💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 Любов и сълзи 💫 Сърцебиене /Тема 52/

• 6 431
  • 146
  •   15
Отговори
# 135
Пчелички, страхотни сте! Heart

# 136
Здравейте, 🌞

Успешен ден на всички 😃

# 137
"Ако обичаш силно" - еп. 19 (български дублаж)

# 138
Добро утро! ❤
Момичета, изумявате ме! Дават епизода и на следващия ден вечерта превода е готов! Прекрасни сте и сте много бързи! Сърдечни благодарности! 🌺
Аз бях видяла, че има превод в playtube  на Сърцебиене и го пуснах, но дали изгледах и 15-20 мин. от серията и веднага го изключих. То много зле скалъпено и си личи, че е автоматичен и некачествен превод. Изчаках Вашите буквички и си легнах в 2 през нощта, не ме питайте как станах днес за работа! 🤣 благодаря Ви, наистина 💕

Сега по същество за епизода.
Много ми хареса и определено има динамика и действие, не е като другите типични турски сериали, където като излезе нещо и поне 5 епизода не става ясно какво се случва и от къде идва този проблем! Това е нещото, което винаги ме е напрягало. Тук това липсва, поне засега! Очертава се много хитов сериал. Лизге започна да ми допада и да я възприемам.

Така, в началото много се накефих, че Хюлия се насади на пачи яйца и така хубаво беше измамена от Окан. Никой здравомислещ човек, не би дал пълномощно на “приятеля” си, още по-малко ако е брокер и от много време пасува и не си спазва на обещанията за женитба. Тя постъпи изключително наивно и по детски. И сега ще си плаща за това!
После леко я съжалих, но ми стана изключително грозно, че започна да гледа в очите Лизге и да я лъже! Тя после разбра, че нещата загрубяха и съответно се уплаши, защото нали знаете играчка-плачка. Пак беше желязна, до последно не се притесни и не каза истината! Дори не трепна за Мурат! И много лошо впечатление ми направи, че поиска децата й да си научат урока и да останат в ареста. А те заради кога са в ареста?! Неблагодарница …
И лошото е, че съм убедена, че ще продължи да е с Окан, прекалено отчаяна е и самотна. Да видим обаче, дали ще стане съвестна и добра, но защо ли се съмнявам.

А Мурат… държи се така все едно е мъж/любовник на Хюлия! Абсолютно неадекватно поведение. Тръгнал да скача смешника да я защитава, хахахаххах….за всяко нещо , което засяга майка му - скача. Неадекватен син, абсолютно мамино синче. Не ми хареса персонажа.

Рейхан…. Стори ми се много зловещо, когато имаха сцена с Аслъ и я облече като Мелике. Направо зловещо….

Фиген, мисля, че вече харесва Аслъ. 😏

Мерием ме издразни с нейното поведение и ревност, но хубавото е, че й се върна това, да бъде и тя заключена.

Прави излязохме в предположенията си за Рейхан и Метин и ми се струва, че е възможен такъв сценарий да се съберат след някой и друг епизод. 🤔

Имам съмнения обаче, че Аслъ ще се окаже родната дъщеря на Рейхан, не знам защо. Може и да си въобразявам. Ако е така, тогава остава въпроса коя е Мелике и чия дъщеря е?

Чакам с нетърпение следващия епизод.
Въобще двата сериала на Ханде и Керем са топ попадения тази есен. 👌

# 139
Трети епизод на „Сърцебиене“ засега най-много ми хареса.

Обаче и аз като Пеперудка си мисля, че Хюлия ще прости на Окан. Пак ще и каже няколко мили думи и ще я омая. А тя жадува за любов и ще му прости. Даже като нищо ще изкара, че децата са виновни. Много е объркана е все още и явно сценаристите не са решили на къде да наклони образът й – в положителна или отрицателна посока.

Лизге в образа на Аслъ е невероятна. Силно дете, борещо се с неправдите на света. На моменти си личи, че с Керем/Арас имат доста голяма разлика, но се опитвам да не обръщам внимание на този факт.

Арас май има някаква тайна, която крие ( освен годеницата „Фифи“, за която Бирсен писа), нещо му тежи (не само смъртта на Мелике).

Арас според мен ще е осиновен.

Рейхан на моменти имам чувството, че се опитват да я изкарат психически нестабилна, дано не завият в тази посока.

Бабата ми стои най-изкуствено и не на място и заедно със сестрата на Арас ( забравих и името) може да заминат за чужбина и да ни освободят от присъствието си.

