За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 18

• 20 608
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • пак на Рив Гош
Вики, може и аз да греша и понякога да се втелясвам повече от необходимото с взиране в източници на информация, ама си ми е нещо като професионална деформация и трудно я избягвам.

И двата януарски сериала - Spring Fever и To My Beloved Thief са ми в списъка за гледане, както и Can This Love Be Translated? с любимата трапчинка Ким Сон Хо.

Love Me - изгледах първите два епизода и засега оставам като зрител. Очертава се мъчителен романс, плюс семейни драми като за целия китайски ... ъъъъъ... корейски народ. Баш като за мен, да не говорим, че имам чувството, че е мъъъъъничко по-ведър от The Trunk, предишният сериал на Со Хьон Джин.

# 721
  • вятърничава
Според това ще има втори сезон на Made in Korea
Първият започна ли Scream

# 722
Според това ще има втори сезон на Made in Korea
Първият започна ли Scream

# 723
  • Русе
24.12  Made in Korea -  - 6 еп., сряда
    График:  1-2 серии - 24.12, 3-4 серии - 31.12, 5 и 6 серии - 07 и 14.01 .
    2 сезон (7-12 серии) выйдет во 2-й половине 2026 года.  / справка от Дорама

# 724
Ако ви интересува за сватбената снимка по-горе- Роца е права. Генерирана е с ИИ.

Ето в скрития текст инструментите, с които го установих , за когото представлява интерес:
Скрит текст:
🔹 IMGDetector.ai – анализира пикселни модели, метаданни и AI отпечатъци.
IMGDetector

🔹 AuthenticImage.site – проверява за AI/манипулация.
authenticimage.site

🔹 Fake Image Detector (fakeimgdetector.com) – многослойна проверка за редактиране и генерирани от AI изображения.
fakeimgdetector.com

🔹 DeepfakeImageDetection.io – подходящ за снимки и портрети, анализира текстура и пиксели.
Deepfake Detection
Хубава вечер на всички! Ще опитам да загледам Love me- да видим ще ми допадне ли?

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 22:19 от victoria vassileva

# 725
  • София
Роца, ти защо си мълчиш и на казваш, че Париж е пълен с хубави и високи китайски младежи? В Галерия Лафайет ми изтекоха очите по тях. 🤣

Освен, че не мога да се отърва от това да чувам китайска реч - още на летището се паднах с полета от Пекин. И толкова съм си промила мозъка, че не мога да говоря на френски, а ми идва все китайски и започвам да мълча като идиот докато превключа езика. 🤣🤣🤣

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 00:14 от ElzaFB

# 726
  • Русе

Дори отново да е дело на ИИ пак са много красиви! Simple Smile

# 727
  • пак на Рив Гош
Уин, тези са официални, публикувани са от агенцията им и са препечатани в доста медии Grinning
https://www.chosun.com/english/kpop-culture-en/2025/12/22/H6FYAQ … HQDBPS4YECVQWQ74/

А песента по време на церемонията е била от Hometown Cha-Cha-Cha:
https://youtu.be/T-H7JkrHUPg?si=xcPF6kFT9Szv12Pj

Елза, не съм ти казала за високите и хубави китайски младежи в Лафайет, понеже там стъпвам веднъж годишно, да им видя елхата Joy
Но те там са подбирани, в 13ти район (където е китайският квартал), ги има и по-ниски и не чак толкова хубави.

Вики, мисля, че Love Me няма да ти допадне - доста е разтеглен и с много семейни драми, малко от типа на The Trunk. Но все пак, не ми вярвай на сляпо Joy

# 728
Снощи ме хвана японската вълна. Изгледах  10 Dance , страхотен, препоръчвам.

И другото ,което почти приключих Escape.
И нещо смешно, освен това вчера се опитах да гледам и новият сериал за Моцарт - Амадеус. Много бях разочарована, защото харесвам класика, но можеха поне да изберат подходящ актьор за тази роля - Моцарт, а не да сложат човек с азиатски черти Imp Бива, бива, но това ми идва в повече. Предполагам, че азиатците никога няма да си позволят да направят нещо такова за някой ,който е свързан с тяхната история.

Готин декор  LaughingSweat SmileStuck Out Tongue Winking EyeSunglasses

https://www.instagram.com/reel/DSiN87kk2bt/?igsh=dXdkOXB3bHd6M3ow

Дони да ни изпее коледна песничка https://www.instagram.com/reel/DSe84b2k1k8/?igsh=MXN2aXVkbThkdjN3aA==

Научихме се пеем "Звънят звънчета" на корейски, сега да се научим и на китайски https://www.instagram.com/reels/DSc7rAhDMlX/

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 10:56 от Danifin1

# 729
Вики, мисля, че Love Me няма да ти допадне - доста е разтеглен и с много семейни драми, малко от типа на The Trunk. Но все пак, не ми вярвай на сляпо Joy
Да, мога да гледам Gong Yoo даже в реклами на червила.  Признавам, че отделих време и изгледах спокойно и внимателно The Trunk. Бих го нарекла "бавно кино". Но подобна жертва мога да дам само за Yoo. Love me не е от тази категория...
Прекрасен ден!

# 730
Големи сладури са Шин Мин А и Ким У Бин newsm44. Обичам момини сълзи, а булката точно тях е избрала за сватбения си букет.

Дани, тенкю, че ми спести разочаровнието от новия Амадеус. Дори и заради Пол Бетани няма да се жертвам. За мен Амадеус си остава филмът на Милош Форман от 1984 г.

Роци, а как са корейските момци в Париж newsm08. Не за друго, ами да съм подготвена newsm56 Joy. Около 8-ми март мисля да съм парижанка за 3-4 дни Flutter. Репетиция преди пътуването за ЮК Mr. Green.

Три нови заглавия тази седмица при корейците. Днес - Idol I, в сряда - Made in Korea и в петък - Cashero.

# 731
  • пак на Рив Гош
Големи сладури са Шин Мин А и Ким У Бин newsm44. Обичам момини сълзи, а булката точно тях е избрала за сватбения си букет.
--------------------------------------------------
Роци, а как са корейските момци в Париж newsm08. Не за друго, ами да съм подготвена newsm56 Joy. Около 8-ми март мисля да съм парижанка за 3-4 дни Flutter. Репетиция преди пътуването за ЮК Mr. Green.
И аз се загледах по момините сълзи, тъй като също много ги харесвам (и даже си гледам на терасата). И, понеже, нали в Корея много се отдава значение на езика на цветята, проверих какво символизира момината сълза - сладост/миловидност? (sweetness) и щастие.

Корейските момци в Париж са по-малко от китайските, или поне така ми се струва 😂. Но пак, има всякакви видове, даже и туристи.
И пак да си отправя покана - ако имаш време, желание, възможност, може да пием по кафе... или соджу 😂.

Made In Korea смятам да го пропусна, че нямам време в графика, пък и нали Бинчо не ми е сред любимците. За другите два ще съм на линия.

Тия дни слушах един подкаст, посветен на романите на Джейн Остин, чийто верен фен съм от близо 40 години насам. И някак си ми дойде едно просветление свише защо, аджеба, толкова харесвам троповете в К- и С-сериалите от типа "от врагове към влюбени" ("Гордост и предразсъдъци"), "втори шанс" ("Въздействие"), "от приятели към любими" ("Емма", "Мансфийлд Парк")... Ми че то аз съм си програмирана от ранна тийнейджърска възраст за тях! 😂😂😂

# 732
# 733
  • Русе
Според съвременните им стандарти, корейките са били доста дебели. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 734
Изгледах Love on the Turquoise Land . Между другото - оправили са края в Гугъл. Красиви актьори, красива любовна история, имам забележки към сюжета, но като цяло беше добре. Има 9 от мен. След него и Treasure at Dawn. Много забавно и приятно вървеше, всички герои са големи образи. Само че накрая завърши с нещо, което зрителят е принуден да го гледа и да се прави че вярва, че наистина е възможно да се случи. Много ме дразнят такива неща особено във филми, които официално не се водят "фентъзи". Заради това 7 от мен, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт