За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 20 751
  • 737
  •   2
Отговори
# 675
  • България
Тия дни започвам и зарязвам някакви тъпотии.
Най-после изгледах нещо, на което текущо му писах 10.

До последните минути.
Финалът не е китайски, по-тъп е.
Скрит текст:
Пак попаднала в сценарий.
Омръзнаха ми, дразнят ме.
Wanru's Journey
И понеже са много и нямам особено голям избор отивам да гледам един такъв корейски. Joy

# 676
Мисълта ми беше, че ако всички се справят с тези тестове, би трябвало масово младите да говорят доста добър английски, а като гледам в сериалите и по интервютата съвсем не е така. Сигурна съм, че много от тях се оправят в ежедневен разговор, но нивото не е чак такова, каквото излиза според тестовете.
То и моят английски е далеч от перфектен, защото съм го учила само в училище преди 100 г. Mr. Green. Със сигурност техните тестове няма да мина Joy, но колкото да общувам и да се оправям в чужбина, а и да си гледам сериалите и да чета свободно ми стига.

И нещо от китайския ми фонд с музика Relaxed.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 21:53 от 2в1

# 677
Роца, не знам какво да правим с такива международни звезди.  Тя така или иначе миналата година печели Best Lead Actor (Female) на Asia Contents Awards & Global OTT, така за цяла Азия е Best Lead Actress.  така че и да не я включим,  вече има признание за таланта й.
Тя обаче има доста участия в китайски продукции и също е награждавана за работата си и в Китай, нищо че не е китайка.
Но няма проблем, тя май е единичен случай, обичайно снимащите се в китайски продукции са китайки, но не е задължително да са.
Та си мислех, ако има и други международни звезди, дали да не ги класираме по държава на продукцията, не по паспорт на актьора.
Много хора не работят в страната, където са родени, или поне за определен период от време работят в друга държава/континент.  
Ето например се сещам за Орландо Блум - холивудски актьор със собствена звезда на Алеята на Славата в Холивуд, но всъщност британец,  но известен с участието си в международни продукции - емблематични роли във „Властелинът на пръстените“ „Хобит“,  „Карибски пирати“ и др. (Троя и т.н.).
Сега, много хубава музика сте постнали последните няколко поста - не знам на вас как ви излиза такава сериозна музика, на мен Гугъл брат вижте какво ми изкара, Joy Joy(а то изкарва и класическа музика, ама не е по темата)
https://www.youtube.com/shorts/FlFvxSvuTKM  Joy
Joy

# 678
Сега, много хубава музика сте постнали последните няколко поста - не знам на вас как ви излиза такава сериозна музика, на мен Гугъл брат вижте какво ми изкара, Joy Joy(а то изкарва и класическа музика, ама не е по темата)
Защото сме задали да си следим корейските канали за музика Sunglasses
За добро утро, приятна предколедна седмица и страхотен ден

Няма какво да споделя на новинарският фронт от към новини за драми, или поне от моя гледна точка Wink

Не зная, но техните тестове ми напомнят на нашата образователна схема - знаем на теория, но на практика е нещо друго.  Да не ви казвам само как се хиля с глас на клипчета, където техни айдъли показват как учат английски за да не се излагат като отидат някъде. И колко е забавно да чуеш на живо техния английски, искрено се забавлявам да ги слушам когато отида на концерт на някои от техните супер групи. Особено смешно беше на концерта на ATEEZ, когато разговаряха с феновете . Wooyoung отнесе много шеги за това, че харесва много британския акцент, но нещо не му се получава да го достигне Sweat SmileLaughingSweat SmileJoy
https://www.tiktok.com/@mikro_love/video/7465098909845556513

https://www.youtube.com/watch?v=y1Ih9P6Ax4w
https://www.youtube.com/shorts/RHydv7aOCLM
Stuck Out Tongue Winking EyeSunglassesLaughingJoy

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 11:20 от Danifin1

# 679
  • Русе
Роца, не знам какво да правим с такива международни звезди.  Тя така или иначе миналата година печели Best Lead Actor (Female) на Asia Contents Awards & Global OTT, така за цяла Азия е Best Lead Actress.  така че и да не я включим,  вече има признание за таланта й.
Тя обаче има доста участия в китайски продукции и също е награждавана за работата си и в Китай, нищо че не е китайка.
Но няма проблем, тя май е единичен случай, обичайно снимащите се в китайски продукции са китайки, но не е задължително да са.
....................
Не започвам спор и не задълбавам...Hands V  Само обръщам внимание. Към Мишел Йео, Малайзия.
"Участва в поредица от хонконгски екшън филми, където изпълнява собствени каскади, като „Да, мадам“ (1985), „Великолепни воини“ (1987), Police Story 3: Supercop (1992), The Heroic Trio (1993) и Holy Weapon (1993)Във филма за бойни изкуства на Анг Лий „Тигър и Дракон“ (2000), за който печели номинация за наградата на БАФТА  за най-добра женска роля. Тя получава наградата на Академията за най-добра актриса, като става първият азиатец, спечелил  „Оскар“  за най-добра актриса, първият малайзиец, който печели награда на Академията в която и да е категория, и втората цветнокожа жена, спечелила наградата за най-добра актриса след Хали Бери през 2002 г.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 21:59 от winona

