Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 32 738
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Дописам. Днес сутринта питам дали знае другото, по-лесно име на рибофлавина ( а вие знаете ли го? ) и откъде да си го набавим. Отде да знае, не учат такива неща. Ех, сине, вчера нахут, днес леща, утре грах, после овес, елда, боб, всеки ден зарзават, яйца, месо, млечни...Не се сети.

Ето за това иде реч. Да учат през практиката, а не само суха материя, с която при зубрене ще изкараш 6 и после няма и да помниш, че си го учил.

# 511
  • Бургас
Мина ни родителската среща. Оживях. Доволна съм. Учителите са ок, някои от тях ги знам от батко му. Тези които са нови за мен, също ми харесаха. Нахъсани, мотивирани и искащи да научат на нещо децата! Важното е да са с написани домашни и планове. Да внимават в час.
Има проблемни ученици - 4 на брой вече не са в класа. От утре ще има нов ученик, кротко дете е. Зная го.
Надявам се и с по-буйните, които са в момента, търсещи повод да се изявят и докажат, да се кротнат и осъзнаят!

По биология имаме да правим макет на епителни, мускулни и нервна клетка. Ще ровя за инфо, какво точно трябва да прави, от какво, как и т.н. Да има време да го обмислим и да си го направи.

# 512
  • Бургас
Ехаа... голямо затишие в темата!
Толкова много ли учат децата, че няма време за писане Grinning Grinning Grinning

При мен, едната девойка замина на първа екскурзия с новия клас. Имаха драми за настаняването, което за мен означава, че всичко си върви в правилен ред Grinning

Другата си ходи на училище, но класната я няма, така че е доста 'лабаво тази седмица. При нея адаптацията все още не е на 100%, не се чувства съвсем на мястото си.Иначе с езика няма проблем!

Страх ме е от зависимостите! Говорим в къщи, давам примери, вярвам, че са достатъчно умни и разумни! Но доста по- важно е да са стабилни, чисто емоционално, за да могат да устоят и да не се подадът на стремежа, да са част от "елита" и да са "харесвани" и "интересни". Опитвам се, да им изградя самочувствие, за да не се нуждаят и стремят към чуждото одобрение. Защото една част от подхлъзванията са, за да си част от средата. Незнам, дали успявам... само времето ще покаже Simple Smile

# 513
  • Отвъд алеята зад шкафа
Предполагам, че всичко е спокойно, затова има затишие. Като се сетя миналата година темата как вървеше...

# 514
Предполагам, че всичко е спокойно, затова има затишие. Като се сетя миналата година темата как вървеше...

Дааа и аз това си мислех тези дни. Сигурно сега в седмокласната е голямото писане.
При нас нищо кой знае какво, хвърчат контролни и изпитвания и така. Чакам ваканцията аз😂.

# 515
Моите деца са добре в новите си класове. Но спрямо миналата година наблюдавам отпускане в ученето. Особено при сина ми. По английски е изряден, но по другите предмети не си дава зор. А 8 клас са без биология, химия и т.н. Притеснявам се, говоря, но какво влиза през ушите не знам. Иначе и при него, и при дъщеря ми има добра среда, завързаха нови приятелства.

# 516
  • Бургас
По английски е изряден, но по другите предмети не си дава зор.
Същата работа и у нас, но то си и личи по оценките: само шестици по езика и 4, 4, 3 по математика. Гледам обаче, че средният успех на класа по математика е 4,24 и проблемът май не е само в нашия телевизор.

# 517
  • Бургас
И моите учат само по езика, почти!
Не съм ги видяла, в къщи да отварят друг учебник. Но аз и преди не съм ги виждала да учат, кой знае колко! Просто сега ги виждам, да учат по езиците... но са нови и няма как да стане без учене Grinning

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 14:17 от GJK

# 518
При нас се учи под пълна пара, сефте да го видя това дете да учи толкова за училище. Много изискващи учители, дори по музика, физическо и рисуване ги натискат. По езика класната е ужасно взискателна, много трудно пише 6-ци, много изисква, даже някои ги готви и за олимпиада допълнително. По БЕЛ учителката дава много домашни, реже ги яко с оценките, само по МАТ е по-хлабаво, но моята сама си учи допълнително, защото не иска да изостава от приятелчето си от СМГ.

# 519
По английски е изряден, но по другите предмети не си дава зор.
Същата работа и у нас, но то си и личи по оценките: само шестици по езика и 4, 4, 3 по математика. Гледам обаче, че средният успех на класа по математика е 4,24 и проблемът май не е само в нашия телевизор.

Подобна картинка, да. А къде се вижда средният успех на класа по мат?

# 520
  • София
И при нас вървят нещата. Миналата седмица ги заведоха за три дни до Родопите на опознавателна екскурзия, много доволна се върна. Щастлива е от класа си, като цяло. Учи, пише домашни, видимо се старае и си дава зор, дано това вдъхновение я държи по - дълго. Средата си има значение - това е извода !!,,

# 521
Наборката ще ги водят на театър - Одисей ще гледат. Днес отиде на консултация по математика. Учи и пушек се вдига, решила е да гони отличен успех, сега когато е в пъти по-трудно от преди, а в прогимназията хич не си даваше зор. Наистина средата е много определяща.

Успехът се вижда в Школо, раздел Статистика - по предмети, по видове изпитвания. Излиза като графика - на ученика, на класа, на училището.

# 522
  • Бургас
Моя има 19 оценки вече!
Яко има изпитвания, контролни, тестове....
Уж има желание да учи, ама освен да пише планове по история, домашни по английски, друго май не прави.
Ходи си на уроците по математика.  Уж задобрява.

# 523
Моят дам си учи и пише домашните.
На няколко пъти вече казва как има голяма разлика с предното училище.
Явно се е намъчил там, а аз не съм забелязала. Не говоря за личен тармоз..а за цялостно нехаресване, нежелание да ходи там..нежелание да учи..абе отвратен ще да е цил от "педагозите" и средата явно. Sad

Ей го..в подходяща среда разцъфна. Полетя.
Ама тъй е, като тук не режат крилца и не мачкат самочувствие, а окриляват.

Абе дай боже все така е .... Grinning

# 524
Моята се чувства добре също. Учителката по немски е  мила с тях, но доста здраво ги е подхванала да учат. Учи така, както никога досега, станала е по-организирана, оказа се, че си пази всички стари тетрадки по немски от началото на годината, три голям формат по осемдесет листа изписа, отделно две пълни папки с разпечатки за упражнения. Досега старите тетрадки винаги се изгубваха. Много спокоен клас, няма драми, няма дрязги. По физическо отначало още си ходи без екип, свикнаха и на магарешкия инат и спряха да и пишат забележки, има две досега. Споразумението било, ако играе и не е на пейката, да не я закачат за екипа, и тя играе. Даже играла волейбол, няма ги онези яките девойки от стария и клас, които дупки пробиваха в пода като ударят топката и моята все седеше на пейката.  Сега играят заедно, съвсем приятелски, хилят се, изкарват си добре.
По математика им е една много млада учителка, още и се показва дипломата от джоба, но сме доволни от нея. Държи ги изкъсо, дава доста задачи, даже се е нагърбила да води и курс в събота. Само ставането рано ни тежи, но е неизбежно. Стипендия ще вземе, радост голяма
И моята, като детето на teta, по същия начин беше се подтиснала от обстановката в старото училище, но тук сякаш товар и е паднал от душата.

Общи условия

Активация на акаунт