Към дамите които не могат да имат дете

• 4 192
  • 67
  •   4
Отговори
# 60
Скрит текст:
Аз не се интересувам от Камелия, но като се замисля, най-вероятно си е направила сметката. Колко пари ще плати на сурогатната майка и съответно какво стои от другата страна - промяна на фигурата, без постъпления от концерти, повръщания, вероятно болница, кърмене и т.н. Както се казва, нищо лично, но не забелязах да е обсъждан и този вариант.

Не знам какво прави мъж в тази тема, но дори да не се интересуваш от Камелия, можеш да си представиш годините  й, може и да е твоя наборка. Едва ли се плаши от повръщания, болници, кърмене и подобни. Неадекватно е да принизяваш способността на една жена да реши защо е избрала сурогатното майчинство.

Защо? Забранено ли е за мъже?
Не виждам как точно принизявам, този вариант не съм си го измислил аз. Бизнесът със сурогатни майки е от много години. Този вариант не сме го измислили ние. По същият начин, ако обичаш обясни, защо много родители в западна Европа дават децата си в интернат вместо да ги гледат вкъщи. Ако не вярваш гуугълни за какви цифри говорим и колко струват тези интернати.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 20:35 от БореПерника

# 61
Какво общо имат интернатите в Европа, и желанието на една жена да стане майка? Не виждам връзка.

Пък, че Камелия не искала да си развяля фигурата и да повръща ми звучи обидно. Жената не може да износи дете, ползвала е сурогатна майка. Това е.  Приемаме избора на другите и продължаваме напред.

# 62
Скрит текст:
Аз не се интересувам от Камелия, но като се замисля, най-вероятно си е направила сметката. Колко пари ще плати на сурогатната майка и съответно какво стои от другата страна - промяна на фигурата, без постъпления от концерти, повръщания, вероятно болница, кърмене и т.н. Както се казва, нищо лично, но не забелязах да е обсъждан и този вариант.

Не знам какво прави мъж в тази тема, но дори да не се интересуваш от Камелия, можеш да си представиш годините  й, може и да е твоя наборка. Едва ли се плаши от повръщания, болници, кърмене и подобни. Неадекватно е да принизяваш способността на една жена да реши защо е избрала сурогатното майчинство.

Не виждам как точно принизявам, този вариант не съм си го измислил аз. Бизнесът със сурогатни майки е от много години. Този вариант не сме го измислили ние. По същият начин, ако обичаш обясни, защо много родители в западна Европа дават децата си в интернат вместо да ги гледат вкъщи. Ако не вярваш гуугълни за какви цифри говорим и колко струват тези интернати.

Аз не говоря за жени от Западна Европа, а за такива на възрастта на Камелия или за жени, които могат да имат деца единствено чрез сурогатно майчинство. Ако някоя предпочете да не си разваля комфорта и фигурата с бременност, това е нейна работа, но такива лично не съм срещала. Когато не си минал през трудностите на инвитро или сурогатното майчинство, е просто неуместно да се изказваш. Това е все едно аз да давам акъл на мъже за тяхната фертилност.

# 63
Какво общо имат интернатите в Европа, и желанието на една жена да стане майка? Не виждам връзка.

Пък, че Камелия не искала да си развяля фигурата и да повръща ми звучи обидно. Жената не може да износи дете, ползвала е сурогатна майка. Това е.  Приемаме избора на другите и продължаваме напред.

Защо искаш да станеш майка пък пращаш детето си в интернат? Не искаш да го виждаш, прегръщаш и целуваш всеки ден. Не искаш да чуеш "мамо" всеки ден, и да ти се усмихне?
По същият начин защо една жена избира сурогатна майка, при условие, че може сама да е майка.
Сега по-ясно ли стана?

Скрит текст:
Скрит текст:

Не знам какво прави мъж в тази тема, но дори да не се интересуваш от Камелия, можеш да си представиш годините  й, може и да е твоя наборка. Едва ли се плаши от повръщания, болници, кърмене и подобни. Неадекватно е да принизяваш способността на една жена да реши защо е избрала сурогатното майчинство.

Аз не говоря за жени от Западна Европа, а за такива на възрастта на Камелия или за жени, които могат да имат деца единствено чрез сурогатно майчинство. Ако някоя предпочете да не си разваля комфорта и фигурата с бременност, това е нейна работа, но такива лично не съм срещала. Когато не си минал през трудностите на инвитро или сурогатното майчинство, е просто неуместно да се изказваш. Това е все едно аз да давам акъл на мъже за тяхната фертилност.

Да съм коментирал някъде за жените, които наистина не могат? Не. Дали може, дали не може, няма как да се знае или сте виждали официалните медицински резултати? Ако е вярна информацията в уики, е на 54 години, ако не ме лъже паметта, тук някъде във форума имаше коментари от жени, които са раждали на подобна възраст. Отделно, че кой и е виновен, че не е станала майка по-рано? Явно децата не са и били приоритет.
Вие може да не сте срещали такива жени, но има.
Ако имате акъл да давате, пък давайте, кой ви спира? Или да си пазим информацията само за нас?

# 64
Не е моя работа да коментирам здравословното и състояние, но жената не може да износи и роди, за това е прибегнала до сурогатство.

# 65
  • София
Проблемът не е във възрастта, а в невъзможността да се износи бременност и продължили 25 години неуспешни опити в конкретния случай.
Малко жени биха предпочели сурогатна майка, когато могат сами да износят и родят детето си. Това с фигурата и повръщането наистина може само мъж да го предположи като причина.
Сурогатстворо не е спестяване на усилия. То е шанс за много жени с хабитуални аборти или физиологична невъзможност да родят сами децата си да имат такива.
Не е много добре да се принизява до продажбата на бебета, дори и някои жени да го правят по финансови подбуди.
Сурогатното майки още преди бременността подписват договори и обичайно нямат генетична връзка с плода, който износват с цел да се минимизира емоционалното обвързване с бебето.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 21:54 от Fever Ray

# 66
Варианти да имате даеца има различни!
Аз вярвам, че не е нужно да ги износите точно вие, или да са с ваша яйцеклетка или пък въобще с ваши гени. Родителството е едно, възпроизводството друго. Родителството е стойностното и значимото!

Също така е важно една жена да знае, че децата не могат да са смисъл и осмисляне на живота. В протовен случай се превръщаш в един воденичен камък, давейки това дете, което уж много обичаш.

Една жена може да има много интересен, стойностен и касив живот без деца. В този живот сме родени да учим различни неща и не винаги те включват родителство. Да, ще има драма и тъга - приемете го и потърсете какво да изпълни живота ви и как да се развивате. Ако не го приемате - значи ви е писано да намерите начин да отгледате дете. Познавам не една жена, които не се спряха и имат по едно или две осиновени деца. Да ви кажа - възхищавам им се и смятам, че даже са по-майки от много от родилите.

# 67
Сурогатното майчинство няма нищо общо с продаване на бебета от майки ромки.
Едните имат информирано съгласие и договорни отношения с родителите на плода в утробата си.  Обикновено чужда яйцеклетка. Ясни стъпки, проследена бременост и т.н.

Другите продават собствения си ДНК материал, детето си. Най често нежелана и необгрижена бременост.

Общи условия

Активация на акаунт