# 680
  • Русе
....................
Не започвам спор и не задълбавам...Hands V  Само обръщам внимание. Към Мишел Йео, Малайзия.
"Участва в поредица от хонконгски екшън филми, където изпълнява собствени каскади, като „Да, мадам“ (1985), „Великолепни воини“ (1987), Police Story 3: Supercop (1992), The Heroic Trio (1993) и Holy Weapon (1993)Във филма за бойни изкуства на Анг Лий „Тигър и Дракон“ (2000), за който печели номинация за наградата на БАФТА  за най-добра женска роля. Тя получава наградата на Академията за най-добра актриса, като става първият азиатец, спечелил  „Оскар“  за най-добра актриса, първият малайзиец, който печели награда на Академията в която и да е категория, и втората цветнокожа жена, спечелила наградата за най-добра актриса след Хали Бери през 2002 г.
........................
Допълвам: "Легенда за магната" - изгледан! Страхотен  операторски шедьовър - прекрасни пейзажи от север и юг! Сценарият е обстоен, да, но като че ли всяко нещо имаше смисъл и като действие, и с персонажите. Без еднорози и страстни целувки тип "Линхе - БайЛу", но топлината и обичта се усещат и виждат. Нямам думи за кастинга! Артистът , изпълняващ ГГ ( Гу) - Чен Сяо, за мен е уникален артист, без да е от красивите нашумели артисти, без ролята му да е екшън.
Сериалът е качество! (лично мнение на лаик)

# 681
Днес започва The Company
Първо се зарадвах на
"they gained a friendship that spanned time and space, and finally faced their respective lives with optimism..."
После видях,че новелата е тагната и като трагедия 🤣

# 682
някой гледа ли The Vendetta of An? какво ви е мнението?
аз съм на 2ри епизод
има един интересен режисъорски похват - малко съспенс се усеща, неизбежна трагичност/трагедия ...
а дано този път не ни излъжат и наистина да са направили един стойностен сериал
поне са само 28 епизода Green Heart

# 683
На мен ми харесва The Vendetta of An поне този с Cheng Yi става и е интересен, за разлика от другите два, които бяха пълна скръб. Напомня малко на Nirvana In Fire. Аз изгледах всички излезли до този момент серии.

Работно съм в коледно настроение и работно купонно.
Изгледах тези дни
Treasure at Dawn
Heroes Next Door
Гледам в момента
Surely Tomorrow
Culinary Class Wars Season 2
The Company и още няколко други неща.
Днес започва и някаква кратка версия на Strange Chronicles of Tang
Само не ме питайте как успявам, само ще кажа, че нощите са дълги LaughingSunglasses

И днес е поредното коледно парти и да цитирам една моя любима песен Сoming back for more......купони . Wink

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 16:10 от Danifin1

# 684
  • гр. София
Въпрос относно тези, имащи регистрация във Вконтакте? Иска ми телефонен номер. А мен лично ме притеснява това. А няма опция чрез имейл. Аз си инсталирах приложението, но то не прави автоматична регистрация. Начислява ли такса.

# 685
Не се притеснявай, не начислява такса. Аз от много години имам регистрация там . До сега не съм имала проблем.

# 686
  • гр. София
Благодаря! Simple Smile
 За да не е пост само с благодаря,  аз от известно време залитнах по китайски минидорами. Сега  гледам сериали  с Wang Haozhen. Хубавец и добре играе Grinning

# 687
И аз не съм имала проблем до сега с вк. Никога не са ми начислявали каквито и да е такси. А, и със същия профил можеш да влизаш в дорамата, че от скоро и при тях има сериали, които не са достъпни без регистрация.

# 688
  • гр. София
Благодаря, но ще се откажа от регистрацията.Звънят ми от някакъв номер от Люксембург.
Каквото успявам да гледам това ще е. В крайна сметка има и други сайтове.

# 689
  • България
Въпрос относно тези, имащи регистрация във Вконтакте? Иска ми телефонен номер. А мен лично ме притеснява това. А няма опция чрез имейл. Аз си инсталирах приложението, но то не прави автоматична регистрация. Начислява ли такса.
И аз да напиша, че няма такса.
Доста време гледах от каналите.
Повечето преводачески групи имат там и някои сериали не са качени в сайтовете.
Пускам като пример линк към канала на една от популярните групи за превод:
Скрит текст:
.
Благодаря, но ще се откажа от регистрацията.Звънят ми от някакъв номер от Люксембург.
Каквото успявам да гледам това ще е. В крайна сметка има и други сайтове.
Звънят, ти само трябва да отговориш, въобще не водят разговор, няма и такси.
Явно е роботизирано, веднага прекъсва.

Общи условия

Активация на акаунт