С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 10 910
  • 340
  •   1
Отговори
# 315
  • Другата България
Гугъл, знам, че не ти е смешно, но аз искрено се забавлявам с разказите за свекърите ти.
Ако имаш още някоя такава случка, дай да се посмеем.
Това с кучето е култово.

# 316
Ох, имаше някаква история в Редит за свекърва, която се обидила, защото снахата й сипала вода от каната, от която сипва на кучето. Обикновена кана с вода, която седи на плота в кухнята и всички си сипват от нея. Та ето идея за провокация, щом така са се хванали за това велико куче Grinning

# 317
  • София
С малко дете надали ѝ е до това, а и в дългосрочен план са си време и нерви, но и аз сигурно много бих ги тролила, щом имат склонност към такива мисли.
И от каната ще ѝ сипя, и всичко. Grinning

# 318
Гугъл, не съм съгласна, че свекърите ти имат огромна обща култура, щом една от най-важните ѝ части – елементарната етикеция, осезателно им липсва.
А за другото – разумни доводи се дават веднъж, втори път, на третия отсичаш „Защото така искам!“ или „Защото така!“, или нещо друго подобно. Няма смисъл да се обясняваш с хора, които не желаят да те чуят.

# 319
Гугъл, не съм съгласна, че свекърите ти имат огромна обща култура, щом една от най-важните ѝ части – елементарната етикеция, осезателно им липсва.
А за другото – разумни доводи се дават веднъж, втори път, на третия отсичаш „Защото така искам!“ или „Защото така!“, или нещо друго подобно. Няма смисъл да се обясняваш с хора, които не желаят да те чуят.
Това по-скоро по повод образованието. Наистина история, география, точни науки, математика най-вече, няма как да ги бутнеш. Познания пълни. Другото е така, да.

Гугъл, знам, че не ти е смешно, но аз искрено се забавлявам с разказите за свекърите ти.
Ако имаш още някоя такава случка, дай да се посмеем.
Това с кучето е култово.
Аз сигурно съм разказвала повечето смешни. Grinning По едно време беше култово "апартамента на чинчилата". Ние с 300 зора успяхме да вземем апартамент с ипотека преди 8-9 г и понеже планирахме дете рано или късно (късно Grinning ) взехме 3-стаен. Свекърите няколко месеца по ред дивяха и бесняха, че сме били взели апартамент за чинчилата, защото деца сме нямали и деца първо се правели, после апартаменти се взимали. Grinning Чинчилата още си е с нас, впрочем. Вече е пенсионерка, но още разполага с тристайка в Люлин. Grinning

Bеа_2022, aз съм си ларж от много време. Все пак смятам, че тази е темата за разкази и дискусии за свекъри и понеже моите са доста колоритни, тук таме сервирам по нещо. Grinning

Да не кажете, че все пак не оценявам добрите им страни - наистина не са обсебващи в смисъл, че не идват често, не се обаждат често, няма никакъв риск да се натресат изневиделица и да гостуват седмица, нито да дойдат да ми преподредят шкафовете и подушат прането. Grinning Аз съвсем сериозно оценявам това.

# 320
  • Другата България
Ама чинчила като истинска чинчила ли?
Или прякор на нещо?

# 321
Помня  и се учудвам ,че е  още жива чинчилата.  С апартамент, добра партия и  осигурена жилищно, само чинчил няма май. И чинчилчета.

# 322
Ама чинчила като истинска чинчила ли?
Или прякор на нещо?
Абсолютно истинска чинчила. 😀

# 323
  • София
Хей, искам да я видя тази чинчила. Щом ми е съкварталничка ще е съвсем лесно Simple Smile
Google, много си има набрала на свекърите, има защо, но моят съвет е изказванията да ти минават покрай ушите. В момента ме докопа  някакъв вирус (половината ми клас е болен, цяла седмица замествах колежката и от вчера и аз цъфнах). Абсолютно всеки път майка ми не пропуска да каже как трябва да съм си направела ваксина, за да не боледувам. Казвам, "Добре" и превключвам на друга тема. Отдавна не им се дразня. Като ти казвам, майка ми е изключително сложен характер. Много е добра, любвеобилна, в огъня ще скочи , ако е нужно, но... ако имах брат сигурно жена му щеше да е всяка седмица тук.
И да, случката с енциклопедията е показателна. Дори да приемем, че е човек, който не обича втора употреба неща (при това става въпрос за книга, в запазено състояние, не боксерки) възпитанието изисква да кажеш "Благодаря" и после да го изхвърлиш, ако искаш. Вече е подарък, ако искаш ходи с него на главата, ако искаш го метни в кофата.Твоя воля.
И с това въпросът щеше да приключи. Дори "Благодаря, но не харесвам втора употреба неща, много ѝ благодаря за жеста, но нека си я запази" Точка.
За изказването "ялова" съм безмълва. Значи, колко трябва да си прост, за да кажеш такова нещо. Аз бих спряла да контактувам с тях. Понеже съм диване бих стигнала и по-далеч: На семейна среща ще се заям с" Не те ли притеснява, че хората ще говорят как си поканила яловицата вкъщи"?
За кучето мисля, че и преди съм ти писала: ние, българите си имаме една много хубава поговорка - "Кучето си лае, керванът си върви" Казваш "Да добре, знам мнението ви" и си продължаваш. Даже на коментар а за детската градина и хапането бих отвърнала" "Ами да затова си взехме куче, за даможе детето да се научи да хапе" Щото аз го хапя и го уча, ама той не вдява".
За майчето с обсебващата свекърва: Вместо да ревнуваш детето, по-добре давай задачи на свекървата, а ти си почивай. Като те избута кажи: "Виж сега, аз го преобличам, ако искаш да помогнеш иди сгъни прането"Или "ще му облечеш якето и ботушите после" и вместо да губиш време и енергия в обличането на външните дрехи и излизането ще го прави тя, а ти ще си почиваш. Изобщо, давай ѝ досадните ангажименти, ще видиш как ще ѝ писне. А дори и да не ѝ писне ти ще си почиваш. Къде си се разбързала, знаеш ли колко жени биха се радвали да имат помощ? То е ясно, че ще се справиш и сама, аз съм сам родител и се справих чисто сама. Ама, като може, защо да не използвам помощта?

