🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 68]

• 15 120
  • 199
  •   1
Отговори
# 165
Мадо-то се намира на улицата къдета върви Т1 от капалъто към Света София. Точно там започва спускането надолу,като срещу него е парка и стълбите където се слиза за синята джамия и обелиска.
За разлика от тях обаче навсякеде ей тези кафета и сладкарници бяха препълнени и яко се пазареше,а цените бяха доста сериозни. Grinning

Да ви кача и малко от любимите Ви котки Sunglasses

# 166
  • Sofia
Мен ме разсмя балък дондурмата – букв. рибен сладолед. Joy  Сигурно дюрюм е искал да каже Митко, нейсе стават грешки.
Благодаря, че споделяте разкази и снимки, много е приятно. Отдавна не съм ходила и ми липсва градът.
Като стана дума, харесвате ли сладоледа им с халва?! Много интересна комбинация е.

# 167
Е да, "балък дондурмасъ" е рибен сладолед. Котките сигурно ще го харесат Wink  Иначе в МАДО и кюнефето, и кадаифа се правят с добавен "мараш дондурмасъ", тоест сладолед от Кахраманмараш, той е по-типичен, един разтеглив... предполагам, че повечето сте яли. Абе майстори са, ама кога ли ще хвана диабет в тази Турция.

# 168
  • Хасково
Пътуването до Истанбул някой правил ли го е без да се използва магистралата.

# 169
  • Димитровград
Да, много пъти - по D100.

# 170
Здравейте, моля някой от София, който ще ходи в Истанбул тези дни да ми пише. 🤗 Трябва да ми се купи едно лекарство. Благодаря Ви😘

# 171
Автобусна линия : Варна- Бургас - летище Истанбул
🧿🧿🧿🧿🧿
НОВО ‼️ НОВО‼️
НОВА ЛИНИЯ : ЛЕТИЩЕ ИСТАНБУЛ  -  БУРГАС-ВАРНА
Уважаеми приятели и клиенти  на Nisikli travel
Искаме и от тук да Ви информираме, считано от 1.12 започна   нова  линия  от и до ЛЕТИЩЕ Истанбул   с нашите партньори  от HAVALINES
 Час на тръгване  от  летище Истанбул
06:00ч.  и 16:00ч
Час на тръгване  от Варна
04:00ч  и 14:30ч
Билети може да купите  от всички офиси на Nisikli Travel  ; от  всички офиси на Havaist ; от  obilet
Информацията/ текстът е  от Фейсбук страницата на Нишикли травел.
За контакт с компанията:
+359 878 47 80 70
nisiklitravelagensi@gmail.com
Страницата : https://www.facebook.com/share/v/17VapekkwE/

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 09:40 от FBID1119177734809501

# 172
Nișikli travel.  Но Нишикли не са първата фирма, която правят връзка с новото летище.

Арда Тур имат Варна-Летище Истанбул (70 лв, 8 часа) и Бургас-Летище Истанбул (50 лв, 6 часа)
https://ardatur.bg

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 22:41 от diziler

# 173
# 174
  • Пловдив
Здравейте, трябва да купя билет за автобус от Пловдви до Истанбул на колега, който лети от междинародното летище за Узбекистан ? Но не знам до коя спирка да го купя, моля да ме ориентирате :

# 175
  • Бургас
От кое летище ще лети? И двете имат международни полети.

# 176
Така е. Въпросът е зададен непълно и неправилно, заради което няма как да има и нормален отговор. Летището не е само едно. Хайде уточнете от кое летище е полетът до Узбекистан и после вече ще може да се отговори докъде да е билетът.

Ако е от "Сабиха Гьокчен", има автобуси  на Метро от Пловдив до Самандъра, в азиатската част, там има малка автогара, на която спират само автобуси на Метро. Конкретният тръгва от 19 ч. от Пловдив и към 02 ч. на паркинга в Самандъра. Но той пасва за полети, които са сутрешни и до обяд. Вие не казвате кога е този полет?

Ако полетът е от международното летище Истанбул (в Арнавуткьой), може и до Авджълар, може и до централната автогара в Байрампаша (Есенлер). И от двете места има автобуси Havaist до "новото" летище.  www.hava.ist - тук си вижте часовете и цените Wink

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 22:33 от diziler

# 177
  • Пловдив
От кое летище ще лети? И двете имат международни полети.

Istanbul-Airport-IST , а полета мисля беше около 2 часа вечерта.

# 178
Ясно, аз съм пътувал със същия полет Истанбул-Ташкент от 02 ч.
Значи няма смисъл от нощните автобуси, най-добре е да вземе дневния автобус на Мetro, от 11 ч. тръгва от Пловдив (същият тръгва в 9 ч. от София). Към 18 ч. е в Истанбул, но сега са с 1 час напред, значи към 19 ч.

Взимате билет до централната гара в Байрампаша/Есенлер (новото име е "15 юли") и оттам взима трансферния бус Xава Ист до летище Истанбул. То не е близо, така че ще си попътува, още повече... в трафика.  Но ще има няколко часа преди полета. Летището е голямо, така че... тамън.

www.hava.ist - може билет от сайта, може и на място

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 11:11 от diziler

# 179
  • Благоевград
Здравейте! Другата седмица ще пътуваме до Истанбул, не съм била от над 30 г. , тогава пътуването беше с цел пазар, но сега ми се иска да видя нещо и от забележителностите. Ще пътуваме с туристическа агенция и програмата е утвърдена. Моля да ме насочите кое си струва да се види и кое можем да пропуснем, иска ни се повече да се насладим на храната и разходките. В програмата е включено Принцови острови, Синята джамия, Хиподрум, Египетски обелиск, Змиевидна колона, Немска чешма, Водохранилището. На другия ден имаме Моловете, Златен рог, Чамлъджа, Пеещи фонтани, вечеря на корабче по Босфора. Предварително благодаря на всички!

Общи условия

Активация на акаунт