Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 33 671
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Значи бг строителите могат да строят на себестойност 600-700 е/кв и да продават на 2000-3000 е/кв щото такъв е пазара, но мерцедес НЕ. Какво ги спира да автомобилостроят в бананова република и да продават като за западни страни в клуба на богатите? Логика?

Tool69 какъв си ти и за какво се бориш? Всеки ще си прави каквото си реши. Има хора решили да продават в лозенец. Теб какво те бърка? Все едно, ти имаш апартамент за продаване и тази сделка ще повлияе неблагоприятно на твоята цена. Така ми звучи Grinning

# 586
Нали е форум?
Всеки има право на мнение....
Относно горното, докато има балъци, ще има и тарикати....

# 587
  • София
Да честитя придобивката и да добавя - пусни тото! За такива пари видях само кофти тавани и много стари сгради. Явно шестицата вас чака!

# 588
Благодаря Exter, въпреки иронията. Ние си търсихме стара тухла, защото има по-добре разпределение...ще пробвам и тотото, ще трябва да възстановим Simple Smile

# 589
Значи бг строителите могат да строят на себестойност 600-700 е/кв и да продават на 2000-3000 е/кв щото такъв е пазара, но мерцедес НЕ. Какво ги спира да автомобилостроят в бананова република и да продават като за западни страни в клуба на богатите? Логика?

Tool69 какъв си ти и за какво се бориш? Всеки ще си прави каквото си реши. Има хора решили да продават в лозенец. Теб какво те бърка? Все едно, ти имаш апартамент за продаване и тази сделка ще повлияе неблагоприятно на твоята цена. Така ми звучи Grinning
Очевидно никой не ги спира мерцедес да ги строят в бананови републики.
Само отбелязвам факта, че в 2та, дадени от тебе примера, само името е общо.
Истински мерцедес, правен в Германия би струвал поне 2но.

Прочее, никой не спира и бай Иван да построи на 700Е и да продава на 1500.
Ама нещо няма мераклии.
То май само земята може да излезе 700.

Днес гледах в една група, 1ст мал дол, някъде до симеоновско (в 3та глуха, демек).
32квм чисто, 150к Е.
На визия не беше грам впечатляващо. Освен минималния размер. А уж дизайнерски.
снимка:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 22:40 от dany1

# 590
В последните години с мъжа ми, без да сме флипъри и без да имаме агенция за недвижими имоти придобихме или продадохме не един и два имота и мога да кажа, че сме наясно с пазара. Но от началото на есента и ние усещаме нещата различно, сега отново търсим имот за инвестиция и мога да кажа, че продавачите са по-склонни за коментар, имоти, които примерно преди 6 месеца отиваха за една седмица, сега седят месеци наред, въпреки, че се сваля цената. Тук изказвам мнение за жилищни имоти в София и Пловдив, отделно имотите на ЧСИ, които излизат в последните 2-3 месеца са мин. 10% надолу. Пазарът няма със сигурност да се срине, няма да стане 2009-2010, но ще има отрезвяване....а този вой, който нададоха част от "колегите" в темата е нормален и аз ако продавам няма да ми е приятно, а другите, които търсят и не са взели на цената, която дамата по-горе е взела ги е яд. Спокойно, ще има и други имоти и ние ще поизчакаме...

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 23:08 от mama1979

# 591
Цената звучи доста примамливо,наистина в имот бе ге-то няма такива обяви. Сега зависи и кой какво разбира под добро състояние, ясно е,че сигурно има някакви минуси за тази цена (може би изложението е север или е на булеварда директно, в тази част е доста презастроено). Но звучи като хубав функционален апартамент на добро място на цена като за двустаен по кварталите.
Като споделихте,че това място най ви устройва, мисля,че ще направите добра сделка за вас. Ако по някаква независеща от документите причина се откажете,метнете го насам.

# 592
Хората са на етап стоп капаро, което нищо не значи и дано им се случи сделката.
Лятото дадох стоп капаро за имот. Но след седмица-две, собственика от готовност за предварителен договор, заяви, че има купувач с 20к отгоре на обявената от мен цена и ще прави сделка с новото предложение. Дори и с тези 20к в повече, имота беше подпазарен.

