С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 578
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Нина, много е гадно, когато животът те събере с пълна твоя противоположност. Без значение дали в личен или професионален план!

Аз не бих мълчала, пък нека съм лошата. То аз и все повече гледам да не мълча, ако нещо не ми хареса, без значение кой ми е насреща! Нямам проблем да съм проклетата, лошата и т.н. Аз съм си, де. Но съм само, когато по някакъв начин съм провокирана, иначе не. Но хората се засягат, а не мислят те как са се държали първо. Но ми е все тая, даже ми е кеф, ако се наложи да се озъбя!

# 526
Добре де, Нина, мъжът ти мие ли си ръцете? На него не му ли прави впечатление, че стои с мръсни ръце?
Иначе не се заричай каква свекърва ще си, бая вицове има по този въпрос.

# 527
Нина, много е гадно, когато животът те събере с пълна твоя противоположност. Без значение дали в личен или професионален план!

Аз не бих мълчала, пък нека съм лошата. То аз и все повече гледам да не мълча, ако нещо не ми хареса, без значение кой ми е насреща! Нямам проблем да съм проклетата, лошата и т.н. Аз съм си, де. Но съм само, когато по някакъв начин съм провокирана, иначе не. Но хората се засягат, а не мислят те как са се държали първо. Но ми е все тая, даже ми е кеф, ако се наложи да се озъбя!

Избягвам конфликтите. Винаги съм вярвала, че истината рано или късно излиза наяве, дори без да я защитаваш.
На работа имах колежка, която с всякакви средства се опитваше да ме очерни. Търпях. Мълчах. И в крайна сметка – животът си свърши работата. Тя сама се постави в лоша светлина и я уволниха.
С годините се научих да отсявам хората около себе си. Да пазя енергията си.
Когато се сблъсках със свекърва ми, влязох във връзката с нея с чисти намерения – с открито сърце. Вярвах, че щом мъжът ми е толкова стойностен човек, значи и тя е такава. Все пак го е отгледала.
Е, не точно.
Но тя ми даде уроци, които никой друг не  ми даде – научи ме да отстоявам граници, да не се разпадам, когато ме провокират, да пазя психическото си здраве. Че по едно време бях залитнала леко. Много ги преживявах нещата. Уроци – за моя сметка. Но нали няма нищо безплатно в този живот. Някои хора  ми казват , че съм се променила. Може би да. Просто вече не съм им удобна явно. На нея не и мълча, не се и обяснявам нямаме контакт. Прекъснахме го цялото семейство. Само ми е тежко за мъжа ми. Знам, че и той го мисли. Че му се иска нещата да не бяха така.

Боряна, мие си ги.
Вкъщи това вече е нещо като навик — все се питаме един друг, като се приберем: „Изми ли си ръцете?“
Прави му впечатление, ако някой пропусне. Дори ако не съм аз, той ще ѝ каже: „Изми ли си ръцете?“ — особено щом я види, че тръгва към бебето.

Когато по-рано се самопоканваше у нас, винаги я питаше: „Здрави ли сте?“ — и знам, че това ѝ беше неприятно.
Иначе не се заричам… но ми се иска да не съм такава.

# 528
  • Другата България
Тези прочувствени постове не ги ли четохме вече няколко пъти в темата?

# 529
Малко в повече ми идва като снахите се жалват с приятелки и по форуми, а пред свекървата и маминия ѝ златен правят мили очички и се мазнят. Елементарно и абсолютно приемливо е да си кажеш точно и ясно това - да, а това - не. Другото е лицемерие и клюки.

# 530
Защото никой не бива да се оплаква от други хора, нали така. Айде по-спокойно

# 531
Ами звъни се на вратата, отключва се, свекървата влиза и тръгва към бебето. Снахата къде е била през това време та не я е пратила в банята да се измие? Свекървата като е... , да кажем невъзпитана, снахата защо си трае?

# 532
Кой е казал, че си трае? Четете. Не си трае и затова свекървата мрънка

# 533
Вероятно, защото това са деликатни теми и дипломацията изисква да встъпиш възпитано в тях. Мен, честно, неудобно би ми станало да обяснявам на ХХ години по-възрастни хора да си мият ръцете. Не, че в такава ситуация, няма да го намекна (натъртя), но разбирам защо темата е неудобна.

# 534
От няколко дни ми се върти още една постъпка на нашенката. Преди няколко години, в началото на връзката ни, като част от подаръка за рожденият му ден, му бях изкарала десетина наши снимки. На всяка снимка, отзад , бях написала по нещо мило и лично , любовни излияния. Тогава живеехме с тях за кратко и снимките са останали у тях . Нашата ми ги праща онзи ден , една по една , отпред и отзад и ми вика “ Виж какви хубави неща му беше писала “. Е тва нормално ли е?! Да, не е някаква строго крита тайна, та да не искам на всяка цена да ги чете друг, но все пак са доста лични нещата, които са написани и са между нас двамата. Подразни ме, че ми ги праща и коментира. Не и отговорих нищо, не знам дали трябваше, но предполагам се досети, че не ми стана приятно.

# 535
Добре де, Нина,след като нямате контакт със свекървата, както казваш, тв що идва у вас с лидълските торби?
    Или това е преди и вече не идва?
   Ралислава, ми радва ти се жената, мило й е , че имаш такова отношение към мъжа си- нейния син. Разбирам защо се дразниш.

# 536
Добре де, Нина,след като нямате контакт със свекървата, както казваш, тв що идва у вас с лидълските торби?
   Ралислава, ми радва ти се жената, мило й е , че имаш такова отношение към мъжа си- нейния син. Разбирам защо се дразниш.

Това беше преди, и то не у нас, а когато сме ходили у тях на гости (примера с торбите). А когато тя е идвала у нас — същото: от вратата ми дърпа бебето от ръцете, без да се измие или да попита може ли. Всичко, което описах, се е случвало преди да спрем контакт.

Ралислава, за мен това е навлизане в личното пространство.

# 537
Ако са толкова лични тия снимки, да си ги бяха прибрали вкъщи, а не да ги размятат по чуждите домове.

# 538

Това беше преди, и то не у нас, а когато сме ходили у тях на гости (примера с торбите). А когато тя е идвала у нас — същото: от вратата ми дърпа бебето от ръцете, без да се измие или да попита може ли. Всичко, което описах, се е случвало преди да спрем контакт.

Ралислава, за мен това е навлизане в личното пространство.
   Тогава защо дълбаеш ? Постигнала си каквото смяташ за добре, съпругът е на твоето мнение, показали сте какво може и какво не. Гледайте си щастието и живота , не се занимавайте със свеки.
    За снимките- важните неща при вас. Не живеете там, оставили сте ги в нейния дом. Само на теб ли ги е пратила, или публично в социалните?

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 12:49 от марулета

# 539
Абсолютно си е навлизане в личното пространство. Тя, като че ли понякога иска да е част и от връзката ни . Трябва ли да реагирам в такива ситуации, трябва ли да се жалвам на мъжа си или само ще излезна лошата ?
НинаНиколина, много добре си направила, че си спряла контакт. Мир на душата най-на края. Но доста траен отпечатък ти е оставила, щом още ѝ се ядосваш, дори като не я виждаш.
Марулета, то пък бивало и в социалните да ги качи. Както казах, не са някаква голяма тайна, като ги е видяла, да се зарадва и да си трае. Но да ми ги праща и да очаква да го коментираме е крайно нагло. Аз не бих си позволила да коментирам нейни лични моменти с нейният мъж

Общи условия

Активация на акаунт