Осмокласници 2025/2026 - тема 3

• 32 728
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Като стана дума за театър, някой гледал ли е "Гераците"? Чудя се на какво да закарам трима звяра. Или "Българската литература накратко"? Rire, "Одисей" на кой театър?

# 526
Драматичния. Той си е тяхна постановка от много години

# 527
  • Куциндрел
На моя му се спи като на пор. Вчера заспа в 16:30, събуди се в 22:00 да яде и в 23:00 след мрънкане легна. Сега гледам пак аха да заспи. Не знам кога и колко учи, чакам оценки. Все още имат измисления предмет Въведение в облака, той каза, че е най-тъпия, който имат. Иначе ходи на курс по английски и на плуване. Утре трябва да му взема тиква, че искал да я копае на фенер. Взела съм му и малки тикви, ако иска да ги рисува.

# 528
Мила Атова, "Българската литература накратко"  не бих препоръчала. Бездарна игра и  неуместен хумор.

# 529
Благодаря. Май ще пробваме Гераците. По-нататък може и Одисей, ако все още се играе.

# 530
Искам да сондирам мнения...какво ви е мнението за екскурзия в чужбина?
Много ме притеснява пътя / катастрофи и такива неща/, и други неща има които ме притесняват.
За седмица ще е..тоест доста време.
Така де...какво мислите?

# 531
  • here and now
Аз съм силно "за" всякакви екскурзии. Дори сме се разбрали с моята, да слухти из другите класове, ако има свободни места и е възможно, да се записва.
Гледам да не се притеснявам.

# 532
Аз също съм ЗА екскурзиите. На нашите вече им организираха за Англия (пролетната ваканция ще е), но моят не пожела да се запише. Страшно ме е яд, как ли не го убеждавах. Сигурна съм, че ще съжалява, но...

# 533
Моите майчински страхове са си за мен. Притеснявам се като пътуват, но не искам да ги спирам, заради това. Наборката по-малко е пътувала из страната на лагери и екскурзии, но брат и вече е бил в различни страни на няколко континента, обиколил е и Балканите. Мисля го, следя стигнали ли са, но за спирка и дума не е ставало.
Дето се казва, да не те стига това, което ти мисли майка ти. От една страна не мога да ги предпазя от всичко, от друга и да ги спра от всичко, пред нас може да им се случи нещо.

# 534
Учи си и моето момче. Къде под пара, къде не толкова. За мен е важно, че вече се вписа в класа и свикна с учителите...Даже тази вечер ми спомена, че новото училище е супер и учителите реагират много по-адекватно, в сравнение с предишното. Даже участва и във футболния турнир, при това с 11 и 12 клас, та и оттам има познанства вече:)

Относно екскурзиите - със смесени чувства съм. Много зависи къде, с кого и по каква програма. Моят не си пада много по подобен род организации. След един злополучен лагер, от който ми се върна с ковид и варицела😄и аз съм пас.

Миналата година гледахме постановката  "Железният светилник" - хареса ни.
Следя за "Тютюн" - струвала си...

# 535
Аз съм според детето. Голямото още в пети клас щях да го пусна в Англия, но ковид.... Наборът в България ме е по-страх, отколкото голямото в чужбина. Не мисли, не преценява последствия.
Катастрофи, разболяване, всякакви хора и мен ме притесняват.
Пускат ги да вършеят на групи. Голямото обикаляше Европа това лято, каза, че навсякъде са му сервирали алкохол... Разболя се по едно време... Учителите май само в рейса са виждали.
Четно казано, от Слънчака дойде с по-гадни истории от всичките чужбини взети заедно, които обиколи от 8-ми клас насам с учител.

# 536
  • София
При нас доста лежерно ми се струва. Макар и неучила никога преди това АЕ, дали защото е навсякъде, отчасти и заради немския, доста лесно върви. На фона на 7- ми клас: песен. Затова от миналата седмица възобнови немския с частен  учител: веднъж седмично.
Аз съм за екскурзии. Заминава за Лондон в края на март.

# 537
А пък ние сме влюбени. SobSobSob "Изостави" ученето - направо не се свъртам отде го намери тВа момче / или то нея /. Радвам ви се. И при нас има екскурзия до Лондон, но лятото. Цената е мамма мия. За тая цена ще почиваме тричленно семейство на ол инклузив в чужбина.
А реално с ученето е на приливи и отливи. Един ден учи, та пушек се вдига, на другия ден цял ден на телефона в разговори. Казвам ѝ, че трябва да учи редовно - от едното ухо влиза, от другото излиза.
У наше "село" почти няма постановки, които могат да се гледат.

# 538
Добре е с училището. Радвам се, че най-много му харесват историята, философията, БЕЛ и риторика, които са си част от профила. Както и физическото, което в училището е много застъпено заради спортната журналистика. Общо взето съм щастлива, че не сбъркахме с хуманитарния прафил.
Иначе положението с косата е зле, пада си, петната се увеличават, нищо че мазахме 20 дни с кортикостероид.
Добре че поне това не му пречи на социалния живот, не се и спрял да излиза, да ходи по празненства и т.н. Реши, че няма да обръща внимание и това е.

# 539
Какви са цените на летните екскурзии в чужбина във вашите училища? Че един приятел на моя си го лъже най-явно (дори не ми е ясно защо го прави) и му казал, че за 7 дни лятото в Германия за 900 лв. Струва ми се много ниска цена за това.

Общи условия

Активация на акаунт