# 140
Между другото се замислих, че забравих да спомена нещо.
Аз разбирам, че Аслъ е момиче на честта и с достойнство, но ми идва малко в повече, че не желае да си подпомогне малко.
И без друго липсват част от парите заради Окан, нищо не й пречеше да си отдели още малко от парите , за да помогне на себе си и семейството си.
Дали ще ги занесе с 100 лв примерно по-малко или повече, все тая, липса пак има.

Издразних й се. Не я разбирам.
Чест, та чест.. кой в днешно време има чест и особено в сериалите?
Или ще са прекалено избелени образите, или прекалено очернени. Аз не съм видяла до момента да има адекватен и в средно положение герой, който да лавира според ситуациите и обстоятелствата.

# 141
  • София
Здравейте Flowers Fallen Leaf

Все  още не съм изгледала епизода на "Сърцебиене" с буквички.Sad
Не оправдавам поведението на Мурад, но има причини да е такъв. Той е млад, най-малкото дете в семейството, обгрижван /и вероятно възпитаван!/ основно от сестрите си, глезен от майка си /ако това, да му казва, че е красив може да се възприеме като глезене!/. Възпитанието на мъж, който да има самочувствие, да прави  разлика  между добро и зло, правилно-неправилно, справдливо- несправедливо, честно-нечестно, да уважава жените, да бъде защитник, е дълъг, продължителен, непрекъснат процес.  Липсата на нормална семейна среда, отсъствието на мъжка фигура, от която да взема пример, която да го напътства и възпитава, неминуемо се е отразила на възприятията му за света, отношението към сестрите и майка му. Мурад се е научил, че щом е мъжът в семейството, трябва да защитава.  Болезнено му се отразяват подмятанията и подигравките по повод поведенето на майка му и яростта му се насочи към мъжа, с когото знае, че майка му има връзка и който, по нейните думи, я обижда, тероризира, заплашва. Той не е научен, не знае друг начин за справяне със ситуацията, освен със заплахи, бой, насилие.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 12:32 от Dilemi

# 142
Сърцебиене

Момичета, Благодаря за превода!

Butterfly:3, Мурат не се държи като любовник/мъж на майка си, той се държи като глава на семейството/мъжът в къщата. Той така би постъпил и  заради сестрите си. Това си е тяхната народопсихология. Така че не е странно, че отиде да търси сметка на Окан, лошото е, че по-този първобитен начин я потърси. Изобщо не се замисли, че така може да бъде осъден и да влезе в затвора, и няма да помогне на никого.

tina-latina, аз не мисля, че Арас е осиновен. Той със сигурност е син на Алкан(съпругът на Фиген), поне така  излиза от флашбека, но пък дали е истински син на Фиген... Метин  е неин син със сигурност, но не е син на фамилия Алкан. Бащата е казвал на Арас, че Метин не е негов брат, от това излиза, че те нямат обща майка или баща. Може Арас да е доведен син на Фиген, както Метин е доведен син. Дори сега като го пиша ми се струва и достоверно, защото малко ергени биха се съгласили да се оженят за жена с дете, може би само ако са много влюбени, а Фиген изобщо не ми изглежда на жена, в която да се влюбиш безпаметно и да я вземеш с дете. Нищо чудно да излезе, че само сестрата е тяхно общо дете.

Хюлия още не мога да я разбера. Ако е такъв егоист за каквато я представят в момента, защо е задържала Аслъ, та дори и сестра й и барат й впоследствие. Не знам социалната политика на Турция спрямо самотните майки, явно там някъде е разковничето.

Много съм любопитна кой е истинския баща на Аслъ. До този момент дори не са ни и намекнали.

А Арас ми е много интересен герой. Той сякаш е раздвоен. Хем иска да отдалечи Аслъ, хем усеща, че се влюбва в нея. В гаража той не си спомняше за Мелике, а за моментите си с Аслъ. Ще дойде момент, в който истински ще съжалява, че я тика в ръцете на бившия, а той един страхливец... чака сестрите да оправят нещата, а той само като борче отстрани наблюдава.

# 143
# 144
Подредбата на децата по възраст е:
1.Метин
2.Емел
3.Арас

От спомените се вижда, че Емел е по-голяма от Арас. Бащата на Арас е казал, че Метин не му е брат. Нямат общ баща. Относно общата майка няма как Арас да е от друга майка, когато е най-малкото дете.

# 145
Сърцебиене

А долу- горе за годините на децата на Хюлия имате ли предположение на колко се водят, че са?

Аслъ - 25 г
Мурат 18 или 20 ?

# 146
"Сърцебиене"
Сибел Ташчиоглу и Огюн Каптаноглу  на снимачната площадка днес Simple Smile

Скрит текст:

Още от сета:

Общи условия

Активация на акаунт