С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 12 146
  • 345
  •   2
Отговори
# 330
Добре е направил колегата като си е казал, иначе можеше още няколко години да си давате парите за подобни подаръци. Съвсем добронамерено го пиша.

# 331
Добре е направил колегата като си е казал, иначе можеше още няколко години да си давате парите за подобни подаръци. Съвсем добронамерено го пиша.

Абсолютно вярно е!
Идеята ми беше, че колкото повече разбираш от нещо, толкова си по-голям "махнаджия" Grinning

# 332
  • София
Steana, те били крещяли по телефона, от там го чула.
Иначе, аз също не вярвам в коренна противоположност при такива изразени състояния, когато няма насилие и зависимости. Там повече можеш да се оттласнеш сякаш. Но средностатистическо семейство, в което родителите - чудовища и токсични, детето им - невероятно...

# 333
Ама аз не ви карам да ми вярвате, разказвам си, по темата съм. Grinning Чудесно си се оправя ММ с тях вече от години - затваря им телефони, не им вдига със седмици, вижда ги през големи интервали от време, аз нямам ангажимент да се занимавам с тях и тн, и тн. НО не ги е отрязал в смисъл блокирал телефони, забравил и разкарал напълно, защото все пак са му родители. И аз не очаквам такова нещо, а и не виждам смисъл. Защо трябва да се товари с подобен камък?

В тази тема редовно чета за мъже, които постоянно принуждават съпругите си да общуват с родата, която видимо не ги понася. Изтрисат се на гости изненадващо. Висят с дни (и нагоре). Подливат всякакви възможни води и номера с наследства, искат големи суми и тн. Самосиндикално решават да поседят някоя седмица с прясна родилка след изписването. Настояват деца да се кръщават на тях. Изнудват за внимание и очакват всяка неделя обяд заедно (че как без снахата!) или постоянни ангажименти за ремонти, зидане, местене, дърва и тн всеки уикенд...

Аз подобни проблеми нямам точно, защото ММ спазва солидна дистанция и по-скоро му се възхищавам, че го постига без да се изпокарат финално. Аз не желая те да се изпокарат финално. Не, защото много им се кефя, а защото е тежко да си израснал наистина с родителите си и то както ММ с техните, които навремето са се занимавали постоянно с тях, и да се очаква да забравиш, че съществуват. На него ще му е тежко. Техните чувства не ме вълнуват особено.

А за крушата колко далече пада от дървото можем да си спорим от днес до момента, в който свекърите се влюбят в кучето. Grinning Явно всеки си има мнение по този въпрос. Назад някъде (не ми се рови) бях написала защо смятам, че може да бъдеш отгледан от противоречиви хора с много лоши черти и да не станеш същия. Аз виждам приликите му с тях - той, разбира се, има такива. Не са свързани с фатални неща и за щастие, цялостното им разбиране за света не е сред тях. И склонността към овикване, скандали и прочие, също.

# 334
Google76, само не се заричай. Понякога овикванията и скандалите се появяват по-късно. Никой не е застрахован Simple Smile Да не мислиш, че неговите родители на вашата възраст са били съвсем същите? Едва ли.

# 335
Google76, само не се заричай. Понякога овикванията и скандалите се появяват по-късно. Никой не е застрахован Simple Smile Да не мислиш, че неговите родители на вашата възраст са били съвсем същите? Едва ли.
Той скоро направи 44 г. Ако щеше да развива скандалджийски привкус, да е започнал по малко вече. ММ е от хората, които невероятно мразят повишаване на тон и има канско търпение. Според мен, без да съм психолог,  точно заради техните. Като цял живот си слушал овикване, можеш или да се опиташ да надвикаш викащия и да станеш същия, или искрено да намразиш крякането.

# 336
Извинявай, не знаех, че е толкова възрастен. Мислех, че сте на 30. Обаче пак не знаеш кое как ще те изненада. Аз затова избягвам да се заричам Simple Smile

# 337
  • София
Извинявай, не знаех, че е толкова възрастен.

🤣🤣🤣. Ти сериозно ли? Много неадекватни включвания имаш.

