Насилие

• 2 082
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Всичко това пред детето ти и ти още питаш какво да правиш?

# 16
  • Melmak
Заем вземи ако трябва и намери нова квартира. Като детето е при баща си, събираш багажа и се махаш. Няма да търпиш, утре може да те зарита и да се окажеш пребита.

Спаси се, докато е време.

# 17
Еми момиче, бъди по-хитра.
Не си тръгвай с "Ти си насилник и ме е страх от теб" - защото това и ще получиш, в опит да те манипулира крещене, преследване, дебнене.
Започни да му говориш "Ти вече не ме обичаш!". Защо? Първо ще се постарае да те разубеди. После ако крещи е "Ето - ти вече не ме обичаш, даже искаш да ме нараниш!"
Независимо какво прави и говори винаги се връщай на "Не ме обичаш! Не усещам любовта ти! Не е както преди!"
С две думи - вмени вина! Така малко или много той ще се чувства виновен. Може да се опитва да си оправите отношенията, да те дебне, да те обвнява, че има друг "Не, не, не - ти спря да ме обичаш! Не се чувствам обичана!" Толкова!
Твоята версия е, че си тръгваш заради него, а не защото искаш!
Това много променя нещата ... Wink Гарантирам ти, че няма дълго да те тормози, защото никой не преследва разочарована жена ... Wink

# 18
  • Ст Загора
Няма какво да се обеснява. Да вменява вина...
Да събира багаж и да се маха .

# 19
Не съм зависима от него...

...нямам спестявания

Как така си независима и в същото време нямаш 2 стотинки?

# 20
  • Somewhere far away
еми ето така - може да си независим и да нямаш спестявания.  независима означава да не го кара да и плаща всяка прищявка  или разход, означава да може да си покриваш си ежемесечните разходи но нямаш пари да кажем да си купиш апартамент. какво чудно има в това? много хора са на това  дередже.

# 21

...нямам спестявания

Независимост не е пари в банка в никакъв случай.
Място за живеене, месечен сигурен доход са достатъчно условие за независимост.

# 22

...нямам спестявания

Независимост не е пари в банка в никакъв случай.
Място за живеене, месечен сигурен доход са достатъчно условие за независимост.

Ами тя нищо от това няма.

# 23
  • София
Значи е напълно зависима и ще си го трае, така ли?
Щом сега са на квартира, какво пречи тя да иде сама на квартира? Освен неговите пари, де.
Никаква независимост няма, щом е или при някой мъж, или се чуди дали техните ще я приемат, докато иде при следващия.
Дано поне детето сподели за случващото се с бащата и той да е достатъчно отговорен баща и да спаси овреме детето си.

# 24
Както всички останалите те посъветваха, събирай нещата на теб и детето докато го няма и се махайте от там.
Наеми си собствена квартира, не чакай да те пребие или по-лошо.

# 25
Като се притеснява, по-добре да е при родителите, дори да има възможност за квартира.

# 26
Здравейте,
Благодаря Ви за отговорите. Нямате представа колко отрезвително действа на психиката на една жена да види ситуацията, в която е изпаднала отстрани. Нямам спестявания , с които да си купя апартамент, но работя и мога да си позволя квартира итн. Страхът ми е породен от това, че един насилник обикновено не е само насилник вкъщи, тоест при една раздяла неговия гняв ще ескалира и не знам какво може да направи. Да, мога да отида на квартира, но как да съм спокойна, че няма да ме нападне там... Истински биха ме разбрали само жени, преживели същото. Страхът понякога толкова дълбоко се настанил в ума ти, че не можеш да мислиш рационално. Да ви кажа, че насилникът точно това иска да те държи в страх. Ще действам стратегически и ще си намеря квартира и нова работа , тогава ще се изнеса докато е на работа.

# 27
Той още не те възприел съвсем за своя собственост и жертва, така ако сега го напуснеш, ще е по-безопасно, отколкото, като те бие редовно и тежко.

# 28
  • София
Грешка е да си мислиш, че седейки при него можеш да регулираш гнева му. Колкото повече седиш, толкова повече ще си позволява. Накрая или ще те пребие/осакати/убие, или пак ще трябва да избягаш, но в момент, в който вече е станал доста по-агресивен към теб. С оставането няма да си спестиш агресия, само ще я отложиш във времето, но междувременно тя ще се увеличи многократно. А тук не става дума само за теб, а и за детето ти, което страда и в момента, а в бъдеще вероятно ще постада тежко покрай теб.

Планирай хладнокръвно как да се измъкнеш. Постели си внимателно, не го предупреждавай, и когато си готова с приготовленията, си тръгни, когато него го няма. Не отлагай прекалено, със сигурност подходящи моменти има. Не забравай, че пазиш детето си и теб, вашия живот, физическа и психическа цялост.

# 29
Цитат
  Да, мога да отида на квартира, но как да съм спокойна, че няма да ме нападне там
Като стигнете дотам:
1/ не му давате никаква информация къде отивате, квартал, нищо
2/ прекъсвате всякакъв контакт, блокирате фейсбук телефони, всичко - за да няма как да се свърже с вас и да ви натисне да разбере, нито вие да се подлъжете
Но това е пътят, страхът ви държи с него, но от страха от промяната ще ви тормози и пече бавно на огуня си още повече, докато изгубите нужната ви смелост за промяна. Съберете сили, потърсете подкрепа от близки и действайте.
Желая ви кураж и успех!

Общи условия

Активация на акаунт