С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 613
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Ралислава, ще ти напиша как е било при нас. Детето е ходило на гости при свекърва ми само с мен. Т.е. ако се е налагало мм да ходи при нея,  ходел е сам. Това в бебешкия период. Не заради друго, а просто мм винаги са го ангажирали с някакви дейности, които изключват обгрижването на бебе /ремонт, поправка на нещо и т.н/, а на свекървата съм нямала доверие. Като поотрасна съм предлатала на детето да отиде с баща си до баба си. Тя невинаги е искала и следователно като не е искала не е ходила.
Ако бабата е адекватна в грижите за детето, пращай ги и не го мисли. Винаги е добре да има кой да помага. Това е свободно време за теб и винаги можеш да се възползваш.

# 466
  • София
Така е, мама не е вечна и това е ключово. Всеки нормален родител би се радвал, че след като си отиде детето му ще си има един доверен човек на тая земя, ако няма братя и сестри.

Само не скачайте със "за горе ред няма", че става зловещо. Grinning

# 467
Всяко семейство си има своя динамика, кскто и свои отношения с близките. За един е едно, за друг, друго. На мен напр не би ми хрумнало да ходя с мъжа си в Мосю бриколаж за пръст за цветя, просто се закачам за горния пример.Нито ми е важно да се виждам всеки уикенд с приятели.
Но хората трябва да имат сходни разбирания за живота. Ако единият има по-сърдечни и близки отношения с родители(братя, сестри), а другият се вижда с родители веднъж на два месеца, то няма в тази ситуация правилно и неправилно, а има някакво не сходство. И в случая или единият ще търпи и ще се изяжда отвътре, или ще се създадат предпоставки за конфликти.

# 468
  • Melmak
Така е, мама не е вечна и това е ключово. Всеки нормален родител би се радвал, че след като си отиде детето му ще си има един доверен човек на тая земя, ако няма братя и сестри.

Демек ако има братя и сестри, няма нужда от съпруг/а. 😁😁😁

Шегувам се, кеч.

# 469
  • София

Демек ако има братя и сестри, няма нужда от съпруг/а. 😁😁😁

Шегувам се, кеч.
Хаха, поне един освен братя и сестри. Grinning

# 470
  • Melmak
Подарявам брат! На 41, с имоти, тъпичък, висок, рус, синеок. Може бартер за бебе куче. 😁 Върви бонус със зла свекърва.

# 471
Ами то как е възможно да се виждате толкова често?
Какво работи мъжа, да се преквалифицирам и аз:)
За мен виждане веднъж на месец-два-три не е рядко виждане, съвсем нормално е.
Защото за работещи хора с дете/деца аз просто не виждам как е възможно много повече.
Имам предвид - ето сега е студ, след работно време е тъмно и студено не е за ходене на разходки, нито е за ходене по гости. Към 18ч. и нататък вече започва готвене, вечеря, къпане, кърмене, обличане, книжки и ала бала, значи през работната седмица абсурд.
През уикенда ако идем на една разходка на планина/мол/да си купя обувки/все пак сте двойка трябва и сами да си поосттавате и всеки уикенд мааакс с по един човек/двойка да се видим - и значи единия уикенд с кумовете, другия с приятелки, третия с мнегови приятели на 4тия уикенд може със свекървата ако всички са здрави, но може и да не са. Но уикенда не е само това! Та имаме да ходим и до Мосью бриколаж за почва за цветята, а после да пресаждаме цветята; но трябва и до Икеа да се иде за закачалка и дръжка на един шкаф, че се е счупила; а трябва и да се изчисти основно, но няма време и ще е другия уикенд!

Кога и как успявате да се виждате толкова често със свекървата? Сериозно питам

Просто разреди сериозно вижданията, без да има конфликт, вие сте младо семейство - сума работи има да правите насаме. Ако много се налага - докато детето спи - секс правете, филм гледайте, на скрабъл играйте. Точно пък със свеки да се виждате през ден-два...
От там насетне помоли мъжа си да не споделя, чаааак такива подробности за вашето сем., а ако може само за себе си да си споделя.

Ами знам ли, доста сме мобилни хаха Тя ми се лепва обикновено, когато мъжът ми е на работа и аз съм си вкъщи с бебето .
Дескатта , бебето е малко, ще почака докато стане достатъчно голям, за да го гледа тя. Не мога да се насладя на времето за себе си, докато си мисля детето . Просто не я чувствам близка, че да ѝ доверя малкото си бебе, не че няма да се справи.
Mockingbirdd , съгласна съм с всичко изписано. Тя не се държи неуважително, напротив постоянно прави комплименти, които не мисли. Проблемът е в натрапчивостта и не достатъчното уважаване на границите ми. На мен едва ли в някакъв момент ще ми стане супер приятно да се виждам с нея. Ще го правя заради детето , но исках да си сверя часовника, колко рядко е ок да се виждаме. Защото, ако зависи от нея , ще си заживеем всички заедно и щастливо (правила си е устата и за това).

