Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 7 093
  • 198
  •   5
Отговори
# 195
Уточнение, платил беше човекът за септември, за да си го пази резервиран. Депозит не беше плащан.
В това време застроих 2те големи тераси на този и съседния апартамент, и това ми е бонусът.
Като каза, че няма да остава, намерих от днес за утре хора за по-висок наем (950лв) и без комисионна.

При 2стайния ми оставиха депозита, но там нямаше никакво предизвестие, само си тръгнаха 5 дни по-рано. Реално по договор дължат и депозит неустойка и плащане наем за следващия месец и ток и вода. Т.е. им взимам по-малко с цял наем и повече.
Но пък отново от днес за утре намерих нови хора, без комисионна, пак за по-висок наем (1250лв). Та там съм напред с 1 месечен наем.

Казвал съм и преди, за мен е ключово да търся наематели, които са доволни и благодарни на сделката. Вечно недоволни избягвам като дявол-тамян. Опитът на това ме е научил.

# 196
Според мен моделът му работи,Нарциса. Не е моят,но работи.
Ето какво съм видяла - пуска на максимум наем,изнасят се преди изтичане на годината - бам един депозит отгоре. Т.е. получава от 1 жилище 12+ максимални наема. Сега последно имаше наемател,който му беше предплатил за септември,но не се яви. Т.е. пак бонус наем и депозит без да е живяно.
Сега,мен не ме кефи тоя модел,защото за мен е свързано с адски много личен труд и занимавка с всякакви нелицеприятни хора. Обаче работи ли? Работи.
Относно наводнената пералня - бих се притеснявала за самото жилище,защото емпирично (от личен опит) е по-вероятно да са наводнили стаята,отколкото копчетата на пералнята да са мокри,защото са били почиствани.
Хепи, знам го този модел - това е по същество измама. Отдават ти надценена дупка, без да имаш възможност да провериш, че е дупка, и като светне реалното състояние следващите дни, ти се казва - о, съжалявам, но ти не си гледал и/или ти си го счупил. Като в случая с пералнята - на неизвестна възраст и магически се поврежда точно при влизането на новите наематели. Не е проверена от специалист, но веднага са обвинени наемателите, че някак си са удавили електрониката и им се пробутва, че даже голям компромис им правят със сешоар от левчето. Хехе, дооообре. Следващата стъпка е те да купят нова, защото все пак те са я повредили.

# 197
  • София, Bulgaria
Аз коментирах конкретна ситуация, нямам си на идея, а и не ми е работа да знам детайли за бизнеса на Дани.
Приемам, че щом е има нюх и капацитет да го изгради има и качества да го управлява.
Както има всякакви наемодатели, така има и всякакви наематели. За второто филм на ужасите мога да направя.
За това и не се занимавам с наеми, само в редки случаи, като на 4 ап. на наши клиенти, които са купени в нашата сграда. Демек имам ежедневни наблюдения.
 Защо ли? Защото не искам да се чувствам виновна за наемател, който е опостушил апартамента,  вкарвайки вътре 2 питбула, без знание и съгласие на собтевеника. Не стига, че ги вкарал, ами и ги зарязал вътре за сами с един чувал храна, незнайно от колко време. Истински случай е. Видях го с очите си, след като съседите почнаха да звънят, че от апартамента се носи смрад. Иначе, човекът си беше съвсем нормален, когато наемаше апартамента.
Имам и двама наемоаделя, който от 2019 г. не са коригирали намите на наемателите. Едните се обадиха, че искат да боядисат апартамента, дори не искаха пари, но наемодателят каза, само ако аз платя боята. Нищо, че още са на наем 600лв. за 2-ст ап. във Витоша. Човекът има 20 ап. в София, който ги отдава и читавите наематели си ги държи.
Така че хора всякакви.

# 198
Това си е направо безумно...
Откъдето и да го погледнеш...

Общи условия

Активация на акаунт