години е страшно. И да е здрава.

# 57
  • София
Merelenda, пожелавам ти всички около теб да са здрави, защото и по себе си виждам, че с тая болест всеки стрес и напрежение ни разказват играта. Няма как да не се грижим за родители и деца, но затова да са здрави.

# 58
За много години!
Здраве и ремисии да ви пожелая, а другото ще си го постигнете 😁

Чудя се, да се оплаквам ли в първия си пост в новата година или да пращам все болести с вселенска ракета право по дяволите? 🤣
Да ходят да пият по едно там и да са наясно, че за тях не съществувам.

Надявям се сте добре. Дано няма нови попълнения и темата е все така заспала и отчетна с идеални хормони!

# 59
За много години.
Да се похваля, че Трак е отрицателен вече и ми спряха пропицила:)
Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт