Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 30 916
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • Куциндрел
Ако детето не ходи на плуване и английски, ще му е супер лежерно. Но той казва, че курса по английски е лесен, а плуването му хареса, като понякога пропуска тренировки. Като гледам плана на програмата през годините на обучение, тази му е подходяща за курса по английски, догодина ще видим как ще е със свободното време, защото започват специални предмети да учат. Може да се наложи у дома да е зает с неща за тях.

# 676
  • Бургас
Относно допълнителните занимания- тази година си ходят само на танците.
 Спряха английския. Ще го продължат догодина... живот и здраве Simple Smile

# 677
Каква е тази занималня? Да не са школи?

# 678
И аз се зачудих за занималнята....

Като цяло тази година със сигурност ще е по-лежерна от миналата с целия този ужас покрай НВОто. Имам познати с деца 7 клас, някои са се стреснали от това, че ще е нов формат на изпита, но други просто си карат и както дойде....

# 679
  • Бургас
В бургаската НЕГ има платена занималня в 8.клас, която по мое време си беше част от подготвителен клас в ЕГ.

# 680
  • ту тук, ту там
Много е хубаво, че са я запазили, дори и платена. Не знам как го усещат съвременните деца, но е/беше много ползотворен този модел според мен.

# 681
Занималня по езика и следобед, е тогава няма измъкване, и най-упоритото магаре да вържеш в НЕГ, ще заговори на немски!  Това е хубава практика за езиково училище.
Моята си харесва училището, харесва си класа.
Аз съм  с остатъчен посттравматичен синдром от седмия клас и само се озъртам за неприятни изненади като бито куче, но те така и не идват.
 Единственият проблем в момента на нас, като семейство бухали, ни е да ставаме рано, а като се замисля, че това не го забелязвахме миналата година, покрай тичането по пробни, разправията за петиците по бел, за това, че не искаше да ходи на нищо допълнително по мат, разните му там смотани олимпиади по незнамсикво за нпмг и други подобни напъвания, които се оказаха напълно излишни, но тогава ни изглеждаше важно.

# 682
  • Бургас
Много е хубаво, че са я запазили, дори и платена. Не знам как го усещат съвременните деца, но е/беше много ползотворен този модел според мен.

Явно усеща полза от нея. В началото негодуваше и искаше, да я отпиша. Аз й обещах, че след 2-я месец ще я спра, ако още не намира смисъл. Но след третата седмица прецени, че има нужда от нея. А Сега твърди, че ще ходи до края на първия срок, със сигурност.

# 683
При нас в школо дойде едно дълго писмо от директорката ни по повод забраната за телефони. В писмото се цитираха препоръките на СЗО относно колко време е здравословно да прекарват пред екрана и напътствия към родителите как да ограничаваме времето. Например как не бива да отнемаме телефона изведнъж, а някак постепенно, да не се усети звярът. Или да залъжем зверовете с нещо друго и неусетно да отнемем скъпоценния телефон.  Интересно, изкушавам се да поканя госпожа директорката у нас, за да ми покаже как става залъгването и неусетното отнемане.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 21:40 от Априлски душ

# 684
  • Куциндрел
Това, което успяхме да постигнем у дома е в 21:00-21:30 да се отнемат устройствата и ако иска да играе шах с нас или да се търкаля по дивана, или к'вото. Единствено правим компромис като има мачове на определени отбори. През останалото време той си определя дали ще цъка или не. Като има възможност да се вижда с приятели - вижда се. Сега нещо му дойде муза да ходим в различни паркове на разходка, та и това правим понякога.

# 685
Ние сме с фемили линк и сме се споразумяли, след проведена дълга окопна война, за три часа макс на ден през учебно време и четири през почивни дни.
След 23 часа, без значение изхабени ли са, или не, телефонът спира. Но понякога успява да ме изхитри или изкрънка

# 686
  • Куциндрел
Ние сме с фемили линк и сме се споразумяли, след проведена дълга окопна война, за три часа макс на ден през учебно време и четири през почивни дни.
След 23 часа, без значение изхабени ли са, или не, телефонът спира. Но понякога успява да ме изхитри или изкрънка
За изкрънкването - ясно, ама ние още сме си на старомодния начин - дай телефона и кабела за компа. Grinning

# 687
Аз ходих на работа с рутера в чантата. Цялата минала година.

# 688
  • Куциндрел
Аз ходих на работа с рутера в чантата. Цялата минала година.
Миналата година всички май сме се правили на маймуни....

# 689
  • Бургас
Моите никога не са имали ограничения- нито момичетата, нито батко им! Дали е добро решение, само времето ще покаже! Засега нямам причина, да съжалявам за това си решение, а и ще ми е доста трудно, да въведа огранчения отсега- нататък Grinning

Общи условия

Активация на акаунт