# 593
  • Бургас
Аз пак да питам дали има асансьор имотът. Струва ми се, че няма. В Бургас специално наблюдавам много ниски цени на апартаменти без асансьор, дори на по-нисък етаж.

# 594
На мен ми е чудно, някой на етап стоп капаро да си разказва сделката.
За такива неща се говори на по-напреднал етап.
Още повече, че не е строеж, срокът за придобиване не е супер голям.

Хубаво виждате отрезвяване, ама ние не го виждаме.
Иначе аз купувам и продължавам да купувам.
Ако някой има 1500Е за продаване в студентски, да се обажда. Па нека е и без допълнителни отстъпки.

Официалните статистики и статии, където и да ги погледнеш, говорят все за увеличение.
Изведнъж, някой с 20 мнения вижда само около него някакви отстъпки и спадове.
А останалите ги било яд. Дообре. Simple Smile

Някой скрийншот няма ли да споделите. Поне, ако не с най-изгодните обяви, поне с по-малко изгодните.
Нали имало много. И ние да оплакнем окото.

# 595
Скептична съм за покупката на тристаен за 245к срещу София Сити Център (това е на Арсеналски и Черни връх) само за освежаване. Нещо не е както трябва.....
Близки обърнаха района и няма нищо под 350к
Бяха гледали на ниска цена в една от първите сгради строени след 10 ноември и височината е била под 240, сграда без асансьор.

# 596
Има доста разлики.
Първо, писал съм от 1 ник с 20 мнения, а не от 5-6 ника с по 20 мнения.
Второ, писал съм самата истина, а не фантазии и лъжи.
Трето, винаги съм стоял зад думите си, било 20 или 2000 мнения.
Четвърто, готов съм да застана зад думите си и в бъдеще.
Пето, все още съм тук. А ме съмнява тези 5 потребителя да са тук след седмица.
Шесто, привеждам снимков и скрийншотов материал винаги, а тук имаме само ЕЖК. Също и конкретизирам кой сайт, коя фейсбук група, колко точно е намалено, какъв точно е апартаментът, сградата.

Ако се чудят и не капарират, а ще чакат по-ниските цени догодина, както е написано, да го споделят тоя апартамент, може някой друг да реши да го купи.

Седмо, въпросният апартамент е успешно продаден преди почти година. От тогава е поскъпнал, поне с 20к евро, отделно носи 6к евро доход на година. Така че моята оферта е била истинска, честна и справедлива. Всичко, което предвидих тогава се оказа точно така, 1 година по-късно.

# 597
dany1, колко прощавай мнения трябва да генерирам, за да изказвам мнения в тази тема... не знам за правило, което забранява да изказвам мнение, питам и се изказвам там, където ми е интересно, не гоня бройка, а дали някой го приема не е мой проблем! В крайна сметка времето ще покаже кой прав и кой крив!

# 598
Че кой е казвал, че се забранява говоренето.
Говори си, пиши си.
Казвам, че статистически е вероятно да лъжете.
А си пишете колкото щете.

Също, говорите са някакъв "вой". Аз "вой" не видях. Освен това е доста грозно определение и обидно.

Също, като споделяме тенденции, прилагаме снимков материал, линкове, източници.
При вас такова нещо не видях. Разбира се, не е забранено и няма правило, което го изисква.
Но мнението олеква.

# 599
Има и такива, не приемат друго мнение освен тяхното, ама никой не ги и кара. Пък то мъж с много мнения в женски форум не е и за хвалене. Темата е вече безполезна, някой не я ли наглежда? Тук сме за да изказваме мнението си, и да обменяме информация, а не кой какво има. Трупай си, ако щеш и хиляда коптора на никой не му дреме кой какво има. Ето няколко човека споделиха мненията си които се припокриват, обаче видиш ли понеже не съвпадат с това на еди кой си и това значи, че хората са заблудени. Хахаха голям смях. Ей го аз сега имам съсед който още не си е продал коптора от няколко месеца го продава и то не е на лоша цена, ама няма и няма. Района е окей, жилището е средно, тухла, съседи, паркинг отпред, ама няма и няма, просто желаещите намаляха, това е факта. Да си бръщолевят каквото ги устройва, но фактите не се променят понякога.

Общи условия

Активация на акаунт