С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 542
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Melmak
Благодаря за корекцията, не знам защо така съм го написала, мпже би от коректора.

Ама аз не съм питала свекърва ми къде да раждам. Тя е раждала последно преди 40 г и нещата далеч не са същите. Въобще не е ставало дума да я питам. Тя сама си предлага услугите. Даже от сега ми обяснява как ще гледа бебето, за да излизам с приятелките ми. Да видим. 😁😁😁 (пак тя засяга темата, не аз).

# 631
Какви настъпателни баби ... Ако съм достатъчно образована, информирана, интелигентна, самостоятелна, зряла, финансово, физически и психически независима, и т.н. .... събирам всички баби и им съобщавам правилата. Това -да, това -не, и точка.
Няма настъпателни, няма отстъпателни. Как пък сега ще седна и да им се дразня.
Само че някои едно говорят и пишат по форумите, зад гърба на бабите, друго - когато са с бабата, трето когато и съпругът присъства.

Тъй, тъй... Много сме уравновесени на теория, ама практиката куца. Особено на бременна жена, която ще ражда за пръв път и постоянно я заливат с информация. Ама точно тези са най-дзен Joy

# 632
Няма проблем бабите да мечтаят, кой казал, че всяка мечта се сбъдва. Малко  нероден Петко приказките , после друго. Няма нужда от притеснения предварително  и нека си говорят. И те преживяват.
 Като дойде ред за действие си правиш каквото си решила, няма нужда да вдяваш в иглата  и.

# 633
  • София
Да, на теория е лесно. По принцип на малко хора им се получава да викат "да, да, така ще е" и да правят каквото си искат. Което е най- добре, разбира се.
Но аз също не съм от тези хора, та също бих отговорила, както си го мисля.

# 634
Виновни са топлите отношения, била съм млада ,на 19-20, зарадвана какво добра свекърва  имам, обръща ми внимание, което майка ми не прави, баба ми бе душеприказчик като се наложи. То  и аз съм овен ,трудно се опитомява.
  После стана ясно , че това не е внимание, друго  е.  Не от обич.
  И не обсъждах  което не е нужно.
 Имам чувството ,че някои не се разделят  и всичко си разказват.

# 635
Само да кажа, че 5-ят етаж на Тина Киркова е ВИП етаж. Има си дори апартамент. Все едно си в частна болница. Сещам се за доста известни личности, които избраха да раждат там.

# 636
  • София
Че то преди 16 години бях във ВИП стая в "Майчин дом", но това беше последното, което ме вълнуваше. Аз го направих единствено, защото само там можеше бебето да бъде с мен в стаята, а аз държах на това.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 09:00 от Светулчица

# 637
Пандора, любим лаф е на бабите как били щели да гледат детето, за да можеш ти да излезеш я на кафе, а на маникюр, та да си починеш Grinning Моята реалност е, че всяка баба гледа малкия Хълк веднъж за по 20 минути (трябваше да посетя зъболекар, та не е било за глезотии) и като си го прибирах с недомлъвки ми се обясняваше как много плакал и си търсел мен... Та чак като поотраснел пак щели да се пробват. А синът ми все по-проклет става с всеки изминал ден Joy Вече съвсем няма желаещи да го "гледат" - роднините идват на посещения у дома, наиграват се с детето за 1 час и си тръгват. Ама предложения да им го оставям на техен терен, че да им взривява жилищата вече няма. То си е до дете де, ама все си мисля, че всички имат поне един етап в израстването си, в който цел и смисъл на живота им е да изпочупят всичко наоколо и да крещят до прегракване.

# 638
  • София
Пандора, хич не им се връзвай на бабите.
Ако не харесваш Тина Киркова, няма да раждаш там, много ясно. Ако си си избрала частна болница, значи ще е частна болница. Това е.
Само, ако позволиш, един коментар на темата частни болници. Аз самата раждах в такава втория път, ама аз я избрах, защото ... дойде по-евтино от Шейново Simple Smile Та да се върна на темата - някои частни болници нямат добре оборудвани неонатологии, проучи си, защото ако има проблем, карат бебетата в Майчин дом или Токуда. Това е загубено време за бебето. И пак - не те убеждавам в нищо, просто споделям факти.

Колкото до - Вие само го направете и ние ще го гледамЕ, е-то е излишно. Когато опре до ние се почва с "Лесно майка се не става", "Който си има деца, да си ги гледа", "Много е малко и ме е страх" и т.н.  Бабите се вълнуват, внучето ги връща в младостта, напомня им когато децата са били малки, а те млади. Но бабите трябва да осъзнаят едно - те са баби, а решенията са на родителите, както и отговорността. Така де, семейството е мъж, жена и тяхното бебе. Бабите и дядовците са разширената рода и нямат равен глас във вземането на решения. Освен това - ценетата помощ е желаната помощ, нежеланата такава се нарича пречене и досаждане.

# 639
Няма значение, кой коя болница, количка или дрешка за себе си и детето си е избрал. Просто трябва да се спре да се подскача като ощипана, щом свекървата предложи нещо. Или казваш да добре и си правиш, каквото искаш, или направо си казваш, че друго си решила без обидни квалификации за предложението. Щом си живеете сами с мъжа си, няма какво толкова да подскачате, че свекървата предложила болница, пердета или захранване, което не ви харесват. Подминавате и изпълнявате вашето си решение. Сложно е, ако сте всеки ден заедно и трябва да се отбиват непрекъснато нежелани мнения и съвети.

# 640
А защо изобщо трябва да се дават непоискани съвети? Защо някой трябва да се меси в плановете на майката (и бащата) къде ще се роди бебето и как? Защо е толкова трудно да се проумее, че снахата е отделен човек, от друго поколение и има право на свои разбирания и на свой избор? И защо, за Бога, когато някой непрекъснато прекрачва нечии граници, това поведение не се посочи с пръст, ами се набива канчето на потърпевшия?

# 641
Защото сме хора и сме различни. Толкова ли е трудно за разбиране. Егати и драмата, че се говори нещо. Едните защо се интересуват и предлагат нещо, други сме ги чели, че не се интересуват. Та как е правилно?
Толкова ли е трудно когато не е злобно и скандално да подминеш с усмивка и добър тон. В името на любовта и уважението към мъжа ти. Не към нея.

# 642
Темата е "да се оплачем от свекървите", а не "как да се справя със свекървата". И препоръката да се подминава, невинаги е приложима.

# 643
Ако веднъж се каже и до там, хубаво. Подразниш се, че някой ти се бърка и до там. Ама ако започнат да те убеждават, че тяхното е правилно, пък ти нищо не разбираш, щото си млада и глупава, тогава е времето за остра реакция.
Има разлика между "дразни ме" и "ще й направя на тая живота Ад, щото си позволи да ми дава наклон".

# 644
А защо изобщо трябва да се дават непоискани съвети? Защо някой трябва да се меси в плановете на майката (и бащата) къде ще се роди бебето и как? Защо е толкова трудно да се проумее, че снахата е отделен човек, от друго поколение и има право на свои разбирания и на свой избор? И защо, за Бога, когато някой непрекъснато прекрачва нечии граници, това поведение не се посочи с пръст, ами се набива канчето на потърпевшия?

Защото това е човешка черта. Непоискани съвети ръсят родители, баби и дядовци към децата си, приятели, близки съседи, колеги. Всички прекрачват границите. Просто заради свекървата толкова страшно ви се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт