Действието на свекърва ми ме накара да се замисля

• 3 025
  • 132
  •   6
Отговори
# 15
  • София
Мда, много е страшно, миличка, бягай с 200!

# 16
Откъде ви идват такива болни мисли в главите?! Не се замисляй повече, безполезно е.

# 17
Е! И ние имаме голяма спалня, но детето ако го няма и на мен ми се иска да спя там и да се спася от хъркането на мъжа ми. Даже не само сутиена, но и пижамата може да е отгоре. Особено ако не очаквам някой да идва. Не виждам защо изобщо се притесняваш.

# 18
Здравейте!Годеникът ми се премести в къщата която ще живеем в бъдеще. Преди това живееше с родителите си. Понеже всички са на работа,днес ме помолиха да отида до къщата на свекърва ми,за да взема едни документи. Снощи го накарах да се обади и да каже, че аз ще отида за документите. Отидох. Взех документа и годеникът ми ме помоли да му взема някои вещи.(Иначе щях само да отворя входната врата да взема документа от шкафа и да си тръгна) Влезнах в стаята му е какво да видя-леглото му разхвърлено и върху леглото опънат сутиен на свекърва ми. Спала е там и си е оставила бельото. Нещо не ми хареса този случай. Имат огромна спалня+дивани,а леглото на годеникът ми е малко. И след като си тръгнах в главата ми изплуваха едни думи на годеника ми:"Майка каза,че ще ме ревнуваш от нея".Моля да ми кажете дали всичко това е нормално или не.

Дори годеникът ти да те е помолил  да му вземеш вещи, това не ти дава правото да ходиш из стаите, дори и неговата, за да вземеш нещата, за които ти е казал.
Това е чужд за тебе дом, той има право на това, но не и ти. Трябвало е да кажеш на хората, които живеят там, че ти е поръчано еди-какво си. Ако те ти кажат "иди в стаята му и вземи каквото ти е казал" е едно, а съвсем друго е да ходиш из къщата.. Не е елегантно.

Кой в коя стая спи в собствения си дом, не е твоя работа. Също и къде си оставя нещата, волно или неволно.

По въпроса за изречението на мъжа ти за  ревността, намирам, че (на базата на създадената от теб тема), бъдещата ти свекърва има основание да смята, че ти ще го ревнуваш от нея - предполагам въз основа на някои случили се вече неща. Синът й не го е запазил за себе си, а ти го е казал, което според мен означава, че вижда основателни опасенията на майка си.

Или 2 и 2 - 4, като се казва.
Ти си тази, от която зависи развоя на отношенията ви.

Ако понамалиш егото, ще се радваш на това партньорство и кой знае, може свекървата да се окаже чудесен човек. Което ще ти е само от полза.
В обратния случай, ще жертваш не само връзката си с този мъж, но и ще вгорчиш незаслужено живота  на други хора.

В теб е жезъла на справедливостта.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 17:43 от Valerie R

# 19
В чужда къща, пък се разполагаш. Хубаво е човек да си знае мястото.

# 20
Нищо ненормално няма. Детето не е дете вече, детската стая пак си е на родителите му, могат гащи, сутиени и презервативи да си държат там. Как ти е дошло наум наистина да ревнуваш от нея... Помисли си за това, правиш от нищо - нещо.
Чудя се на акъла на годеника ти, че ти е предал тези нейни думи, макар че на практика те да са се оказали верни.

# 21
Всъщност опитвам се да разбера мислите на авторката, но нещо не ми се получава. За какво е темата?

Темата е, че скоро ще има свекърва, от която й се иска да се оплаква, ама не може да измисли от какво точно Joy

У нас в момента пижамата ми е върху леглото в стаята на сина ми, който се изнесе от нас преди 5 години. Сутринта не исках да будя мъжа ми, че ставах рано и си взех дрехите и се облякох в синчовата стая и си зарязах пижамата отгоре. Да не дава господ някой да съди за мен от това. Joy
Разбирам да е така. Но знаейки,че ще идва годеницата на синът Ви няма ли да си приберете дрехите,няма ли да Ви е неудобно? Все пак всеки си има стая.

Добре де, ти сама написа, че не е очаквало да влизаш, в последният момент той ти е казал да влезнеш и да вземеш някакви допълнителни неща. Жената просто се е съблякла там, защото все пак си е вкъщи и не се е замислила, че “годеницата на синът й” ще влезне

# 22
Това истински проблем ли е или защото е петък.
Еееххх едно време какви пързалки имаше.

# 23
  • София
Аууу!
Оле, много страшно!
Това е магия!
Хваща след точно 283 часа и 18 минути!
Веднага отиди до най-близкия магазин и купи брашно от нахут . Сложи точно 2 супени лъжици, 7 чаени и 12 кафени в студена планинска вода. Капни 38 капки прясно мляко и 74 капки оцет! После намери улично куче и му отскубни косъм от опашката! След това от домашна котка и вземи нокът от задната ѝ дясна лапа. Прибави 63 грама сол, 4 лъжички сода за хляб и накрая духни 7 пъти! Сложи всичко това на котлона да заври и го дръж отгоре точно 42 минути и 58 секунди! След това го прецеди през бяла марля и го остави за около 6 часа. Тук има толеранс от около 10-15 минути отгоре, но в никакъв случай повече! С получената смес намажи входа на Вашата спалня и хубаво и двамата си измийте ръцете в сместа като повтаряте заклинание: "Ай-шунгът-винтре-себхимя". И така 3 пъти!
По този начин ще унищожите магията и свекървата няма да може да Ви омагьосва, дори и да си събуе гащите!

# 24
Всички на работа, освен нашата мома. Къща ѝ осигурили отделно (вероятно благодарение на свекървите), издържат я. По-добре да не мрънка за глупости, че може да не премине от годеница на по-горен левъл.

# 25
  • София
Абсурдна тема.

# 26
Всички на работа, освен нашата мома. Къща ѝ осигурили отделно (вероятно благодарение на свекървите), издържат я. По-добре да не мрънка за глупости, че може да не премине от годеница на по-горен левъл.
Вие от къде знаете през какво минавам,че говорите с такъв тон? Никоя от вас не е в обувките ми,нито пък аз във вашите,но би било добре вие като по-възрастни от мен жени не да ме съдите за това което питам,а да ми дадете съвет,защото аз все още съм в началото на всичко. Както и да е най-важното е да има уважение. Благодаря за отговора и хубава вечер!

# 27
Публична тайна е, че мъжете обичат да са интимни с майките си, най-вече когато са без приятелка, но и после от време на време. Затова и когато мъжете са в конфликт помежду си се обиждат на майка, за да породят дива ревност в другия. Трябва да приемеш този факт, ако искаш да си с когото и да е мъж и да знаеш къде са, когато понякога вечерят "у майкини". Странно е, че никой не ти го е казал.

# 28
Цяло лято мъжа ми спа в стаята на сина ни, който вече има собствен дом, защото може на воля да си пуска климатика, а аз на климатик не желая да спя. Добре че снахата не е влизала, че щеше да помисли, че сина е водил у дома любовница, като види мъжки дрехи из стаята.Grinning

# 29
  • София
Все пак всеки си има стая.

Е, как всеки ще си има стая! Нали синът се е изнесъл? Т.е. той вече няма стая. Има си отделен дом, а в дома на родителите му само те двамата са тези, които решават коя стая как да ползват и къде да си оставят нещата.
Представям си да дойде някоя/някой и да ми държи сметка какво да си правя у нас.
Имам 5 деца, от които 3 вече не живеят у дома. Нямат стаи, нямат вещи (едната има още някои неща, че се изнесе буквално преди дни и сега ги разчиствам).
А годеници, гаджета и подобни не бих допуснала да идват да ми ровят. То май и в случая родителите са имали уговорка със сина си,а не с авторката.
Имаше една приказка: "Ти го пуснеш през вратата, то се качи на масата.", та и в този случай така. Още не е снаха, ама вече се разпорежда къде да си държат бельото хората в собствения им дом.

Общи условия

Активация на акаунт