С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 11 176
  • 340
  •   2
Отговори
# 330
Добре е направил колегата като си е казал, иначе можеше още няколко години да си давате парите за подобни подаръци. Съвсем добронамерено го пиша.

# 331
Добре е направил колегата като си е казал, иначе можеше още няколко години да си давате парите за подобни подаръци. Съвсем добронамерено го пиша.

Абсолютно вярно е!
Идеята ми беше, че колкото повече разбираш от нещо, толкова си по-голям "махнаджия" Grinning

# 332
  • София
Steana, те били крещяли по телефона, от там го чула.
Иначе, аз също не вярвам в коренна противоположност при такива изразени състояния, когато няма насилие и зависимости. Там повече можеш да се оттласнеш сякаш. Но средностатистическо семейство, в което родителите - чудовища и токсични, детето им - невероятно...

# 333
Ама аз не ви карам да ми вярвате, разказвам си, по темата съм. Grinning Чудесно си се оправя ММ с тях вече от години - затваря им телефони, не им вдига със седмици, вижда ги през големи интервали от време, аз нямам ангажимент да се занимавам с тях и тн, и тн. НО не ги е отрязал в смисъл блокирал телефони, забравил и разкарал напълно, защото все пак са му родители. И аз не очаквам такова нещо, а и не виждам смисъл. Защо трябва да се товари с подобен камък?

В тази тема редовно чета за мъже, които постоянно принуждават съпругите си да общуват с родата, която видимо не ги понася. Изтрисат се на гости изненадващо. Висят с дни (и нагоре). Подливат всякакви възможни води и номера с наследства, искат големи суми и тн. Самосиндикално решават да поседят някоя седмица с прясна родилка след изписването. Настояват деца да се кръщават на тях. Изнудват за внимание и очакват всяка неделя обяд заедно (че как без снахата!) или постоянни ангажименти за ремонти, зидане, местене, дърва и тн всеки уикенд...

Аз подобни проблеми нямам точно, защото ММ спазва солидна дистанция и по-скоро му се възхищавам, че го постига без да се изпокарат финално. Аз не желая те да се изпокарат финално. Не, защото много им се кефя, а защото е тежко да си израснал наистина с родителите си и то както ММ с техните, които навремето са се занимавали постоянно с тях, и да се очаква да забравиш, че съществуват. На него ще му е тежко. Техните чувства не ме вълнуват особено.

А за крушата колко далече пада от дървото можем да си спорим от днес до момента, в който свекърите се влюбят в кучето. Grinning Явно всеки си има мнение по този въпрос. Назад някъде (не ми се рови) бях написала защо смятам, че може да бъдеш отгледан от противоречиви хора с много лоши черти и да не станеш същия. Аз виждам приликите му с тях - той, разбира се, има такива. Не са свързани с фатални неща и за щастие, цялостното им разбиране за света не е сред тях. И склонността към овикване, скандали и прочие, също.

# 334
Google76, само не се заричай. Понякога овикванията и скандалите се появяват по-късно. Никой не е застрахован Simple Smile Да не мислиш, че неговите родители на вашата възраст са били съвсем същите? Едва ли.

# 335
Google76, само не се заричай. Понякога овикванията и скандалите се появяват по-късно. Никой не е застрахован Simple Smile Да не мислиш, че неговите родители на вашата възраст са били съвсем същите? Едва ли.
Той скоро направи 44 г. Ако щеше да развива скандалджийски привкус, да е започнал по малко вече. ММ е от хората, които невероятно мразят повишаване на тон и има канско търпение. Според мен, без да съм психолог,  точно заради техните. Като цял живот си слушал овикване, можеш или да се опиташ да надвикаш викащия и да станеш същия, или искрено да намразиш крякането.

# 336
Извинявай, не знаех, че е толкова възрастен. Мислех, че сте на 30. Обаче пак не знаеш кое как ще те изненада. Аз затова избягвам да се заричам Simple Smile

# 337
  • София
Извинявай, не знаех, че е толкова възрастен.

🤣🤣🤣. Ти сериозно ли? Много неадекватни включвания имаш.

Гугъл, по принцип нагласите се оформят от семейството, социалната група, религия, образование. Или приемаш даден модел, или го отхвърляш.
Твоят мъж, явно отхвърля.

# 338
Е, сега, чак пък. На 44 не е първа младост човека, пък и на Гугъл не съм й свекърва да ми се обиди Simple Smile И аз на 43 съм се сдобила с дете, по моите представи това не е най-младата майка в околията, нали. Не е обида, някаква констатация на възраст.

Имах предвид, че на 30 още не си личат някои особености на характера. А на 44 вече да и в този смисъл може да се каже, че сигурно няма да я изненада мъжът й със скандали и други подобни, щом досега е спокоен.

# 339
Не се засягам на възраст. 😅 Аз съм на 32, вече съвсем близо до 33 та и аз не съм съвсем росна девица. 😀

Reunion, и аз така мисля. Simple Smile

# 340
  • София
Скрит текст:
Извинявай, не знаех, че е толкова възрастен.
🤣🤣🤣. Ти сериозно ли? Много неадекватни включвания имаш.
Като някоя адвокатка върви подире и репликира всяко изказване. Ама че досадно.

По мое мнение, когато отхвърляш модела на семейството, в което си израснал, е компенсаторно, което пак върши работа, де
Примерно, ако са ти крещяли много като дете, при повдигане на тон много необременени хора просто ще отминат, докато определена група ще се стъписа.

Общи условия

Активация на акаунт