Гугъл, по принцип нагласите се оформят от семейството, социалната група, религия, образование. Или приемаш даден модел, или го отхвърляш.
Твоят мъж, явно отхвърля.

# 338
Е, сега, чак пък. На 44 не е първа младост човека, пък и на Гугъл не съм й свекърва да ми се обиди Simple Smile И аз на 43 съм се сдобила с дете, по моите представи това не е най-младата майка в околията, нали. Не е обида, някаква констатация на възраст.

Имах предвид, че на 30 още не си личат някои особености на характера. А на 44 вече да и в този смисъл може да се каже, че сигурно няма да я изненада мъжът й със скандали и други подобни, щом досега е спокоен.

# 339
Не се засягам на възраст. 😅 Аз съм на 32, вече съвсем близо до 33 та и аз не съм съвсем росна девица. 😀

Reunion, и аз така мисля. Simple Smile

# 340
  • София
Скрит текст:
Извинявай, не знаех, че е толкова възрастен.
🤣🤣🤣. Ти сериозно ли? Много неадекватни включвания имаш.
Като някоя адвокатка върви подире и репликира всяко изказване. Ама че досадно.

По мое мнение, когато отхвърляш модела на семейството, в което си израснал, е компенсаторно, което пак върши работа, де
Примерно, ако са ти крещяли много като дете, при повдигане на тон много необременени хора просто ще отминат, докато определена група ще се стъписа.

# 341
  • София
Гугълче Мога да те уверя, че не трябва да имаш притеснения за круши и ябълки - вече си видяла и преценила за какво става въпрос и се радвам, че не влизаш в клишето, че видиш ли родителите му са такива и онакива, следователно и той шА станИ - ти само гледай. Има хора, които обичат да слагат нещата в рамки - за да са спокойни самите те. Но никой на практика /няма как естествено/ не влиза в обувките ти/ни, за да прецени наистина за какво става въпрос. Така, че гушни малкото четирикрако, чинчилата с апартамента/ богата е тя, няма спор!/ и мъжа си, айде и бебето - ама то милото ще има хапещи умения и само ще се защитава Smiling Imp

# 342
  • София
Много е вероятно мъжът да е наследил качества от родителите си. Например мъжът ми има някои черти от характера на свекъра ми (писала съм, че с него бяхме прекратили взаимоотношения), но за мен това не е особен проблем, защото аз не съм свекърва ми. Т.е. това, което минаваше при нея, няма как да мине при мен. В крайна сметка, всеки ти се качва на главата дотам,  докъдето му позволиш.

# 343
  • София
Именно milenaka никой не говори за тотално нов човек, а просто има черти от родителите си, но пречупени през друг жизнен опит ...
Кетчър Самоуспокоявам се вече 27 г. с мм - виждам какви са родителите му, какво е взел и не е взел от тях, че и добавил от себе си. Simple Smile Всъщност такива обобщения и етикети не са конструктивни, дано го разбираш.

# 344
Аз само от 13 г се самоуспокоявам. Grinning

Скрит текст:
За какво има да се самоуспокоявам? Мъжът ми е изключително свестен. Не е перфектен, но е много, ама много читав. До мен е бил плътно във всичко - мечтите ми (спорт, състезания, хобита, кариерна реализация), тежките ми моменти (смърт на близки, болести, пропадането на предната ми работа), през цялата бременност, дори по време на раждането - плътна подкрепа и грижа във всеки момент. Гледа детето си (а преди детето кучето Grinning ) наравно с мен. Когато имам нужда от помощ, нещо да споделя, нещо да ми тежи, винаги мога да си кажа без притеснения. Споделяме общи хобита и заедно сме постигнали всичко, което сме могли досега - общ дом, ремонт, уют, дете. Нямам за какво да се самоуспокоявам. Grinning А, ако в един момент врачките на форума се окажат прави и превърти, и се превърне в баща си, е аз не съм родена 14-ти век - имам професия и възможност да си тръгна. Но се съмнявам. Все пак ще дойда да ви зарадвам, aко стане, обещавам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт