С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 10 904
  • 340
  •   2
Отговори
# 285
Е аз ако имам такива родители + половинка, която се обижда, доста ще внимавам какво правя, говоря и т.н. Ако жена ми предложи енциклопедията, направо ще й кажа - нашите не искат такива работи - и готово. А сега от една книжка 100 проблема.

# 286
Какви проблеми - споделено е само огорчение, че си искал добро, а  станало като винаги.

# 287
Нямаше да има огорчение, ако Гугъл не знаеше реакцията на свекъра си, нали?

# 288
  • Варна
Какви контейнери, каква следваща спирка!? Отлично запазена енциклопедия с антикварна стойност нямаше да отиде на контейнерите. Гугъл никъде не написа, че иначе е щяла да я изхвърли, в противен случай книгата нямаше да отлежава в чекмеджето, а щеше отдавна да е поела пътя към боклука. А свекърът е пълен гъз щом хем има интереси в областта, хем не може да оцени тази вещ. Аз щях да й се накефя, дето не се интересувам точно от това.

# 289
Ама не сме ние роднини на мъжа й. Човек трябва да се щади, също и да щади близките си. Тоест да си трае за прекалените хитове от роднини примерно..

# 290
Гугъл, няма нужда от WTF. Така го написах, защото това прочетох измежду редовете - аз, мила, млада, наивна, супер добронамерена му правя жест, а той - галфон, гадняр, злобар, не ще да го оцени.
Истината е, че нито си наивна и по младежки загубена още от време оно, нито жестът "разчиствам тука стари книги и намерих една, която много пасва на интересите ти, та реших да ти я дам, вместо да я хвърля" е далеч от границата на добрия вкус.
И го казвам като човек, който не хвърля книги и сигурно би я подслонил, ако ще бъде хвърлена. Жал ще ми е. Но няма да ми е приятен самият жест.
Ми в интерес на истината на 22 г каква да съм била? Зла, преднамерено лицемерна интригантка, търсеща да дразни бащата на милото ли? Grinning

Неблагодарник, че книгата не е отишла на следващата си спирка - контейнерите.
Това къде го прочете? Grinning Нищо не сме разчиствали и да хвърляме. Подобен екземпляр никога не бих хвърлила. Още е в нас. Grinning Ставаше дума точно за нещо, което съм счела, че ще донесе радост. За теб явно такива неща са непонятни, знам ли? Щом виждаш лицемерие в нещо сравнително просто. То точно, защото жеста е абсолютно обикновен е още по-странно да предизвика скандал и такава бурна реакция, и точно това сащисва - затова и съм го запомнила.

Контейнерите вика. Grinning Grinning Grinning

Има си нормален начин да кажеш "Ами благодаря, но не обичам подобни подаръци от нищото." и да приключиш въпроса.

# 291
  • София
С такова впечатление останах - че при преместването си разчиствала вещи.
Мненията ми се отнасят за такъв случай. Ако не е такъв случаят, извинявам се, не съм разбрала.

# 292
  • Варна
Или да благодариш, да го вземеш и после да решиш ще го хвърляш ли или ще му намериш друг дом.... Но разбирам, че е трудно за някои хора.

# 293
С такова впечатление останах - че при преместването си разчиствала вещи.
Мненията ми се отнасят за такъв случай. Ако не е такъв случаят, извинявам се, не съм разбрала.
Не, местехме се и оглеждах какво да си взема от библиотеката на майка ми, за да си чета в квартирата и попаднах на книгата.

Ама не сме ние роднини на мъжа й. Човек трябва да се щади, също и да щади близките си. Тоест да си трае за прекалените хитове от роднини примерно..
Така е, но му отне доста време на ММ да не ги казва тези неща. То и за него са куриози някои бисери и отвътре му идваше да разкаже. Това, че си ги познава, не значи, че не успяват да го изненадат - специално те са големи образи и рядко можеш да предвидиш какво ще кажат. С времето се научи, че ме напряга. После пък спрях да се напрягам. Grinning

# 294
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Сестра ми в продължение на години ме затрупваше с какво ли не.
Искам, не искам, за мен е, за детето...
Ми продавах, подарявах, изхвърлях.
Видях, че с нея не мога да изляза на глава.
Лошото е, че понякога се сеща , и пита дали се ползва нещо конкретно Grinning
Ама хубавото е, че винаги може да се скараме, и после да се сдобрим.
От свекърва и свекър подаръци за 20 години не съм получавала, аз първите години
купувах, после спрях Grinning

# 295
Не е работата в книгата, човек с интерес към историята няма как да предпочита нови книги, нито да не разпознае хубаво и запазено издание. Просто явно не понася снахата и тази неприязън се прехвърля и върху всичко, което идва от нея.  Хубаво, че се е ограничил с думи, че можеше и да я метне по подаряващите.

И да, синът пък може да не клюкари всичко, разбираме, че се разграничава от гадните си родители, но така товари и жена си. На никого не е приятно да получава доказателства за омразата дори на хора, които не уважава и не харесва.

# 296
#състезателна свекърва
... Да се чуди човек как е възпитала мъж, който пък да ми харесва 😀
...Но и понякога мисля, че тази нейно грижа и любов ще ме изместят в очите на детето с времето. Аз на работа, той с бабата след градина, болен и т.н
...
Галелана, никога любяща майка не може да бъде изместена от бабата, макар че, известно е, бабите глезят, а майките въдворяват ред.
Бабите не са за много дълго в живота на внуците, така че не лишавай детенцето от още един близък човек, и то добронамерен - може би не към теб, но към детето непременно.
След като с нейното леко просташко държание не е успяла да развали съпруга ти, няма да развали и детето. Какви толкова клюки може да научи от това дете, и ако научи - какво толкова?
Гледай ти да се дистанцираш от свекървата, щом те дразни.
Детето ти ще се сблъсква по-нататък с всякакви хора, и добри, и не толкова. Една баба не е определяща, но пък е добре да е част от живоа му.

# 297
  • София
Или да благодариш, да го вземеш и после да решиш ще го хвърляш ли или ще му намериш друг дом.... Но разбирам, че е трудно за някои хора.
В упорството си и болдването да докажеш, че е правилно предлагаш много по- кофти решение от отказа. Да вземеш нещо ценно, което не ти е по вкуса, да го приемеш с мазна усмивка и да го хвърлиш на боклука.

Ялова в лицето ли ти го казаха, или на мъжа ти, Гугъл?
Аз се учудвам, че тия хора работят уж квалифицирана работа, разсъжденията и изцепките им са на много селски тип хора.

# 298
Думата ялова аз не съм я чувала на живо даже, мислех, че е някакъв архаизъм, ползван много отдавна. Наистина на кого са казали това?

# 299
  • София
На Гугъл като е била на заветните.... 25
Съдят по сина си, който ѝ е с 10 години горница и са решили, че като си е хванал жена, вече тряя бременее.
Просто в контекста на съобщаването на изцепките ми стана интересно дали в лицето са ѝ го казали, или е съобщено от съпруга ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт