С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 586
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна

А най-фрапиращото беше, че имаше наглостта да твърди, че тримесечното ми бебе „се преструва“, че кашля, защото уж „иска внимание“.

Аз, ако бях на твое място, това щеше да й е последното виждане с внучето! Пък ако ще и Господ да ми обяснява, че децата трябвало да имат връзка с бабите и дядовците. А даже не искам и да споменавам какво щяха да й чуят ушите на въпросната!

Аман от малоумни индивиди!

# 511
  • Melmak
Ние казахме на свекърите, че съм бременна. Зарадваха се много.
Свекърва ми веднага започна да ми обяснява как познавала лекар от бившата Тина Киркова, да съм раждала там. Викам в тая ци*анска болница няма да ида. Нищо, че и аз там съм родена. 😄
После се оказа, че с мм сме болни, него го втресе вечерта и си тръгнахме. Преди това бяхме супер, обаче изведнъж се стинахме явно от вируса.
Свекърва ми се сетила да ни лекува с мед. Като човек с ИР мед не ям с години, даже приятелка ни подари 2 буркана домашен мед от баща ѝ, който произвежда. Обаче не мога да опитам дори. Обаче свекървата се обажда, яжте мед… до скоро бях със сензор за глюкозата и тя ме беше питала даже какво е това нещо на ръката ми…

# 512

А най-фрапиращото беше, че имаше наглостта да твърди, че тримесечното ми бебе „се преструва“, че кашля, защото уж „иска внимание“.

Аз, ако бях на твое място, това щеше да й е последното виждане с внучето! Пък ако ще и Господ да ми обяснява, че децата трябвало да имат връзка с бабите и дядовците. А даже не искам и да споменавам какво щяха да й чуят ушите на въпросната!

Ами то, защото за много неща си замълчах, се стигна дотук.
Сега вече не го вижда, но преди това трябваше да си взема много уроци.
И въпреки всичко, нейните уши не чуха нищо, което да я обиди — за разлика от моите.

# 513
  • Варна

И въпреки всичко, нейните уши не чуха нищо, което да я обиди — за разлика от моите.

Дебилите са така, не се замислят! Но честно, само като те четох, на физическа агресия даже ме избива.... Бебето нарочно кашляло, защото искало внимание. На 3 месеца! Какво малко манипулаторче, видиш ли....

Допълвам
Мъжът ти как реагира на тези приказки?

# 514
Не само свекървите, при нас майка ми беше цъфнала на гости при бебето болна. Като я скастрих и, се обиди. Абсолютен егоизъм.

# 515

Дебилите са така, не се замислят! Но честно, само като те четох, на физическа агресия даже ме избива.... Бебето нарочно кашляло, защото искало внимание. На 3 месеца! Какво малко манипулаторче, видиш ли....

Допълвам
Мъжът ти как реагира на тези приказки?

Ние платихме доста висока цена, за да имаме дете.
И очаквах поне малко разбиране – да се съобрази с това, да си даде сметка, че ако за мен не ѝ пука, то поне да си спомни, че и синът ѝ го изстрада заедно с мен.
Но не – тя дори смята, че щом съм минала през всичко това, значи съм едва ли не луда, че треперя му прекалено и че преувеличавам.

А всъщност не е така.
Фактът, че вярвам, че едно бебе не може да се преструва, че кашля, не ме прави обсебваща майка.
Но е ужасно грозно, когато някой повдига толкова тежка тема и я използва като оръжие.

Той ме подкрепи, когато казах: „Отиваме в болница.“
Тръгнахме веднага за София, въпреки че тя продължаваше да обяснява: „Къде ще ходите сега, какво толкова има…“ и други подобни.
Въпреки че преди това му бях казала, че няма смисъл да го прави – сега най-важното е детето – той все пак ѝ се обади, за да ѝ каже, че детето има стафилококова инфекция и че ни хоспитализират.
И че лекарят изрично подчерта – че едно бебе не може да се преструва.

А как плака в болницата…
До този момент никога не го бях виждала така.
И тогава, мисля, той сам си направи изводите.

# 516
  • Варна
Нина, съчувствам ти, както и на всички минали през трудния път!

Добре се е осъзнал мъжът ти и дано е казал, каквото трябва на майка си.

Марена, то за жалост много хора не си дават сметка действията/думите им до какво биха довели. Че и после се сърди майка ти... Хем виновна, хем се сърди.

# 517
Настинката е вирус, обаче стафилококовата инфекция едва ли е била от свекървата.

С това не искам да кажа, че трябва да се ходи болен при деца, или както е в случая - деца да ходят при болен, или ако се налага, или се разбере късно - примерно проявят се симптомите, когато вече са контактували,  поне да се спазват необходимите хигиенни мерки, маска, разстояние, да не се допират секрети  и после да си пипа детето личицето, както се предават стафилококите и другите бактериални инфекции.
Елементарни неща, които могат да се спазват и без взаимни обиди.

# 518
Настинката е вирус, обаче стафилококовата инфекция едва ли е била от свекървата.

С това не искам да кажа, че трябва да се ходи болен при деца, или както е в случая - деца да ходят при болен, или ако се налага, или се разбере късно - примерно проявят се симптомите, когато вече са контактували,  поне да се спазват необходимите хигиенни мерки, маска, разстояние, да не се допират секрети  и после да си пипа детето личицето, както се предават стафилококите и другите бактериални инфекции.
Елементарни неща, които могат да се спазват и без взаимни обиди.

Стафилококът е бактерия и може да се предаде чрез целувки, гушкане, докосване на лицето или ръцете на детето, особено ако възрастният има дори минимална раничка или просто е носител на бактерията в носа или гърлото. Нееднократно ми се е налагало с почти педагогическо търпение да ѝ напомням за елементарната необходимост от измиване на ръцете преди контакт с бебето – нещо, което в нормална среда би се възприемало като акт на хигиенна култура, а не като лична обида. Вместо това реакцията бе демонстративна обида и обвинения, че „все съм била недоволна, все забранявам и все изисквам“. А когато я помолих да даде пример, отговорът ѝ беше: „казвала си ми да си измия ръцете и да не целувам детето“. Идва от Лидъл с торбите, без да си измие ръцете, и направо към бебето. За мен е напълно абсурдно човек да се прибере от пазар, да не си измие ръцете и директно да посегне към бебето. Нееднократно съм подчертавала, че целувките към бебета са крайно нежелателни – и до днес единствено аз и мъжа ми го целуваме. Дори при кашляне или кихане бактериите могат да се прехвърлят, а в нашия случай тя кашляше осезаемо и настояваше, че било „от цигарите“.

# 519
  • София
Няма такова понятие като "само настинка".

# 520
Вирус е, просто като седиш мокър на студа ти пада имунитета. Такива “настинки” един ги кара с два дена нос и гърло, друг и до болница може да стигне. С мм сме постоянно заедно, него го тръшна температура 39 няколко дена, не може да стане от леглото. Мен само нос. Пък явно едно и също караме. Аз като нищо мога да кажа, че е “настинка”, нали..

Настинката се причинява от различни видове вируси, най-често риновируси.
Само че, с подобно „мислене“, свекърва ми успя да зарази детето, когато беше едва на три месеца. Била се „простудила“, защото излязла навън с мокра коса — но, разбира се, „не била заразна“. Разбрах за това след свършен факт, когато вече бяхме пристигнали у тях след четиричасов път, при положение че беше предупредена, че ще ходим.
По телефона – нито дума.

Впоследствие, след изследване на назален секрет, се установи стафилококова инфекция, която прерасна в бронхиолит и наложи хоспитализация.

Значи е общоприето правило за свекървите, да не се съобразяват с това , че внучето им е на 2-3 месеца . И тяхната “настинка”  може да е фатална за него . Нямам думи . Разбирам защо темата е на 168 епизод

# 521
  • Варна
Спорите за глупости.

# 522

Аз лично с никого не споря.

# 523
Свекървата вярно е малоумна. Как може да не си мие ръцете след като влиза в къщи. Без значение от къде идва.
Много прости хора.
Моите деца като малки много ги гушках и целувах, чак се дразнеха като поотраснаха до 2-3 годишни. Но внуците не ги целувам въобще. Струва ми се ненормално да целуваш чужди деца. Никой не те знае къде си бил и какви бацили носиш. А децата са с крехка имунна защита.

# 524
Свекървата вярно е малоумна. Как може да не си мие ръцете след като влиза в къщи. Без значение от къде идва.
Много прости хора.
Моите деца като малки много ги гушках и целувах, чак се дразнеха като поотраснаха до 2-3 годишни. Но внуците не ги целувам въобще. Струва ми се ненормално да целуваш чужди деца. Никой не те знае къде си бил и какви бацили носиш. А децата са с крехка имунна защита.

Аз съм на мнение, че човек трябва да си мие ръцете — без значение откъде идва и дали у дома има бебе или не. Това е елементарна лична хигиена.
Но ако ѝ кажа, че точно това ѝ липсва, веднага ще изляза „лошата“, нали?

И моето дете го гушкам и целувам — доколкото ми позволява, но си давам сметка, че за снаха си бих била чужда. И не бих си позволила да ѝ лигавя детето, пък било то и на сина ми.
Цял живот се съобразявам с границите на хората, а накрая ми се падна точно човек, който е в пълен разрез с моята концепция за човешки отношения.
Не мога да предвидя каква ще бъда като свекърва, но дадох дума на мъжа си — ако започна да прекалявам, да ми напомни рязко. По-добре един тъп шамар на реалността, отколкото години спорове.

Общи условия

Активация на акаунт