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 09:55 от Светулчица

# 324
Извинявайте, но за мен е много по-обидно една енциклопедия да отиде в коша за боклук, вместо да намери собственик, който я цени. Друг е въпроса, че е простак и е можело просто да откаже любезно.

# 325
За мен това е от любопитните факти ,не е проблем  и за Гугъл. Тя въобще е на "любопитни факти" вече, минала е периода на дразнене и проблеми с тях.
 И да, човечно е да каже, не е точно в интересите ми ,запазете си книгата, няма да ми е  полезна/интересна/, но си е ценна.

# 326
  • София
Извинявайте, но за мен е много по-обидно една енциклопедия да отиде в коша за боклук, вместо да намери собственик, който я цени. Друг е въпроса, че е простак и е можело просто да откаже любезно.
Абсолютно
Имаше постове назад, които много си противоречат. Как е невероятен жест и как това е толкова ценно, а после предложения да се метне в боклука. Явно хората просто си спорят за спорта да са отгоре.

# 327
Няма как да си представя, че възрастен мъж на поне 45, не може за десетилетие да се справи с родителите си. И жена му, толкова по-млада научава, че е “ялова”, ужас имам дъщери, научава, че подаръкът ѝ е боклук, гледа кученце и чинчила, и това знае, че са ненужни, и този така прекрасен мъж, овенчан с венец на прекрасен, и умен не може да се справи. Ама оправдавай си го.
И няма такова нещо, че не приличаме на родителите си. След определена възраст пълно завръщане към фабричните ни настройки, важи за всички.

# 328
  • София
Няма как да си представя, че възрастен мъж на поне 45, не може за десетилетие да се справи с родителите си. И жена му, толкова по-млада научава, че е “ялова”, ужас имам дъщери, научава, че подаръкът ѝ е боклук, гледа кученце и чинчила, и това знае, че са ненужни, и този така прекрасен мъж, овенчан с венец на прекрасен, и умен не може да се справи. Ама оправдавай си го.
И няма такова нещо, че не приличаме на родителите си. След определена възраст пълно завръщане към фабричните ни настройки, важи за всички.

Ти четеш ли изобщо? Мъжът сега е на 40, а те са заедно от 10 години. И разликата им не е фрапираща. Живеят самостоятелно и мъжът си е съвсем ок.

# 329
за енциклопедията -Мисля, че е невъзпитана реакцията на свекъра. Ама и мъжът си го бива, да снесе на жена си "цветно", че се е разкрещял баща му. Можеше просто да върне книгата и да каже-не я прие, дори не реагира добре. Ама не, всичко трябва да се разкаже, че крещял, че казал на книгата боклук и тн. Между другото, подобен случай-Понякога е точно "минно поле" да подарява нещо в интересите на някого, защото точно като има интереси, той отсява. И не винаги привидно ценното му е ценно. Така за повод подарихме на колега иначе хубава книга, свързана с негово хоби. Той благодари, но в случая без да иска май спомена, че тази теория била голяма глупост. После го зямаза някак, но който бе избрал подаръка, потъна в земята.
за състезателната свекърваРазбира се, че няма да измести майката. Децата имат различна привързаност към майки и баби. Но не бих позволила който и да е, да ми се вре, докато обличам или се занимавам с детето. Иначе, клюкарка или не, няма как да опази децата от лоши примери, важно е да им изградим ценностна система. Вчера точно по този въпрос си говорихме с приятелка, свестни хора, които познаваме от десетилетия, какво се случи с децата им. Тя е дълга и сложна тема за изграждане на поведение.

Общи условия

Активация на акаунт