С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 554
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
[
Марулета, ти би ли направила това, което свекърва и е направила? Оставам с усещането, че оправдаваш поведението ѝ, а когато нещо се оправдава и нормализира, човек е склонен да го направи.

За втори път чета твое мнение, в което според твоите виждания, ми вменяваш нещо, което бих направила.  ДА ти отговоря - не бих изобщо разглеждала снимки на синъ ми и жена му. Защото, в момента , когато се изнесе от нас, ще помоля да си съберат всичко, което им е ценно, другото в кофата. Това са техни вещи, не мои. Любимият ти, ако са му така ценни тези снимки, защо не ги е взел. Ти попита ли него?
   Не защитавам свекървата . Но и не пея в общия хор да ги хейта по дифолт. Искате те да ви оставят на мира, обаче непрекъснато се вкопчвате в това какво са направили и казали, а не търсите камъчето на друго място. Питай съпруга си ащо не си е взел ценния подарък от майкини. Бас държа, че са в неговата бивша детска стая.
   Имате добри половинки, от това , което пишете. Имате прекрасни бебчета, или малко по -големи деца, имате собствен дом ,където да ви у уютно и спокойно. Поставили сте граници със свекървите, мъжете ви подкрепят. Живейте си живота, момичета, оставете ги да си страдат по синовете. Това го казвам без грам ирония, честна дума. Имате щастие, вие се разправяте с жени,които няма как да промените.

# 556
Според мен това никога не помага. Особено при такива жени . Аз няма как да я променя , нито има как да я харесам вече. С такъв разговор единствено мога да ѝ помогна да се прави на жертва. Смятам, че постепенно оттегляне и отблъскване е по-ефективно. Като принципът на жабата в тенджерата 😄

Ами, мога само успех да ти пожелая. И да носиш мир и спокойствие. 😂

П.С.

Имам една приятелка, която живееше със съпруга си и детето им в къщата на свекървата. Самата свекърва живееше на село, но се чувстваше достатъчно „у дома си“, за да идва в града, когато си пожелае — без предупреждение, без обаждане. Все пак, нали къщата е нейна.
В един момент те просто се измориха от това постоян­но нахлуване в личното им пространство. Без да ѝ казват нищо, си купиха апартамент и се изнесоха.
Един ден тя, както обикновено, решава да ги „посети“ — отива без предупреждение… и заварва празна къща.

Амин ! 😁
хахсхаха това е уникалноо. Хубаво е когато и мъжът е напълно наясно, че майка му не е права.
Марулета, историята със снимките е моя, не на Нина Николина. Убийте ме с камъни, че не съм си взела снимките . Еми не съм , и? Както вече беше обяснено, въпросът не е в това, че ги е видяла, а в това, че смята за редно да се опитва да коментира с мен лични неща, написани от сърце към синът ѝ, не към тях двамата. Прави го защото това е нейният начин да се опита да навлезе по-дълбоко в нашите отношения . Ми аз може и прашките да съм си забравила . Трябва ли да ги носи ? И какъв беше този довод за детската стая хаха Имат 2 спални в апартамента си. Какво щеше да е по-различно, ако бяхме спали в хола ?

# 557
Ама вие пускате въдичката и после свекървата виновна. Ми каъо не искаш да ти се бърка в отношенията, не й оставяш отворени вратички с лични вещи у тях. Ако свекървата и без това иска да де набърка, твоя работа е да я ограничиш, а не да де цупиш, че е гледала нещо лично твое, което е оставено в НЕЙНИЯ дом.

# 558
Имам една приятелка, която живееше със съпруга си и детето им в къщата на свекървата….
Въх, само до това стигнах с четенето и направо изтръпнах. Звучи като клетва. 😆

# 559
[
Марулета, ти би ли направила това, което свекърва и е направила? Оставам с усещането, че оправдаваш поведението ѝ, а когато нещо се оправдава и нормализира, човек е склонен да го направи.

За втори път чета твое мнение, в което според твоите виждания, ми вменяваш нещо, което бих направила.  ДА ти отговоря - не бих изобщо разглеждала снимки на синъ ми и жена му. Защото, в момента , когато се изнесе от нас, ще помоля да си съберат всичко, което им е ценно, другото в кофата. Това са техни вещи, не мои. Любимият ти, ако са му така ценни тези снимки, защо не ги е взел. Ти попита ли него?
   Не защитавам свекървата . Но и не пея в общия хор да ги хейта по дифолт. Искате те да ви оставят на мира, обаче непрекъснато се вкопчвате в това какво са направили и казали, а не търсите камъчето на друго място. Питай съпруга си ащо не си е взел ценния подарък от майкини. Бас държа, че са в неговата бивша детска стая.
   Имате добри половинки, от това , което пишете. Имате прекрасни бебчета, или малко по -големи деца, имате собствен дом ,където да ви у уютно и спокойно. Поставили сте граници със свекървите, мъжете ви подкрепят. Живейте си живота, момичета, оставете ги да си страдат по синовете. Това го казвам без грам ирония, честна дума. Имате щастие, вие се разправяте с жени,които няма как да промените.

Грешно си ме разбрала, не ти вменявам нищо. Ама виж как свекървите грешно разбират снахите. После се чудим къде е проблемът. Шегувам се!
Същинският въпрос тук не е дали би разгледала снимките, след като вече си им казала да си вземат всичко, а дали, ако тези снимки се намираха в твоя дом, би си позволила да прекрачиш една такава лична граница. И аз лично водя диалог в момента.

