Колко струва отглеждането на новородено?

• 1 843
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
Да, така е. Аз не казвам, че гнездото е лошо нещо по принцип, а че ако нито едно от децата не го иска си остава напразно купено… а и апартаментите ни не се разтягат, ако има как да се минимизират вещите.

Гнездата не бива да се ползват за сън, защото са меки и това означава опасност от задушаване (позиционна асфикция). Бебето трябва да спи на твърд матрак и не под ъгъл.

За мен количката се оказа почти излишна. Обича си на ръце бебето или в раницата и това е.

Количката е огромен разход. Но пък ако все пак държи да имат. По - добре да огледат втора ръка. За по 200лв има много запазени и пълен комплект кошове.

# 46
Е, чак огромен разход да е количката, при положение, че има и втора-трета употреба на никакви цени. В никакъв случай не бих останала без количка. За повечето деца си е необходимост. Аз и пазарувах и мъкнех туби с вода благодарение на количката. Не съм шофьор, нито има как да нося бебето на ръце или в раница, и да се натоваря още и с пазарски чанти или туби с вода.

# 47
  • София
И аз не смятам за разумно точно от количка да се лиши един бъдещ родител.

# 48
Ами ние имаме две скъпи колички. Най-редовно се случва в количката да има разни неща, които не са лесни за носене, а бебето на ръце. Та количката е за разнасяне на багажи в нашия случай. Аз даже и не я взимам вече, като излизам с бебето, таткото настоява, като сме заедно или е само той. И тя стои в нея за 15 минути макс и или иска на ръце, или да пълзи насам натам. Просто казвам, че не всички бебета понасят колички

# 49
  • Sofia
Ако детето е свикнало на ръце, може и да откаже количката.

# 50
Има различни гнезда - има такива, на които "дъното" е буквално парче плат и всъщност детето е на толкова твърдо, колкото е повърхността под него. Има и много високи, даже с наклон за бебенцата с тежък рефлукс, които са твърди. Имах предвид, че на познатата дреме през деня вътре, когато го вижда, не през нощта Simple Smile Реално будно в гнездото ми се струва абсолютно безсмислено, но може би има приложения, за които не съм се сетила.

Количка и креватче са много оспорвани теми. За нас директно дървена кошара беше супер решение, други я ползват за дрешник с месеци. Количка дори да е "почти излишна" пак не е съвсем, ние ползвахме само на път, защото в квартала, до магазина и т.н. не ми беше опция заради скапана инфраструктура Simple Smile Количка за мен вървеше с кола. Но нашата беше танк, зимата на Витоша с новородено само тя ни беше опция докато не започнах да нося. След това пей сърце Grinning Ползвали сме я и, за да оставим бебето да спи навън, когато ние сме вътре на гости у познати по високите квартали с хубав въздух Simple Smile

# 51
  • Sofia
При нас количката беше/е едно от най-важните неща. Разходка в парка, ходене до педиатър, пазар или просто обикаляне по магазините - мъжа ми е на работа, а аз не обичам да шофирам и навсякъде ходех/ходя с количката. Не мога да си представя постоянно да нося бебето. То и с времето натежава, и не мога да го нося с часове или пък да нося и него и пазарските торби. Като излизаме на кафе с приятели, бебето си дремуца в количката до нас. А ако го нося в слинга и до тоалетна не мога да отида.
Слинга съм го ползвала само в къщи, за да са ми свободни ръцете, а навън изключително рядко (натежава ми). Купихме две раници кенгуру, които така и не ползвах - нещо не можах да им намеря приложение. Количката не я заменям за нищо.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 10:37 от Brin de muguet

# 52
  • До хладилника, който обичам
Носила съм всички деца в слингове и раници, но съм имала колички и са ми били супер полезни. Залагах на по-базови, по-евтини, втора ръка, но доказано здрави колички - системи най-често и после лятна количка. Една-единствена количка съм купувала от нова, и тя изгледа второто, 2-3 други след него, и после третото ми дете, и сега в нея се вози следващо дете, общо близо 16 години, толкова здрава излезе.

Общи условия

Активация на акаунт