С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 590
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Това са вашите теории. Облечени с повече думи.
Как такива абсурдни маминки успяват за отгледат тези "невероятни" мъже, за мен е загадка.
И как не виждате, че проблемът не е маминка, а пред вас.

Вашият избор.
Оо виж, има неща във възпитанието и отглеждането му като малък, за които искрено ѝ се възхищавам и дори бих направила по сходен начин, с моят син. Никой не е само лош или само добър. Но въпросът е, не в това дали го е възпитала правилно, а в това, че човек трябва да има мяра. В един момент е редно да го пуснеш. А не да го заливаш с емоционална манипулация и вина, всеки път щом не ти е вдигнал 2-3 дни

Истината е, че една майка може прекрасно да е възпитала сина си, а въпреки това самата тя да не се държи като човек, който уважава граници. Все пак не го е отгледала сама – имала е и съпруг, а характерът не винаги идва от майката.

Например при нас мъжът ми прилича на баща си изцяло – дори походката му е същата, мек, спокоен и добър човек. Докато свекървата е пълната противоположност – егоцентрична и обсебваща. И, за съжаление, това си личи в поведението ѝ – не успяхме да поговорим нормално и да изгладим отношенията.

Затова вече не я допускаме нито в дома ни, нито до детето.
Вратичка съм ѝ оставила – ако реши да спре с глупостите и да се държи с уважение, винаги може да заповяда.
Но за съжаление засега избира ролята на жертва. Егото ѝ явно стои по-високо от обичта към собствения ѝ син и внук.

# 496
Вие си вземате пълнолетни мъже, нали?
Пуснати?
Вързани?
Не можещи да преценят кога ги манипулират? Какви са им приоритетите.
Не можещи да сложат граници и сами да обяснят на маминка, че са големи и имат жена и детете и те са приоритети.
Дааа, много мъжко поведение и не зависи нищо от тях.
Налага се вие да се борите със зъби и нокти и да освободите мъжете от подтисничеството.

# 497
Вие си вземате пълнолетни мъже, нали?
Пуснати?
Вързани?
Не можещи да преценят кога ги манипулират? Какви са им приоритетите.
Не можещи да сложат граници и сами да обяснят на маминка, че са големи и имат жена и детете и те са приоритети.
Дааа, много мъжко поведение и не зависи нищо от тях.
Налага се вие да се борите със зъби и нокти и да освободите мъжете от подтисничеството.

Аз не говоря за мъжа си тук. Той стои зад мен и ме е защитавал неведнъж, когато се е налагало.
Но свекърва ми не спря. Многократно са водени разговори с нея относно поведението ѝ – всеки път казва „добре“, а после продължава със същото, дори с още повече злоба, защото ме е защитил.
И, разбира се, вината пак е моя – аз съм „манипулаторката“, която го настройва срещу нея.

Само че не знам дали наистина съм манипулаторка… или просто синът ѝ не е толкова наивен, колкото ѝ се иска.
Истината е, че има и мъже, които не могат да се измъкнат от това чувство за дълг – искат и мама да е добре, и съпругата. Но когато някоя от двете започне да мъти водата, хармонията става почти невъзможна.

# 498
За вирусите и настинката - не съм лекар, но са ми обяснявали, че на охладено тяло вирус се залепва по-лесно.

# 499
За вирусите и настинката - не съм лекар, но са ми обяснявали, че на охладено тяло вирус се залепва по-лесно.

Но пак трябва да има вирус, иначе не става. И щом има вирус, значи е заразно и ако някой е настинал, трябва да стои далеч от бебета, бременни, онкоболни и тн

# 500
За да е щастлива и спокойна свеки, нека детето да се калява като е покрай вируси да не е под похлупак! 🤣 Все съм чела коментари, ама за собственото ти дете да не ти пука - не бях.

# 501
Спорът е безмислен, но да кажа - ако си стоял на хладно, с мокра глава , да речем , усещаш как те пронизва студа и настиваш. Заболява те глава, ако страдаш от синуси ти се запушва носа. Организмът има пробойна, тогава отслабва и вирусите се прихващат по-  лесно. Но настинката сама по себе си не е вирус, според мен.

# 502
Настинката не е вирус,  неточно  е, но кой пък  е сигурен какво е точно, като прокапе носа си казваме, настинах. Не е място при бебе така.

# 503
  • Melmak
Вирус е, просто като седиш мокър на студа ти пада имунитета. Такива “настинки” един ги кара с два дена нос и гърло, друг и до болница може да стигне. С мм сме постоянно заедно, него го тръшна температура 39 няколко дена, не може да стане от леглото. Мен само нос. Пък явно едно и също караме. Аз като нищо мога да кажа, че е “настинка”, нали..

# 504
Вирус е, просто като седиш мокър на студа ти пада имунитета. Такива “настинки” един ги кара с два дена нос и гърло, друг и до болница може да стигне. С мм сме постоянно заедно, него го тръшна температура 39 няколко дена, не може да стане от леглото. Мен само нос. Пък явно едно и също караме. Аз като нищо мога да кажа, че е “настинка”, нали..

Настинката се причинява от различни видове вируси, най-често риновируси.
Само че, с подобно „мислене“, свекърва ми успя да зарази детето, когато беше едва на три месеца. Била се „простудила“, защото излязла навън с мокра коса — но, разбира се, „не била заразна“. Разбрах за това след свършен факт, когато вече бяхме пристигнали у тях след четиричасов път, при положение че беше предупредена, че ще ходим.
По телефона – нито дума.

Впоследствие, след изследване на назален секрет, се установи стафилококова инфекция, която прерасна в бронхиолит и наложи хоспитализация.
А най-фрапиращото беше, че имаше наглостта да твърди, че тримесечното ми бебе „се преструва“, че кашля, защото уж „иска внимание“.

# 505
  • София
Няма никакво значение дали настинката е вирус или не - болни хора нямат място при бебета и малки деца. Толкова е просто.

# 506
Това с настинката сякаш е някакво общовалидно обяснение за хората от даденото поколение. Баба ми винаги е настинала, за нея няма вируси, няма бактериални инфекции, а всичко е, защото я е надухал вятъра и ѝ е било студено…
Иначе, да, в момента стискам палци да не ни е заразила свекървата. В близките дни ще разберем, но чак такова нехайство за другите не съм срещала. Само и само твоите си планове да не се провалят, а за здравето на другите все тая.

# 507
  • Melmak
Кашля, защото иска внимание???
Понякога тия хора ме изумяват. Едно време баща ми твърдеше, че е научил кучето да се усмихва.

# 508
Кучето може да се "усмихва" по-лесно от акъл да налееш на някой.

# 509
Кашля, защото иска внимание???
Понякога тия хора ме изумяват. Едно време баща ми твърдеше, че е научил кучето да се усмихва.
Да, точно така се изрази.
В тази връзка ми сподели и свой „ценен“ опит – когато дъщеря ѝ била малка и плачела до захласване, всъщност се преструвала.
Разказа ми, че излизала от стаята и се скривала, а детето спирало да се захласва.
Каза ми да не се притеснявам, защото според нея бебетата са манипулатори – разбират, че сме уязвими и го използват.

Така че, според мен, настинките се предават не само чрез вируси, а и чрез упорито невежество.

Общи условия

Активация на акаунт