# 560
Ама те нали снимките бяха на сина? Не на снахата. Какви прашки намесихте, какви играчки.

# 561
Убийте ме с камъни, че не съм си взела снимкитe...
Не, попитаха те защо мъжът ти не си е взел подаръка и защо не отправяш тези въпроси към него, но ти удобно заобикаляш въпроса, че си "си забравила снимките" и свекървата рови.

Аз намесих играчките, защото си е смешно. Как па няма да ми дойде на акъла да снимам лични послания върху снимки и да ги изпращам колко е миловидно... Що? Снахата не ги е виждала ли? Нали тя ги е писала... Ама свекървата не е виновна в случая.

# 562
Не, попитаха те защо мъжът ти не си е взел подаръка и защо не отправяш тези въпроси към него, но ти удобно заобикаляш въпроса, че си "си забравила снимките" и свекървата рови.

Аз намесих играчките, защото си е смешно. Как па няма да ми дойде на акъла да снимам лични послания върху снимки и да ги изпращам колко е миловидно... Що? Снахата не ги е виждала ли? Нали тя ги е писала... Ама свекървата не е виновна в случая.
Аз затова отбелязах, че снимките са на мъжа ѝ и той ги е оставил там, когато са се изнасяли — по една или друга причина.
И аз на нейно място бих го попитала защо ги е оставил.
А това, че ги е погледнала, може и да е било случайно, но не намирам за нито адекватно, нито нормално да ги снима и да ги изпраща — независимо, че снахата вече ги е виждала.

# 563
За мен тази свекърва директно иронизира, да не кажа, че си е чист сарказъм това да изпращаш снахини любовни послания към съпруг по този начин.
Много ги подценявате свекървите, ама едно е нетактичност, друго си е да ви се подиграват тъничко.

А и заканата , че синът ще бъде откъснат от майка си с много упоритост, сигурно е стигнала до нея някак. Или интуитивно го е усетила.

# 564
[
Имам една приятелка, която живееше със съпруга си и детето им в къщата на свекървата….
Въх, само до това стигнах с четенето и направо изтръпнах. Звучи като клетва. 😆

И аз.
Ето затова не трябва да се пускат семействата на децата да живеят в къщи. Живели си, ползвали, и накрая за благодарност се изнесли без да кажат нито дума обидени, че им било нарушавано личното пространство в дома на свекървата.
Надявам се тази история да послужи за урок на всички родители в темата.Simple Smile

# 565
  • София
В такава ситуация бих се разсърдила на мъжа си, че тези така мили спомени ги е зарязал някъде в дома на маминка.

Както и бих имала по- високи очаквания от приятелки да не ми тикат мед като подарък, отколкото към свекървата да върви на пръсти и да не си повтаря "бабините деветини". Защото то е точно това и няма нищо общо с адресата на изказването.

Изобщо, прави ми впечатление, че масово се пренасочват разни усещания към друг човек и че се придава специална тежест на поведение, което не е лично. Това, както и други неща, които чета, са си форма на нарцисизъм. Само мога да съжалявам психическото здраве на децата на такива хора, не се живее лесно с подобно поведение. И го казвам като сравнително докачлив човек. Щом на мен ми бие на очи, представям си колко токсично изглежда за по- регулирани хора.

# 566

Абе хорааа, май вие “удобно” пропускате 10те пъти, в които аз и дори Нина Николина, обяснихме, че проблемът не е , че “рови”. В домът ѝ са останали, да , видяла ги е. Подразни ме нетактичността и може би скритият умисъл да ми ги праща. Както казваш, аз не си ги знам ли ? Не знам дали е тънка подигравка. По-скоро си е, както казах, опит да се направи, че много ни се радва, за да влезе по-навътре между нас (или със нас😃) . Но ми стана неприятно, почувствах, че умишлено премина моя граница.
The catcher, смяташ че не е лично, това че ми ги изпрати ли ? Уверявам те, познавайки я добре, че е абсолютно премислен ход с цел. Не ме харесва и въпреки двуличното си поведение, са се случвали ситуации, в които не е могла да го прикрие. И го казвам като трудно докачлив човек. Понякога дори минава доста време и пропускам доста прикрити нападки, докато ми светне лампата, че не са просто случайности.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 15:22 от Ралислава

# 567
А ти за 10ти път пропускаш, че мъжът ти ги е оставил там. Ако си ги беше прибрал, как свекървата ще ти ги праща?

# 568
Ох, извинявайте, ама много смешно ми стана за гащите.
Представих си как Рани си забравя прашките и на вайбър идва  снимка с текст : "М-м-м-м  , ухаят на рози" Joy

# 569
Николина, моля те, ползвай опция скрит текст за цитатите!
   Ралислава, коя точно граница в случая прескача? Те са в нейния дом, в който ти не живееш. Граници можеш да сложиш у вас.Удобно не зачиташ това, което ти казваме за мъжа ти. Да, подразнила си се, разбирам. Но питай Милото що не ги е взел със себе си , ако да ценни. Намесих детската стая точно в смисъл на това, че част от него още си е у тях, в детската му стая. Духом. Той трогна ли се от това,че мама е гледала и коментирала снимките?
    Невъзможно ли е наистина да се радва жената?

Общи условия

Активация на акаунт