# 472
Типично вредно . Толкова заедно , че  може сливане. По-заедно от съпрузи. Това и  аз ,дъртата ,не бих  търпяла. Няма ли място на спалнята за трима, ще трябва.
 Някога   свекърите спяха в кухнята, лете има лятна ,зиме заради печка, топло. Мъжът се връща  по-късно, аз с бебетата рано трябва да се изнеса в нашите помещения. Докато вечеря пие  вино , 400 мл каничка и  я  църка час поне и отгоре ,че си говорят. Ами вредно  е чак толкова насаме. Направихме кухня в стопанска сграда и мирясах от  вмешателство, можеш да седна с мъжа си за компания.
  Все пак сте отделно , макар не се усеща като прогнозата за времето  , усеща се заедно.
 Идва грипно време, никакви срещи с бебе. Има време по-нататък, тогава почваме да бягаме свекървите. А детето бяга по-бързо и няма стигане.
Нито да прекъснеш отношения,  има моменти да си трябваме , нито да търпиш намеса.

# 473
Бор_яна , да това с гриповете си е доста реална предпоставка за преустановяване на визитите. Както виждаме на нея не ѝ пречи, че има болен у тях, но ще започна да използвам това. Тя все пак работи, вижда се с хора, мъжът ѝ също. Само ми липсва да се разболее бебето ми, заради нейния кеф и безотговорност

# 474
  • София
Може да вижда детето навън, на открито. Хем за самото дете е по-добре да е на чист въздух.

# 475
Всъщност с поява на децата се   откъсна синът напълно, общуваме някак ,защото аз съм особена,  глуха и телефон не ползвам вече, с писане не му  е  по мярка да се разлива. Имате дете,  и аз ще се дразня да го игнорира за да говори с мама. Не че мъжете по  наше време се занимаваха с деца. Друго време ,други нрави. Сега  участват и трябва да участват.
 Никога не съм ползвала телефон ей така ,да си дрънкам и когато можех, то е да свършиш работа.

# 476
Адаш, това, че ти не общуваш със сина си и си ОК, го прави общовалидно правило ли?
Тази свекърва кога ходи на работа, нон стоп е на телефона и всеки ден у вас?

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:05 от ~Боряна~

# 477
Напротив, страдам от това ,че не мога.
 Но  и снаха бях. И съм глуха ,не съм глупава да не разбирам. Не казвам ,че не общувам, трудно  е общуването ни. След  близост  ми е мъчно.
 Но пример - местят се в свой дом. Питам, казва , снощи за пръв път вечеряхме  вече у нас.  След дни се местят , за два дни. Аз планирам, не правя така ,бих  взела по два курса седмично примерно с по- ненужни  всеки ден неща,  те наведнъж  и бързо в чували  даже и  в офис ,гараж  ,чувалите.   Също мебелите какво планира питах ,  увърта ,ще се справим, накрая ги докара при мен, без да съм готова ,подготвена , предната вечер ми каза.  Там ,дето иска - не може да се стоварят.  Та се сетих, че  стопанска сграда ,която тече всъщност " подковахме" с найлон и  вече не тече,  навява сняг и  дъжд   и от тавана капе. Та там на другия ден бързо  изнасям каквото е прибрано вътре и правя място, напълни се  16 квадрата  е..
 И се дразня така без план,  ама мълча. Помогнах като мога.  Ако не мога - ще се  разминем в желанията и възможността, както става с друго пък.
 А си ми тежи ,защото стана трудно и за мен самата да общувам, нямаше да драскам клавиши тук.
 Друго - в началото се обаждах, отговорът беше ,после ,сега гледаме филм.  Чакам си да кажа какво имам за казване ,но постепенно разбрах , че си имат свое време , работят ,вечер си говорят и  вземам от времето им заедно. Снаха ми не обича  посещения, после като отраснаха деца    искаше да ходя , но аз вече не мога да пътувам. Едно разминаване на възможности.
 Разбрах ,че са отделно семейство и съм периферия, нормално  е.

# 478
Бор_яна , да това с гриповете си е доста реална предпоставка за преустановяване на визитите. Както виждаме на нея не ѝ пречи, че има болен у тях, но ще започна да използвам това. Тя все пак работи, вижда се с хора, мъжът ѝ също. Само ми липсва да се разболее бебето ми, заради нейния кеф и безотговорност
Сега сложете бебето под похлупак, и с бащата да не се вижда, защото и той работи. Може да му донесе някой бацил. Мхм..

# 479
Не говорим за похлупак, но за примерно ей такива несъобразителни свекърви, като моята.
Беше дошла по наша уговорка кога, но не беше предупредила, че явно е хванала вирус и можеше да отложи идването за друг път. Нашата си носи в чантата прахче, което вади и най-демонстративно си разтваря на следващия ден от гостито, защото май започвало да я боли гърло и ѝ тече носа. Вкъщи имаме малко дете плюс бебе. Същата явно от вкъщи не се е почувствала добре, за да си носи с нея прахче, но така и не казва нищо и на практика си идва у нас болна…
Ей такава една ситуация ме изкарва извън релси. ММ ми обяснява тя била настинала от пътя насам… аха, и един мармот завива шоколада. Накрая и той призна, че явно е болна и ме пита дали да не сложила маска, на което казах, че вече няма никаква файда от това.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 17:11 от Rimmona

Общи условия

Активация на акаунт