💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 4 (29.09 - 06.10)

• 31 194
  • 930
  •   8
Отговори
# 930
  • София
Пуснал съм нова анкета! 😊

Не познах за Гизем, познах за Димитър.
Извинявам се на продукцията за Дечо.

НО, как прочетох решението на продукцията да върнат в играта Д-р Коеджикова и Александра.
Първо защо не Йоана и Радостина. Ами всяка година има някой участник, който устоява най-много на несгодите и после хваща последния влак и фанфари какъв герой е. Явно този сезон това ще да е Йоана. Може и Радостина, но Йоана я виждам по-добра в битките. Дечо е пътник освен ако не го спасят с кутиите (ако изобщо има втори тур с тези кутии, което ме съмнява).
Наистина щеше да е вече прекалено нагло да вкарат в племената Недялко на фона на тези участници, които вече 1 месец са в битки, лишения и болежки. Ако им беше толкова важен кадър щеше да е в някое оригинално племе на старта на играта. Дали са му шанс като резерва. И ето след това има още цели два шанса. Единият го пропиля, сега ще има един последен трети.
Д-р Коеджикова и Александра са замесени в някакви междуособици в племената и на този краткосрочен етап са им по-полезни. Така че захраниха малко от малко оригиналните блатни момичета и спасиха другите две.
Докторката заради сеира и реакции/коментари по оста с Карина (макар че реално и двете не са особено интересни на зрителите, но там когато са снимали им се е сторил добър вариант).
Александра е ясно. Тя е любимка на продукцията. Още в началото писах, че е къртиче или връзкарче на някоя важна клечка от продукцията. Ако не бяха нагласени нещата направо Александра да пуска 6 от 49, няма начин да не уцели джакпота. Толкова да и върви... 3 от 4. А и когато не изтегли спасени или смяна получи брутална подкрепа по време на битката, за да разкарат ненужния им Тянко.
Та сега Александра освен всичко това ще им дойде дюшеш, защото ще поразбута малко коалицията на Шопа. За продукцията е важно да има динамика и промени. Веднага щом видят някоя прекалено силна коалиция се опитват да я цакат, за да е интересно и да има обрати. Друг е въпросът дали е честно. Това е ясно и не го коментирам изобщо.

Много ми хареса старта на епизода. Много хубави причини изтъкна Димитър защо Александра да играе с него.
Жените също имаха адекватен вариант.
Александра също добре разсъждаваше.
Като цяло целия сегмент на блатото беше съдържателен. И най-важното, нямаше скандали, обиди, заплахи. Могло значи.
Яд ме е за Митко, но напусна достойно и по начин по който малко участници правят. Личи си, че е фен. Изживя си мечтата, жив и здрав да е.
Кое беше правилното решение за Александра? Честно казано не знам. И двата варианти бяха добри. Със сигурност няма голяма разлика.
Ако има изометрия ще и е по-трудно срещу момичета. Но ако дадат игра за бързина и баланс Димитър си е основен фаворит наред с Йоана.
От друга страна ако е с жените, тя ще е на дъното на коалицията, но пък все пак има една жертва преди нея - Недялко. Това е цяла една седмица бонус. Което за Игрите е цяла вечност, защото там нещата се променят буквално за ден/два.
Така че аз лично все пак казвам 60 на 40 в полза на това да играе с жените. Дечо е слаб на всичко без плуване и тя ще спори само с жени, които и са много немощни. Тя е много по-сита от тях.

Съвета на Лечителите беше ясен. Няма какво да се коментира.
Траян все пак реши да играе с жените и Иван. Но и да беше избрал мъжете с двата капитански гласа пак щеше да стане двама мъже от коалицията на Д-р Петров да са на битка за спасение.

Шопа с много лоша стратегическа игра. Социална също, защото стъпва като слон в стъкларски магазин. Щом и на Томи не му хареса какво прави, смятайте.
Абе човек, вие сте петима, противниците само двама. За какво ти е да мътиш водата, да шушукаш и да сплетничиш. Има време за тези неща. На този етап те са се доказали, че играят с теб. Не ги притискай излишно. По-вероятно е да ги изгубиш.
И си мислех, че с Миро са по-гъсти, а той го сложи пета дупка на кавала. Явно новите Мартин и Добрин ще са Шопа и Томи, а не Шопа и Миро, както си мислех. Томи е машинка на Арената. Двамата заедно като тандем са много силни. Но аз продължавам да си стискам палци на Миро и все още не бързам да го отписвам.
Но при следващите ми прогнози със сигурност ще издърпам доста напред Томито.

Според мен Д-р Коеджикова ще си изпълни вендетата (те за това я оставиха от продукцията иначе беше пътник при всякаква битка) и ще изпрати Карина на блатото, с което ще отслаби много Лечителите.
Карина обаче е доста добра и комплексна и за моето Йоанче няма да е лесно.
При Александра ми е много сложно да прогнозирам какво ще се случи, защото има две много важни неща.
Ако изпрати силен мъж, вероятността той да се върне е огромна. Така че след това пак ще е на пангара. Празен ход. Ако изпрати жена все пак си увеличава шанса за успех, защото при изцяло женска битка (сори Дечка) си е малко тото какво ще се случи. Но и Сапунджиева и Николета са много силни и също е много голям шанса да се върнат. Отделно Александра трябва да е наясно, че при следващ жълт съвет тя ще е едната номинирана на 100% (освен ако отново продукцията не я спасят с грошовете на Ивайло ама той трябва да е уникален глупак да си ги даде за изгубена кауза и да си прецака собствената игра).
И тук идва един тънък момент. Битките които се дават на блатото дават реален шанс на жена. Не са толкова тежки битки, защото те самите нямат никакви сили. Ами ако дадат Кръста? Продукцията много често обича да повтаря битки. Сложили са кръстовете за номинационната битка. Защо да не ги оставят за следващата блатна битка? Така че Александра ако вкара малко повече разсъждения в тази хубава главица може и да изпържи яко някой топ фаворит, защото не виждам как Томи, Миро или Шопа ще спечелят на Кръста срещу Йоана.
Ама чакайте, чакайте. То пък изпратения на блатото ще има имунитет за следващия племенен съвет. Така че това се губи като вариант.
В крайна сметка залагам на Сапунджиева. Тя ще е натирена на блатото, защото двете с Александра никак не се харесват. Имало е синхрони как се хранят. Наскоро Сапунджиева каза, че не я харесва. Забравих по какъв повод беше. И когато Александра се върна, обърнете внимание как камерата се фиксира на лицето на Сапунджиева. Това сякаш ми е лек спойлер. Но да видим.

От това което видях в промото ми се струва, че Д-р Петров и Алекс ще се спасят. Защото са по-добри на подобни пипкави неща. Борците също са добри, ама Дино е малко сприхав, а и с този кръст...
И ще гледаме тежка елиминационна битка между Чикагото и Дино. Чикагото е по-силен и комплексен. А Дино си е все така сецнат в кръста. Видя се как ходеше в епизода. Не го е отпуснало напълно.
Така че моята прогноза е Дино да цъфне при Ваня в ''След игрите''

Общи условия

Активация на акаунт